Кой е Чандра Уилсън? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруг, брак

Чандра Уилсън е добре позната американска режисьорка и актриса, която редовно участва в „Анатомията на Грей“ на ABC от 2005 г. Тя е номинирана за четири награди „Еми“ за най-добра актриса в поддържаща роля. Тя прави своя сценичен дебют в Ню Йорк през 1991 г., а първата й изява във филма е във филма от 1993 г. Филаделфия.

Бързи факти

Празнувано име: Чандра Уилсън
Истинско име/пълно име: Чандра Данет Уилсън
Пол: Женски пол
Възраст: 52 години
Рождена дата: 27 август 1969 г
Родно място: Хюстън, Тексас
националност: американски
Височина: 1,5 м
Тегло: 70 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Обвързан
Съпруг/съпруга (име): N/A
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Сарина, Майкъл и Джойлин)
Запознанства/гадже (име): да
Лесбийка/гей ли е Чандра Уилсън?: не
Професия: Актриса, режисьор
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 12 милиона долара

Биография на Чандра Уилсън

Чандра Уилсън е родена в Хюстън, Тексас на 27 август 1969 г. Майка й е била плакатистка, която е искала да гарантира, че дъщеря й ще участва в училищни и извънкласни дейности. Майка й започва да я изпраща на уроци по актьорско майсторство, уроци по танци и уроци по моделиране, когато е на четири години.

Тя започва да изпълнява мюзикъли в театъра на Хюстън на петгодишна възраст с Under Stars Company. Посещава гимназия за визуални и сценични изкуства. По-късно, през 1991 г., тя завършва бакалавърска степен по драматургия в УЧИЛИЩЕТО ПО ИЗКУСТВА НА НЮ ЙОРКСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ TISCH. След това посещава LEE STRASBERG THEATRE & FILM INSTITUTE до 1995 г.Чандра Уилсън Възраст, височина, тегло

Чандра Уилсън е родена на 27 август 1969 г. и към 2022 г. е на 52 години. Висока е 1,5 м и тежи 70 кг.

  Чандра Уилсън

Чандра Уилсън

кариера

През 2001 г. тя получава редовна роля в сериала Боб Патерсън. Тя се е появявала в няколко филма, включително THE SOPRANOS, LONE STAR и SEX AND THE CITY. Тя също изпълнява песни в няколко продукции, включително AVENUE Q, ON THE TOWN и Caroline. Тя също така получи няколко награди за женска актьорска игра и пеене.

С епизода на Анатомията на Грей тя направи своя режисьорски дебют. Преди това тя не беше известна актриса, но благодарение на работата си по „Анатомията на Грей“ и други сериали, сега е позната на почти всички на улицата. Тя гостува в дневната сапунена опера ОБЩА БОЛНИЦА през 2014 г.

Постижения и награди

Тя е получила няколко награди и е номинирана за още много. Ето списък на забележителни награди, за които е номинирана и получава:

  • През 2007 и 2008 г. тя беше номинирана за две BET AWARDS.
  • Тя получи шест номинации за НАГРАДАТА ЕМИ за работата си по „Анатомията на Грей“ и „Случайно приятелство“.
  • Тя е номинирана за няколко награди за имидж и е спечелила три от тях за работата си по „Анатомията на Грей“.
  • Тя също получи наградите People's Choice през 2008 г.
  • Тя е номинирана за три награди Satellite и е спечелила една от тях.
  • Тя получи две НАГРАДИ НА ГИЛДИЯТА НА ЕКРАННИТЕ АКТЬОРИ за работата си в АНАТОМИЯТА НА СИВОТО.

Нетната стойност на Чандра Уилсън през 2022 г

Нетната стойност на Чандра Уилсън се оценява на около 12 милиона долара към юни 2022 г. от работата й като американска актриса. Тя започва кариерата си в „Шоуто на Козби“ и сега е една от най-популярните актриси в Холивуд.

Заради невероятния си актьорски талант, Чандра Уилсън натрупа голяма база от фенове. Започва да се занимава с актьорство и танци като дете, което е помогнало на кариерата й досега. Тя живее щастливо с партньора и децата си, но не смята да се жени в момента. Тя е получила множество награди за работата си в телевизионни предавания и филми. С работата си в Grey’s Academy тя постигна световно признание.

Чандра Уилсън Съпруг, брак

На 6 май 2007 г. тя ме информира, че има връзка, но не е омъжена. Тя живее с приятеля си през последните 31 години до 2019 г. Тя и партньорът й имат три деца. Дъщеря й Джойлин е родена през 1988 г., а дъщеря й е родена през 1992 г. Тя ражда сина си Майкъл на 31 октомври 2005 г. Тя е активистка на СИНДРОМ НА циклично повръщане. Тя също така се застъпва за хора, страдащи от психични заболявания. Тя също така е домакин на ГОДИШНИТЕ ГЛАСОВИ НАГРАДИ за администриране на услуги за психично здраве и злоупотреба с вещества.

Популярни Публикации