Кой е Бил Нелсън? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Бил Нелсън е политик и адвокат. От 2001 г. до 2019 г. той беше сенатор на Съединените щати от Флорида. Преди да влезе в политиката, той служи в резерва на армията на Съединените щати по време на войната във Виетнам. Бил Нелсън се застъпи за еднополовите бракове, по-ниските данъци за семействата с ниски и средни доходи и запазването на Закона за достъпни грижи. Той стана вторият действащ член на Конгреса, летял в космоса през 1986 г. Той беше член на екипажа на космическата совалка Колумбия.

Бързи факти

Празнувано име: Бил Нелсън
Истинско име/пълно име: Кларънс Уилям Нелсън II
Пол: Мъжки
Възраст: 79 години
Рождена дата: 29 септември 1942 г
Родно място: Маями, Флорида, САЩ
националност: американски
Височина: 1,73м
Тегло: 78 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Грейс Кавърт (м. 1972 г.)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Нан Елън Нелсън, Бил Нелсън младши)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Бил Нелсън гей ли е?: не
Професия: Юрист, астронавт, политик
Заплата: 4 000 на година
Нетно състояние през 2022 г.: 1 милион долара
Последна актуализация: юли 2022 г

Биография на Бил Нелсън

Бил Нелсън е роден в Маями, Флорида, на 29 септември 1942 г. Родителите му Нани Мерл и Кларънс Уилям Нелсън го отглеждат като тяхно единствено дете. Той произлиза от английски, шотландски, ирландски и датски предци. Той губи баща си, когато е на 14 години, защото умира от инфаркт, и губи майка си, когато е на 24. Бил Нелсън е израснал в Мелбърн, Флорида, и е посещавал гимназия в Мелбърн.

В баптистка църква той беше кръстен чрез потапяне. Той стана член на Първата презвитерианска църква през 2005 г. Тя се намира в Орландо. Той отиде в университета на Флорида, преди да бъде прехвърлен в Йейл, където беше член на тайното общество на Книгата и змията. Той получава диплома по право от Университета на Вирджиния.Бил Нелсън Възраст, височина, тегло

Бил Нелсън е роден на 29 септември 1942 г. и към 2022 г. е на 79 години. Висок е 1,73 метра, а теглото му е 78 килограма.

  Бил Нелсън

Бил Нелсън

кариера

Бил Нелсън беше сенатор на Съединените щати в продължение на почти две десетилетия. Той започна мандата си през 2001 г. и ще напусне през 2019 г. Той принадлежи към Демократическата партия. Той служи в Камарата на представителите на Флорида от 1972 до 1978 г. и след това в Камарата на представителите на Съединените щати от 1979 до 1991 г. Когато служи като специалист по полезен товар на космическата совалка Колумбия през 1986 г., той стана вторият действащ член на Конгреса, който лети в космоса. Преди да влезе в политиката, той служи в резерва на армията на Съединените щати по време на войната във Виетнам.

Нелсън се оттегли от Конгреса през 1990 г., за да се кандидатира за губернатор на Флорида. За съжаление не успя. През 1995 г. той е назначен за ковчежник, комисар по застраховането и маршал на пожарната на Флорида. Той беше на поста до 2001 г. След това беше избран за място в Сената на Съединените щати, освободено от републиканския сенатор Кони Мак, който се пенсионираше. Той беше преизбран през 2006 г. и 2012 г. Той не успя да спечели на изборите през 2018 г. Той беше назначен в консултативния съвет на НАСА през май 2019 г.

Постижения и награди на Бил Нелсън

През 2017 г. той получи наградата за железопътни постижения. Неговите постижения включват това, че е едва вторият член на Конгреса, летял в космоса през 1986 г., избран за сенатор през 2000 г. и преизбиране още два пъти през 2006 г. и 2012 г. Той беше сенатор от 2001 до 2019 г.

Нетното състояние на Бил Нелсън през 2022 г

Нетната стойност на Бил Нелсън се оценява на 1 милион долара към юли 2022 г. Той натрупа по-голямата част от състоянието си, докато беше сенатор от 2001 до 2019 г. През това време годишната му заплата беше около 174 000 USD. Той е един от най-богатите политици в Америка.

Бил Нелсън е известен политик. Той беше не само сенатор на Съединените щати от 2001 до 2019 г., но и член на Камарата на представителите преди това. Той дори е бил в космоса. По това време той беше член на Конгреса. Той също е служил в армията на Съединените щати. Това демонстрира изпълнения със събития живот на Бил Нелсън. Надяваме се да е здрав и да живее още няколко години.

Съпругата на Бил Нелсън, брак

Бил Нелсън се срещна с Грейс Кейвърт през 1971 г. Тя беше родом от Джаксънвил, Флорида. Те се срещнаха на държавна конвенция за млади лидери. Грейс винаги е участвала активно в обществената кариера на Бил. Грейс е до него от първата му надпревара за място в Законодателния орган на Флорида, разговаряйки с хората по въпроси, които са важни за тях и техните семейства. Двамата имат две големи деца. Имената им са Бил Нелсън младши и Нан Елън Нелсън.

Популярни Публикации