Кой е Андре Агаси? Възраст, височина, тегло, кариера, нетно състояние, връзка

Американският тенисист Андре Кърк Агаси вече се пенсионира. Бившият тенисист номер едно в света се смята за най-харизматичния, талантлив и странен спортист в спорта. Феновете на тениса по целия свят винаги ще помнят неговите исторически победи, които включват Супершлем в кариерата, на корта. Агаси, който участва активно в множество хуманитарни турнири след пенсионирането си, също беше треньор на Новак Джокович по време на Откритото първенство на Франция през 2017 г.

Може би имате много познания за Андре Агаси. Но знаете ли неговия ръст, възраст и приблизителна нетна стойност за 2022 г.? Ако не сте наясно, ние написахме тази част, за да ви предоставим информация за кратката биография на Андре Агаси - wiki, професионалния живот, личния живот, текущата нетна стойност, възрастта, височината и други статистически данни. Така че, ако сте подготвени, нека започваме.

Бързи факти

Празнувано име: Андре Агаси
Истинско име/пълно име: Друг Кърк Агаси
Пол: Мъжки
Възраст: 52 години
Рождена дата: 29 април 1970 г
Родно място: Лас Вегас, Невада, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 1,8 м
Тегло: 80 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруга/съпруга (име): Щефи Граф (м. 2001), Брук Шийлдс (м. 1997–1999)
деца: Да (Джейдън Гил Агаси, Джаз Ел Агаси)
Запознанства/приятелка
(Име):
N/A
Професия: Американски пенсиониран професионален тенисист
Нетно състояние през 2022 г.: 200 милиона долара

Биография на Андре Агаси

Андре Агаси беше последното от четирите деца на Емануел и Елизабет Агаси и бивш олимпийски боксьор. Агаси напуска училище в девети клас, за да се запише в тенис училището на Ник Болетиери, където получава безплатни уроци в резултат на естествените си умения, мотивиран от страстта на баща си към спорта.Агаси има два брака. Той се ожени за Брук Шийлдс, известна холивудска актриса, като негова първа съпруга от 1997 до 1999 г. По-късно се ожени за колегата си тенисистка Щефи Граф през 2001 г. и двойката има две деца: Джейдън Гил, син, и Джаз Ел, дъщеря. Кварталът Summerlin в Лас Вегас е дом на семейство Агаси.

Възраст, височина и тегло на Андре Агаси

Андре Агаси, който е роден на 29 април 1970 г., ще навърши 52 години на днешния ден, 8 юли 2022 г. Той е висок 1,8 метра и тежи 80 килограма.

  Андре Агаси

Андре Агаси

Друга кариера на Агаси

Агаси направи своя професионален дебют на крехката възраст от 16 години, благодарение на непоколебимата си конкурентна нагласа. До 1987 г., когато е само на 18 години, той се издига до номер 3 в света и е първият тийнейджър, записал най-много победи в отворената ера. Той спечели Australian Open през 1995 г., US Open през 1994 г., Canadian Open през 1994 г. и Уимбълдън през 1992 г. след това. Най-добрата му година е особено 1995 г., когато постига общо 73 победи, 26 от които идват една след друга, което го издига до върха на световната ранглиста. Неговият олимпийски златен медал от Атланта през 1996 г. добави блестящо перо към шапката му.

Въпреки това, след поредица от ескалиращи проблеми с гърба, много други наранявания и неуспешни тестове за наркотици от 1996 до 1998 г., кариерата на Агаси започва да намалява. Агаси се засили и започна отново да работи върху себе си в момент, когато всички вярваха, че кариерата му е създадена за него. Той тренираше усърдно и участваше в малки събития. За една година той напредва стабилно, изкачвайки се от позиция 110 до номер 6. Той влезе в историята, като стана първият играч, спечелил и четирите турнира от Големия шлем на три различни настилки с победата си на Откритото първенство на Франция през 1999 г.! След това невероятно възстановяване, Агаси триумфално заема първо място в света през 1999 г.

Нетната стойност на Андре Агаси

Общото нетно състояние на Андре Агаси е 200 милиона долара към октомври 2022 г. Тези невероятни богатства са резултат от неговата успешна професия, разумни инвестиции и доходоносни сделки за одобрение. Благодарение на многобройните си победи по време на кариерата си, той е спечелил около 30 милиона долара само от наградни фондове.

Агаси е добре известен в тенис общността и е популяризирал множество известни компании, включително Donnay, Penn, Nike и Adidas. Той също така е направил инвестиции в нощни клубове, курорти и мебелни магазини през годините, в допълнение към притежаването на ресторантьорски бизнес. От излизането си през 2009 г. книгата му Open: An Autobiography се превърна в много продавана.

Сега Андре Агаси участва предимно в благотворителни събития и благотворителни дейности. Истории като тази на Агаси успешно ни връщат вярата в съдбата и постоянството. Агаси беше и все още е модел за подражание за много хора, след като израсна от млад тенисист, който беше непокорен и нетрадиционен, до опитен и известен шампион по тенис.

Популярни Публикации