Кой е Чарли Чаплин? Биография, Wiki, Нетна стойност, Съпруга, Деца

Чарли Чаплин беше комичен актьор, композитор и режисьор, който се издигна до известност по време на немата ера! Дори днес можете да гледате неговите филми на Romedy Now! Няма човек, който да не знае тази истинска легенда!

Всички се усмихват, когато чуят името Чарли Чаплин. Чарли беше човек, който имаше много проблеми в живота си, но устните му бяха оглушително мълчаливи. Всичко, което знаеха, беше как да се усмихват! Чарли Чаплин управлява мълчаливата ера с изражението на лицето и езика на тялото си! Устните му не говореха, но се усмихваха и караха целия свят да се смее!

Бързи факти

Празнувано име: Чарли Чаплин
Истинско име/пълно име: Сър Чарлз Спенсър Чаплин
Пол: Мъжки
Възраст към момента на смъртта: 88 години
Рождена дата: 16 април 1889 г
Дата на смъртта: 25 декември 1977 г
Родно място: Walworth, Лондон, Великобритания
националност: Английски
Височина: 1,65 м
Тегло: 75 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен/Неженен/Разведен
Съпруга/съпруга (име): Уна О’Нийл (м. 1943–1977), Полет Годард (м. 1936–1942), Лита Грей (м. 1924–1927), Милдред Харис (м. 1918–1920)
деца: Не/Да (Джералдин Чаплин, Виктория Чаплин, Майкъл Чаплин, Кристофър Чаплин, Джоузефин Чаплин, Сидни Чаплин, Чарлз Чаплин младши, Юджийн Чаплин, Джейн Чаплин, Норман Спенсър Чаплин, Анет Емили Чаплин)
Професия: Комичен актьор, режисьор и композитор
Нетно състояние през 2022 г.: 400 милиона долара

Биография на Чарли Чаплин

Сър Чарлз Спенсър Чаплин е роден на 16 април 1889 г. Чарлз и Хана Чаплин го раждат. Според Чарли той е роден в Южен Лондон на Ийст Стрийт. Родителите на Чарли бяха музиканти и артисти в музикалната зала.Родителите се отчуждават през 1891 г. Майката на Чарли ражда друг син през 1892 г. Животът на Чарли Чаплин не е без трудности! Беше обеднял и се изправи пред много трудности.

Чарли споделя дом с майка си и по-малкия си брат Сидни. Хана нямала постоянен източник на доходи и семейството й обедняло. Чарлз Чаплин старши не е допринесъл финансово. Когато нещата се влошиха, Чарли беше изпратен в Lambeth Workhouse. Беше само на седем години!

Хана е приета в психиатрична болница през 1898 г. През това време Сидни и Чарли се преместват при баща си, който страда от алкохолизъм. Чаплин-старши умира две години по-късно, а Хана се разболява всеки път, когато се връща от лудницата.

Чарли Чаплин Възраст, височина, тегло

Чарли Чаплин умира на 88 години, роден на 16 април 1889 г. Висок е 1,65 м и тежи 75 кг.

  Чарли Чаплин

Чарли Чаплин

кариера

Чарли Чаплин трябваше да започне работа в ранна възраст, защото нямаше финансова, емоционална или физическа подкрепа. Младото момче става сценичен изпълнител. Той се присъединява към трупата за танци на сабо Eight Lancashire Lads. Чаплин работеше изключително усърдно и изпълненията му го направиха известен!

Чарли беше недоволен от танците си и искаше да играе като комедиен актьор. Чарли напусна училище на 13-годишна възраст, за да се съсредоточи върху печеленето на пари и вършенето на случайна работа.

Изпълнението на Чаплин във филма Шерлок Холмс направи чудеса за него! Той подписва с Fred Karno Company на деветнадесет години. През 1914 г. прави първата си поява на филм. Наричаше се „Изкарвай си прехраната“. Първият голям хит на Чарли Чаплин е Хлапето. Имаше период на политически спорове през 40-те години. През това време популярността му намаля. Чарли Чаплин е сценарист, режисьор, актьор и дори автор на собствени филми. Чарли ще бъде запомнен до края на живота си!

Постижения и награди на Чарли Чаплин

Чарли Чаплин режисира, играе, редактира, продуцира, пише и композира музиката за своите филми. През 1972 г. актьорът получава почетна награда на Академията. Чаплин умира на Коледа през 1977 г.

Тялото е открито в Новил. Удостоен е със Златен лъв на престижния филмов фестивал във Венеция през 1972 г. Актьорът печели и три награди Оскар!

Нетната стойност на Чарли Чаплин

Към октомври 2022 г. нетното състояние на Чарли Чаплин е 400 милиона долара. Той беше жива легенда! Чарли направи всички тези пари като популярен комичен актьор, композитор и режисьор. Чарли Чаплин, легендата, умира на 25 декември 1977 г. Актьорът е смятан за една от най-влиятелните фигури във филмовата индустрия. Чарли прекарва 75 години от живота си, работейки в индустрията. В продължение на много години актьорът ще бъде запомнен. Той е пример за подражание! Чарли винаги имаше усмивка на лицето си, въпреки че имаше твърде много проблеми в живота си.

Популярни Публикации