Кой е Анджей Сапковски? Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, нетно състояние, кариера

Полският фентъзи автор Анджей Сапковски придобива известност с писането на поредицата от книги The Witcher. Базиран на неговата книга, добре харесваният сериал на Netflix The Witcher. Хуситската трилогия е едно от другите му значими произведения. Публикациите му се превеждат на 20 други езика, защото се четат по целия свят. Той се фокусира върху писането на фантазия и го вижда като средство за изразяване на въображението.

Бързи факти

Празнувано име: Анджей Сапковски
Истинско име/пълно име: Анджей Сапковски
Пол: Мъжки
Възраст: 74 години
Рождена дата: 21 юни 1948 г
Родно място: Лодз, Полша
националност: полски
Височина: 1,7 м
Тегло: 98 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): N/A
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Кшищоф Сапковски)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Анджей Сапковски гей ли е?: не
Професия: Фентъзи писател
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 18 милиона долара

Биография на Анджей Сапковски

Анджей Сапковски е роден в Лодз, Полша на 21 юни 1948 г. За да учи икономика, той се записва в университета в Лодз. Старши търговски представител беше първата му позиция. След това му дават работа като преводач. Той се опита да влезе в конкурс, организиран от полското фентъзи списание Fantastyka, като написа The Witcher, своя дебютен разказ.

Романът му се класира на трето място в конкурса, но списанието публикува историята му през 1986 г. и получи много положителни отзиви за нея. Оттогава той е написал пет романа и три разказа, базирани на The Witcher. Всички тези фактори допринесоха за успеха му като един от най-известните писатели на фентъзи в Полша през 90-те години.Анджей Сапковски Възраст, височина и тегло

Анджей Сапковски е роден на 21 юни 1948 г. Той е на 74 години към 2022 г. Висок е 1,7 метра и тежи 98 килограма.

кариера

Най-известната творба на Сапковски е сагата „Вещерът“, следвана от „Хуситската трилогия“. Публикациите му са широко четени и на тях са преведени много други езици, включително чешки, грузински, унгарски, руски, литовски, немски, испански, френски, китайски, шведски и хърватски. The Witcher е изграден върху преследването на чудовища, а Гералт от Ривия, ловец на чудовища, служи като главен герой на играта. Славянската митология оказва влияние върху литературата.

The Witcher се публикува от 2008 г. от Gollancz. Освен това CD Projekt Red създава игра с The Witcher като вдъхновение. Първото издание беше пуснато през октомври 2007 г., последвано от втората и третата игра съответно през 2011 г. и май 2015 г.

През май 2017 г. Netflix стартира The Witcher, фантастичен сериал, който събра много похвали и е базиран на неговите книги.

Анджей Сапковски Нетна стойност

Анджей Сапковски има нетна стойност от 18 милиона долара към юни 2022 г. Хора от цял ​​свят четат романите, които е автор. Хората се радват на книгите му заради сюжета и стила му на писане на фентъзи. Той е натрупал огромно богатство в резултат на неуморните си усилия и удивителен литературен талант.

Фентъзи фантастиката е областта на експертизата на полския автор Анджей Сапковски. Той е автор на множество произведения, които са преведени на други езици. Много филми и видео игри са повлияни от неговите произведения. Благодарение на своята всеотдайност и удивителен литературен интелект, той постигна популярност.

Анджей Сапковски Съпруга, брак

Анджей Сапковски е отдаден семеен мъж, въпреки че никога не е разкривал самоличността на съпругата си. Въпреки това той често говори за сина си, Кшищоф Сапковски, и дори твърди, че е автор на поредицата от книги за Вещера по искане на сина си. Последният също обича да чете и пише фентъзи. Някои от любимите му автори включват Ърнест Хемингуей, Михаил Булгаков, Реймънд Чандлър и Умберто Еко. Той също така силно подкрепя феминизма. В момента живее в Лодз, където е роден. Романът му се класира на трето място в конкурса, но списанието публикува историята му през 1986 г. и получи много положителни отзиви за нея. Оттогава той е написал пет романа и три разказа, базирани на The Witcher.

Популярни Публикации