Кой е Бъба Уотсън? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, кариера, етническа принадлежност

Бъба Уотсън е американски професионален играч на голф, който се състезава в PGA Tour. Той е най-известен с това, че е един от най-дългите пилоти на PGA Tour; през 2007 г. той регистрира среден пробег от 315,2 ярда (288,2 м) и може да удари топка на повече от 350 ярда (320 м), способен да произведе скорост на топката до 194 мили в час (312 км/ч).

Бързи факти

Празнувано име: Бъба Уотсън
Истинско име/пълно име: Гери Лестър Буба Уотсън младши
Пол: Мъжки
Възраст: 43 години
Рождена дата: 5 ноември 1978 г
Родно място: Багдад, Флорида, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,91 м
Тегло: 82 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Анджи Уотсън (м. 2004)
деца: Да (Дакота Уотсън, Калеб Уотсън)
Професия: Играч на голф
Нетно състояние през 2022 г.: 30 милиона долара

Биография на Бъба Уотсън

Бъба Уотсън е роден през 1978 г. в Багдад, Флорида, близо до Пенсакола. Това беше мястото, където той беше отгледан. Този голфър беше член на голф отбора на гимназията в Милтън.

Той също играе голф за Faulkner State Community College в квартал Болдуин Каунти в Алабама, където е младши колеж All-American.По-късно той се прехвърля в Университета на Джорджия, защитаващият титлата на NCAA, и играе за Bulldogs през 2000 и 2001 г. Като младши, той помага при воденето на Bulldogs до шампионата на SEC през 2000 г.

Bubba Watson Възраст, височина, тегло

Бъба Уотсън е роден на 5 ноември 1978 г. и към 2022 г. е на 43 години. Висок е 1,91 метра, а теглото му е 82 килограма.

кариера

Бъба Уотсън започва кариерата си като младши в гимназията и след това като старши в колежа. Той стана професионалист през 2003 г. и се присъедини към националното турне, където продължи да играе до 2005 г.

Този голфър завърши на 21-во място в списъка с пари на Nationwide Tour през 2005 г., което го направи най-новият играч, класирал се за PGA Tour през следващата година.

Като новобранец през 2006 г., този играч на голф спечели ,019,264 (90-и общо) и ръководи PGA Tour на разстояние от 319,6 ярда (292,2 м). Освен това най-дългото му каране в официалното състезание беше 442 ярда (404 м), което той удари на PGA Tour по време на WGC-Bridgestone Invitational.

Той обжалва първата си победа в PGA Tour през 2010 г., когато спечели Travellers Championship в Кромуел, Кънектикът, в плейоф за внезапна смърт с Кори Павин и Скот Верпланк. За съжаление той посвети победата си на родителите си, особено на баща си, който се бори с рака.

През 2011 г. той спечели второто си събитие от PGA Tour, Farmers Insurance Open, завършвайки с един удар пред подгласника Фил Микелсън. Освен това той спечели Мастърс турнира през 2014 г. с три изстрела, с резултат 8.

Постижения и награди на Бъба Уотсън

Бъба Уотсън спечели шампионата на пътниците, което го изкачи до трето място в официалната световна класация по голф. През 2015 г. той спечели неофициалното Hero World Challenge на Бахамските острови, побеждавайки Патрик Рийд с три удара. Освен това, първата му голяма победа в шампионата беше засвидетелствана по време на Мастърс турнира през 2012 г.

Нетната стойност на Буба Уотсън през 2022 г

Нетната стойност на Буба Уотсън се оценява на 30 милиона долара към юли 2022 г. Състоянието му идва от професионалната му кариера в голфа.

За първи път той стана известен, след като спечели Мастърс турнира в Аугуста, Джорджия, през 2012 г. По-късно, през 2003 г., той стана професионалист и спечели повече от милион през първата си година.

Оттогава той е спечелил приблизително милиона в турнири. Той печели между 3 и 5 милиона долара годишно от споразумения за одобрение. Той печели Мастърс; печалбите и общата нетна стойност на този голфър несъмнено ще се увеличат през следващите години.

Бъба Уотсън е един от онези голфъри, които могат да бъдат идентифицирани като спечелили най-престижните титли и шампионати. Той стана толкова известен, че се появява в множество спонсори и реклами.

Голфърът е рядък професионален играч с лява ръка, който в момента се счита за един от най-дългите пилоти в тура. Той е многократен голям шампион и един от малкото левичари голфъри на турне.

Популярни Публикации