Кой е Боб Уайнстийн? Wiki, възраст, съпруга, височина, нетно състояние, кариера, етническа принадлежност

Освен че е съпредседател на Lantern Entertainment и The Weinstein Company, които са създадени от брат му Харви Уайнстийн, Боб Уайнстийн е американски филмов продуцент и създател на продуцентската компания Dimension Films. Продуцирал е редица популярни холивудски филми, предимно в жанровете на ужасите и екшъна. След като споразумението им беше успешно подписано, те по-късно се сляха с Miramax. Те издадоха Pulp Fiction на Куентин Тарантино, който стана първият им световен хит.

Бързи факти

Празнувано име: Боб Уайнстийн
Истинско име/пълно име: Робърт Уайнстийн
Пол: Мъжки
Възраст: 67 години
Рождена дата: 18 октомври 1954 г
Родно място: Флашинг, Ню Йорк, САЩ
националност: американски
Височина: 1,73 м
Тегло: 85 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруга/съпруга (име): Ан Клейтън (м. 2000; див. 2012)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Сара, Никол)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Боб Уайнстийн гей ли е?: не
Професия: Филмов продуцент, режисьор, писател, бизнесмен
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 350 милиона долара

Биография на Боб Уайнстийн

Боб Уайнстийн е роден на 18 октомври 1954 г. в еврейско семейство ашкенази във Флашинг, Ню Йорк. Той имаше трудно възпитание, защото семейството му не беше финансово осигурено. Майка му, Мириам Уайнщайн, беше майка, която си стоеше вкъщи, докато баща му, Макс Уайнщайн, беше резач на диаманти. Той и по-големият му брат Харви Уайнщайн са израснали заедно в квартал Електчестър в Ню Йорк. Заедно с по-големия си брат той посещава гимназия Джон Боун, където получава дипломата си.

Възраст, височина и тегло на Боб Уайнщайн

Боб Уайнстийн, който е роден на 18 октомври 1954 г., ще бъде на 67 години на днешния ден, 28 юни 2022 г. Той тежи 85 килограма и е висок 1,73 метра.  Боб Уайнстийн

Боб Уайнстийн

Кариера на Боб Уайнстийн

Боб Уайнстийн, брат му Харви Уайнстийн и техният бизнес партньор Корки Бъргър основаха успешната продуцентска компания, базирана в Бъфало, известна като Harvey & Corky Productions. И двамата братя са имали любов към театъра и киното като деца. Фестивалите и концертите са едни от първите им начинания.

Те стартираха независима филмова продуцентска компания, наречена Miramax, кръстена на родителите им Мириам и Макс, с парите, които направиха от същия бизнес. Първоначално Miramax организира музикални събития като Rockshow на Paul McCartney, което се харесва много от публиката. Мартин Люис, известен продуцент на оригинални филми по онова време, е техен близък сътрудник. The Secret Policeman’s Other Ball, филм, който излезе през май, беше първият голям успех на Miramax.

Нетната стойност на Боб Уайнстийн

Един от най-великите продуценти в Холивуд, Боб Уайнстийн, беше съпредседател на продуцентската компания Miramax. Оттогава фирмата е продуцирала редица блокбастър филми в техния период, които са имали търговски успех. Към юни 2022 г. се очаква цялото му нетно състояние да бъде над 350 милиона долара.

Продуцентската компания, която той и по-големият му брат Харви притежават, е основният му източник на доходи. Той току-що напусна Miramax заедно с брат си и двамата създадоха собствена продуцентска фирма The Weinstein Company. Боб е известен с това, че води охолен живот.

Един от най-добрите продуценти в нацията, Боб Уайнстийн е свързан с продуцентската компания, която ни даде хитови филми като The Pulp Fiction, Sex, Lies, Videotape, Good Will Hunting и много други. След като напусна Miramax, той и брат му сега са съсобственици и управляват собствена продуцентска компания The Weinstein Company.

Съпруга на Боб Уайнстийн, брак

През живота си Боб е бил женен два пъти и самоличността на първата му съпруга все още е загадка. Първата му жена му ражда две деца Сара и Никол. След разпадането на брака му с първата му съпруга, Боб се жени за известната редакторка на книги Ан Клейтън през 2000 г. По-късно тя ражда две деца. В момента Боб и семейството му живеят в разкошен апартамент в The Beresford в Upper West Side на 7 West 81st Street. Да дадат на децата си каквото пожелаят и постоянно да ги увещават да водят луксозен живот винаги са интересували Боб. В Ню Йорк той похарчи 3 милиона долара за дом за дъщеря си Сара.

Популярни Публикации