Кой е Андрю Рос Соркин? Wiki, възраст, височина, съпруга, нетно състояние, етническа принадлежност

Андрю Рос е журналист и автор от Съединените щати. Той е добре известен с работата си като финансов колумнист за The New York Times и като съводещ на Squawk Box на CNBC. Той също така е основател и редактор на DealBook и написа бестселъра Too Big to Fail, който по-късно продуцира за HBO Films. Той е най-известен като съ-създател на сериала Showtime Billions.

Бързи факти

Празнувано име: Андрю Рос Соркин
Истинско име/пълно име: Андрю Рос Соркин
Пол: Мъжки
Възраст: 45 години
Рождена дата: 19 февруари 1977 г
Родно място: Ню Йорк Сити, Ню Йорк, Съединени щати
националност: американски
Височина: 6 фута и 3 инча
Тегло: 60 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Пилар Джени Куин
Деца/деца (син и дъщеря): Да 3 (Хенри, Робин, Сидни)
Запознанства/приятелка (име): N/A
Андрю Рос Соркин гей ли е? не
Професия: журналист
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 12 милиона долара

Биография на Андрю Рос Соркин

Андрю Рос Соркин е роден в Ню Йорк в семейството на драматурга Рос Соркин и майка му Лорънс Т. Соркин, партньор в адвокатската кантора Cahill Gordon & Reindel. Посещава гимназията Скарсдейл, където завършва през 1995 г., и университета Корнел, където е член на братството Сигма Пи.

Андрю Рос Соркин Възраст, височина, тегло

Андрю Рос Соркин е роден на 19 февруари 1977 г. и е на 45 години към 2022 г. Той е висок 6 фута 3 инча и тежи 60 килограма.  Андрю Рос Соркин

Андрю Рос Соркин

кариера

През последната си година в гимназията той работи като стажант за The New York Times, а също и за вестник, който публикува 71 статии, преди да се дипломира. Той започва да пише медийни и технологични статии, докато е още в колежа и помага на рекламния колумнист Стюарт Елиът.

През лятото си в Лондон той пише за New York Times за европейския бизнес и технологии и по-късно се завръща в Корнел, за да завърши обучението си, където е вицепрезидент на Sigma Pi Fraternity. През 1999 г. той приема работа на пълен работен ден като европейски репортер за сливания и придобивания на The New York Times в Лондон.

В Ню Йорк той става главен репортер на вестника за сливания и придобивания през 2000 г., позиция, която заема и днес. Той също така основава DealBook, онлайн финансов отчет, публикуван от Times, за който той пише седмична колона. Той също така работи като помощник редактор за бизнес и финансови новини на вестника.

Той съобщи големи новини за сливания и придобивания и ръководи отразяването на The New York Times на най-голямото поглъщане в историята. Той е писал за финансовата криза на Уолстрийт и проблемната американска автомобилна индустрия. През 2007 г. той беше първият журналист, който идентифицира и критикува данъчните облекчения за частни капиталови и хедж фондове. Той е написал половин дузина статии, критикуващи данъчните практики на компаниите за частен капитал и призоваващи правителството да затвори вратичката.

Като журналист Соркин основава DealBook, бюлетин за сключване на сделки, и Wall Street, една от първите услуги за събиране на финансови новини в интернет. В допълнение към задълженията си в The New York Times, Соркин става съ-водещ на Squawk Box на CNBC. Той също така се е появявал в шоуто Today на NBC, Charlie Rose и The News Hour на PBS с Джим Лерър, Hardball и Morning Joe на MSNBC, Good Morning America на ABC, Шоуто на Крис Матюс, Real Time на HBO с Бил Махер, BBC World Service, The на Comedy Central Daily Show и The Colbert Report и The Daily Show и The Colbert Report на Comedy Central.

Соркин беше домакин на It’s the Economy, NY, седмична поредица от седем части, половинчасови токшоу на PBS за това как икономиката влияе на гражданите. Той е създател на сериала на Showtime Billions, в който участват Пол Джамати и Деймиън Луис. Too Big to Fail: The Inside Story of How Wall Street and Washington Fought to Save the Financial System, публикувана от Viking, беше неговата книга за банковата криза на Wall Street. За щастие HBO Films адаптира книгата във филм, чиято премиера по-късно. Режисиран е от Къртис Хенсън, а Питър Гулд е написал сценария.

Постижения и награди на Андрю Рос Соркин

Соркин получи наградата Джералд Льоб за писане на крайни срокове през 2005 г., както и награда за бизнес книги през 2010 г. за книгата си Твърде голям, за да се провали, както и награда на Обществото на американските бизнес редактори и писатели. Той беше обявен за млад глобален лидер на Световния икономически форум. Бил е и член на Съвета за външни отношения.

Нетната стойност на Андрю Рос Соркин през 2022 г

На Андрю Рос Соркин нетното състояние се оценява на 12 милиона долара към октомври 2022 г. Той е най-добре платеният журналист и колумнист във всяка област на медиите. Успешната му кариера като журналист му е спечелила милиони долари. Той написа книга, която стана една от най-продаваните книги в света, увеличавайки приходите си. Той също е съ-създател на сериала Billions на Showtime, което добавя към богатството му.

Независимо от противоречията, Соркин успя да промени глобалните икономически и политически възгледи на хората. Смятан е за един от най-успешните журналисти на всички времена.

Съпругата на Андрю Рос Соркин, брак

Андрю Рос Соркин е женен за Пилар кралица Соркин, за която се жени през 2007 г. Двойката има три деца, наречени Хенри, Робин и Сидни.

Популярни Публикации