Кой е Бил Хаслам? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност, кариера

Уилям Едуард Хаслам е бизнесмен милиардер и политик от Тенеси, който е бил 49-ият губернатор на щата от 2011 г. до 2019 г. Той също така принадлежи към Републиканската партия.

Той е роден в Ноксвил и посещава университета Емори в Атланта, Джорджия. Работил е заедно с баща си Джим Хаслам, основателят на Pilot Corporation. Хаслам се издигна до президентския пост на Pilot Corp през 90-те години, след като брат му Джими Хаслам беше назначен за главен изпълнителен директор. От 1999 г. до 2001 г. той е главен изпълнителен директор на отдела за електронна търговия и каталогизиране на Saks Fifth Avenue.

Бързи факти

Празнувано име: Бил Хаслам
Истинско име/пълно име: Уилям Едуард Хаслам
Пол: Мъжки
Възраст: 63 години
Рождена дата: 23 август 1958 г
Родно място: Ноксвил, Тенеси,
националност: американски
Височина: 1,67 м
Тегло: 68 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Криси Гарет
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Уил, Лий, Ани)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Бил Хаслам гей ли е?: не
Професия: бизнесмен и политик
Заплата: 200 000 долара
Нетно състояние през 2022 г.: 2 милиарда долара

Биография на Бил Хаслам

Бил Хаслам е роден на 23 август 1958 г. в Ноксвил, Тенеси, в семейството на Джим Хаслам и Синтия (Алън), основателите на Pilot Corporation, компанията майка на смесения магазин и. Баща му, Джим Хаслам, беше набирач на средства от Републиканската партия и спонсор и попечител на Университета на Тенеси в продължение на много години.Хаслам посещава училището Webb в Ноксвил и участва в християнската организация Young Life. По-късно Хаслам посещава университета Емори, като получава бакалавърска степен по история през 1980 г. Той е член на клона на Beta Sigma на Международното братство Сигма Чи.

Като тийнейджър Хаслам започва да работи на непълен работен ден в компанията на баща си. След завършването му плановете му да стане учител по история и министър бяха провалени и той в крайна сметка реши да остане в компанията. През 1995 г. той е повишен в президент на компанията, заедно с брат си Джими като главен изпълнителен директор и баща си като председател.

Бил Хаслам Възраст, височина, тегло

Бил Хаслам е роден на 23 август 1958 г. и към 2022 г. е на 63 години. Висок е 1,67 метра, а теглото му е 68 килограма.

  Бил Хаслам

Бил Хаслам

кариера

Хаслам се присъединява към Saks Fifth Avenue през 1999 г. като главен изпълнителен директор на подразделението за електронна търговия и каталог, напускайки по-късно същата година, за да се присъедини към борда на базираната в Далас верига за дрехи Harold’s Stores Inc.

Хаслам е съсобственик на Tennessee Smokies, бейзболен отбор от малка лига в Източен Тенеси.

Той беше вдъхновен да се кандидатира за кмет на Ноксвил след разговор с тогавашния кмет на Чатануга (и по-късно сенатор на Съединените щати) Боб Коркър Хаслам през 2002 г. За разлика от номинално безпартийните избори за кмет на Ноксвил, Хаслам беше известен като член на Републиканската партия, когато се кандидатира за поста.

Хаслам назначи Роджъро на позицията директор по развитие на общността през 2006 г., цитирайки решението на президента Ейбрахам Линкълн да назначи бивши съперници в кампанията си в своя кабинет.

На 5 август 2010 г. Хаслам спечели първичните избори на Републиканската партия за губернатор с почти 48 процента от гласовете, в сравнение с 29 процента за Уамп и 22 процента за Рамзи.

Хаслам обяви намерението си да се кандидатира за преизбиране през 2014 г. и победи трима други кандидати на републиканските първични избори с 88 процента от гласовете. На общите избори на 4 ноември 2014 г. Хаслам победи кандидата на демократите Чарлз Браун с повече от 70% от гласовете.

Актът IMPROVE беше подписан от Хаслам. Законопроект, озаглавен „Подобряване на производството, обществените пътища и възможностите за жизнена икономика“, беше внесен през април 2017 г.

Постижения и награди на Бил Хаслам

Бил Хаслам определя избора си за кмет като личен триумф. Той смята това за значително постижение в живота си. Освен това, няма данни за други награди или номинации, които Бил е получил. В случай на чест ще ви уведомим възможно най-скоро.

Нетното състояние на Бил Хаслам през 2022 г

Бил Хаслам е американски политик с нетно състояние от 2 милиарда долара към октомври 2022 г. Бил Хаслам е роден през август 1958 г. в Ноксвил, Тенеси. Бил е натрупал по-голямата част от богатството си чрез своите инвестиции и бизнес, както се вижда от кариерата му. Бил също имаше солидна основа, защото баща му вече беше в бизнеса, което го улесняваше да напредва. Бизнесменът печели около 200 000 долара на година.

Възпитанието на Бил Хаслам в богато семейство го улеснява да намери своя път в живота. Баща му, основателят на Pilot Corp, му постави солидна основа за изграждане. Освен това Бил, който започва да работи в бизнеса на баща си като тийнейджър, продължава да се отличава и да се превърне в това, което е днес. В резултат на това прогнозираме, че брутното му богатство ще продължи да расте и да превъзхожда.

Съпруга на Бил Хаслам, брак

Хаслам се запознава със съпругата си Криси Гарет в университета Емори и се жени за нея през 1981 г. Хаслам има осем внуци, след като има един син и две дъщери. Той е член на презвитерианската църква Cedar Springs в Ноксвил от много години. В момента Бил посещава Христовата презвитерианска църква в Нешвил. От 2011 г. е член на настоятелството на Young Life.

Хаслам обяви решението си да не се кандидатира за преизбиране през 2020 г. през юли 2019 г., след като американският сенатор Ламар Александър му отказа тази възможност.

Популярни Публикации