Коя е Селин Дион? Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, нетно състояние, кариера

Родената в Канада певица Селин Дион стана известна по свое време в резултат на способността на песните си да завладяват слушателите в няколко страни. Тя е певческа икона в цял свят. Смята се, че тя е вторият най-добре печелен музикант в историята.

Бързи факти

Празнувано име: Селин Дион
Истинско име/пълно име: Céline Marie Claudette Dion CC OQ
Пол: Женски пол
Възраст: 54 години
Рождена дата: 30 март 1968 г
Родно място: Карл Велики, Канада
националност: канадски
Височина: 1,71 м
Тегло: 65 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруг/съпруга
(Име):
Рене Анжелил († 1994–2016)
деца: Да (Рене-Чарлз Анжелил, Еди Анжелил, Нелсън Анжелил)
Запознанства/гадже
(Име):
N/A
Професия: канадска певица
Нетно състояние през 2022 г.: 900 милиона долара

Биография на Селин Дион

Селин Дион е роден на 30 март 1968 г. в Шарлеман, Квебек, Канада. Терез Дион и Адемар Дион, нейните родители, бяха музиканти. От своите четиринадесет братя и сестри Селин беше най-младата. Селин Дион има своя сценичен дебют на петгодишна възраст в пиано бара на родителите си, когато семейството създава певчески ансамбъл.

Селин Дион Възраст, височина и тегло

Селин Дион е родена на 30 март 1968 г. Тя е на 54 години към 2022 г. Висока е 1,71 метра и тежи 65 килограма.  Селин Дион

кариера

Рене Анжелил, музикален продуцент, забелязва Селин Дион, когато е на дванадесет години и я подписва с условието, че ще работи за него. Тя бързо печели известност и на 18-годишна възраст печели наградите Феликс и Джуно, канадската версия на Грами. През 1992 г. излиза нейният успешен и добре приет дебютен англоезичен албум Unison. Това беше отличен, нюансиран американски дебют, според Erlewine от All Music. Тя участва като солист в песента от 1991 г. Voices that care, почит към войниците от американската армия, участвали в операция Пустинна буря.

Нейният албум от 1991 г. Celine Dion, който включва песента Beauty and the Beast, й донесе първата награда Грами. Ако ме помолихте, втората песен от албума достигна номер четири в US Billboard Hot 100. 12 милиона копия бяха продадени извън страната. Песента Power of love от нейния албум от 1993 г. Color of my love достига номер едно в Billboard Hot 100. В Атланта през 1996 г. тя изпълнява Power of my Dreams. Нейните албуми Falling into you и Since you loved me получиха награди Грами за албум на годината и най-добър поп албум през същата година. Когато филмът Титаник беше пуснат през 1997 г., нейната песен My heart will go on стана всеобщо признат химн на любовта и тя стана толкова известна като

Тази песен достига номер едно в BillBoard и е продадена в 50 милиона копия. Тя се завърна през март 2002 г. с A new day has came, който оглави класациите в повече от 17 държави след двугодишна пауза през 2000 г. Нейните лични нещастия, смъртта на съпруга й през 2016 г. и собствената й болест я оформиха кариера от 2014 г. по-специално. Тя все още привлича големи тълпи и продължава да вълнува почитателите си, където и да отиде, което я прави типичния изпълнител.

Нетната стойност на Селин Дион

Нетната стойност на Селин Дион се очаква да бъде 900 милиона долара към юни 2022 г. Тя доминира на международната музикална сцена от 2000 до 2010 г. Приходите й от продажба на билети, компактдискове и стоки увеличиха нетната й стойност. Тя има редица имоти по целия свят и също така е успешна бизнесдама с недвижими имоти. През 2014 г. тя получи 29,7 милиона долара за имението на остров Квебек. Тя също така обяви за продажба по-скъпото си имение на остров Юпитер, Флорида.

Селин Дион е родена да пее. Тя идва от семейство, в което всеки има връзка с музиката. Тя се превърна в легендарен вокалист не само на своята страна, но и на целия свят, благодарение на нейното наследство, вродени умения и амбиция, заедно със силен стремеж към успех. Тя е известен филантроп, който се грижи за благосъстоянието на другите, които са по-малко щастливи. Тя подкрепя различни организации с нестопанска цел и фондации, които помагат на хората в неравностойно положение и финансират изследвания и лечение на опасни заболявания.

Популярни Публикации