Кой е Ашраф Гани? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Мохамад Ашраф Гани Ахмадзай (роден на 19 май 1949 г.) е афганистански политик, педагог и икономист, който е бил петият президент на Афганистан и вторият и последен президент на Ислямска република Афганистан от септември 2014 г. до август 2021 г., когато администрацията му е свалена.

Бързи факти

Празнувано име: Мохамад Ашраф Гани Ахмадзай
Истинско име/пълно име: Ашраф Гани
Пол: Мъжки
Възраст: 73 години
Рождена дата: 19 май 1949 г
Родно място: Логар, Афганистан
националност: Афганистан
Височина: 5 фута 7 инча
Тегло: 72 кг
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга
(Име):
Биби Гюл
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Световен лидер
Нетно състояние през 2022 г.: 1,5 милиона долара

Възраст и ранен живот на Ашраф Гани

Ашраф Гани е роден на 19 май 1949 г. в провинция Логар, Афганистан, в семейството на Шах Песанд, чиновнически служител, и Каубаба Лодин, родом от Кандахар. Той е от пущунското племе Ахмадзай.

Той е бил чуждестранен ученик в гимназията Lake Oswego (LOHS) в Lake Oswego, Орегон, през учебната 1966-1967 г., под имената Ashraf Ahmad и Ashraf Ahmad Zai. American Field Service спонсорира престоя му в чуждестранна валута. Бил е член на студентския съвет.Освен годината на обмен, той завършва средното си образование в Кабул. Първоначално планира да учи право, но след това се пренасочва към културна антропология. Гани придобива бакалавърската си степен през 1973 г. от Американския университет в Бейрут и след това получава правителствена субсидия, за да посети Колумбийския университет, където Гани получава магистърска степен през 1977 г.

  Ашраф Гани

Височина и тегло на Ашраф Гани

на Ашраф Гани височината е 170 см в сантиметри, 1,70 м в метри и 5′ 7″ във футове. Теглото е 72 кг в килограми и 158,7 фунта в паундове. Поставяме текущото число, тъй като теглото често варира. Тъмнокафявото е цветът на очите. По същия начин цветът на косата е плешив.

Нетната стойност на Ашраф Гани

Колко е нетната стойност на Ашраф Гани? Нетната стойност на Ашраф е Rs. 12 Crore към октомври 2022 г., което е около 1,5 милиона долара.

кариера

Гани съосновава Института за държавна ефективност с Клеър Локхарт, след като напуска Кабулския университет, и той служи като негов председател. Институцията предложи структура, в която държавата да изпълнява 10 задължения, за да помогне на своите жители. Тази парадигма беше разгледана от лидерите и мениджърите на прехода след конфликта на конференция, спонсорирана от ООН и Световната банка през септември 2005 г. Концепцията препоръчва използването на двойни договори между международната общност, правителството на дадена държава и нейния народ за организиране на помощ и други инициативи и да бъде разработен годишен индекс на суверенитета, за да се измери представянето на държавата.

В публикация на първа страница във 'Файненшъл таймс' в края на 2006 г. [30] той беше споменат като претендент да замени Кофи Анан като генерален секретар на ООН, добавяйки, че се стремя да спечеля чрез идеи. Карлос Паскуал от института Брукингс също беше съобщен, като похвали огромния интелект, умения и потенциал на Гани.

Съпругата и бракът на Ашраф Гани

Коя е съпругата на Ашраф Гани? Ашраф Рула Сааде. Двамата се женят след среща в Американския университет в Бейрут в Ливан през 70-те години. Най-накрая се установяват в Америка и получават американско гражданство. От друга страна, Гани се отказа от американското си гражданство през 2009 г., за да участва в изборите в Афганистан.

Ашраф и Рула Гани имат две деца: Мариам, базирана в Бруклин визуална художничка, и Тарек, съветник по националната сигурност и международната политика на Пийт Бутиджиг, кандидат за президент през 2020 г.

Популярни Публикации