Коя е Роксан Доусън? Wiki, възраст, височина, нетно състояние, съпруг, брак

Роксан Доусън е известна актриса и режисьор в Холивуд. Родителите й бяха Ричард и Розали Кабалеро. Тя се отнася към себе си с местоименията тя/тя. Тя посещава гимназия Бевърли Хилс в Бевърли Хилс, Калифорния. Тя завършва през 1980 г. и първата й актьорска роля е на Даяна Моралес в постановка на Бродуей на A Chorus Line.

Нейната религия е католическа, а зодията й е Дева. Има две дъщери от втория си брак и е била женена два пъти. Тя е най-известна с ролята си на Б’Елана Торес в Star Trek: Voyager.

Бързи факти

Празнувано име: Роксан Доусън
Истинско име/пълно име: Роксан Бигс-Доусън
Пол: Женски пол
Възраст: 63 години
Рождена дата: 11 септември 1958 г
Родно място: Лос Анджелис, Калифорния, Съединени щати
националност: американски
Височина: 1,61 м
Тегло: 59 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруг/съпруг (име): Ерик Доусън (м. 1994), Кейси Бигс (м. 1985–1987)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Ема Роуз Доусън и Миа Мекай Доусън)
Запознанства/гадже (име): N/A
Лесбийка ли е Роксан Доусън?: не
Професия: Актьор, телевизионен режисьор и продуцент, сценарист
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 8 милиона долара

Биография на Роксан Доусън

Роксан Доусън е възпитан като агностик, преди да открие, изследва и навлезе дълбоко в католицизма. В този смисъл агностичното домакинство й даде усещане за „липса“ или „липса на чувство за достигане до Бог“. Тя изследва различни религии и вярвания и пише за тях в дневника си. В крайна сметка тя приема католицизма.През 1994 г. тя и вторият й съпруг Ерик Доусън започват да посещават католическа църква. Тези посещения й помогнаха да развие по-дълбока връзка с Бог. Трудно й беше да балансира вярата си и правенето на филми и това винаги се сблъскваше, което водеше до неудобни разговори/инциденти.

Роксан Доусън Възраст, височина, тегло

Роксан Доусън е родена на 11 септември 1958 г. и към 2022 г. е на 63 години. Висока е 1,61 м и тежи 59 кг.

  Роксан Доусън

Роксан Доусън

кариера

През 1975г. Роксан Доусън изигра Даяна Моралес в продукция, наречена A chorus line. Въпреки че беше активен член на училищните драматични и театрални групи, това беше първата й актьорска роля.

Играла е и в пиеси на Репертоарен театър „Кръгът“. Тя се превърна от актьор в изпълнител зад камерата. Тя започва да режисира със Star Trek: Voyager през 1995 г., последван от Any Day Now (1998), Star Trek: Enterprise (2001) и Charmed (1998).

Nightingales (1989), нейният популярен, но краткотраен сериал, излъчи 13 епизода и получи негативна публичност за пренебрежително отношение към медицинските сестри.

Интересното е, че тя се е упражнявала да пише със съсценарист, Даниел Греъм, по трилогия, наречена Tenebrae. Първоначално ролята е написана за 25-годишен и в крайна сметка е пренаписана за Роксан Доусън, която се явява на прослушване за ролята, когато е на 36 години. В хода на поредицата тази роля наложи обширно, но постепенно развитие на характера. Сюжетът, подобно на актрисата, беше обсебен от развитието на героя.

Докато тя жонглираше с множество проекти през това време, кариерата й се забави драстично след края на Стар Трек. Нейният режисьорски дебют се счита за още през 1999 г., когато тя режисира един от епизодите на Стар Трек.

Постижения и награди на Роксан Доусън

През 1996 г. Роксан Доусън е номинирана за наградата NCLR Bravo за най-добра актриса в драматичен сериал.
През 1998 г. тя е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля в драматичен сериал (Star Trek Voyager) и за най-добра актриса в драматичен сериал от Асоциацията за онлайн филми и телевизия.

Тя също така получи наградата ALMA за изключителен латино актьорски състав във филм или мини-сериал, създаден за телевизия (Foto Novelas: Seeing Through Walls and Other Stories) (Foto Novelas: In the Mirror).
Тя също получава наградата ALMA за изключително постижение в телевизионен сериал през 2001 г. за работата си по Star Trek Voyager.

Нетното състояние на Роксан Доусън през 2022 г

Нетната стойност на Роксан Доусън се оценява на около 8 милиона долара към юни 2022 г. и нейната заплата не е известна, но нейната нетна стойност е комбинация от нейната заплата и нейната нетна стойност. Роксан Доусън е не само известна актриса, но и талантлив режисьор с театрални и разбиращи способности.

Докато телевизионните роли на Роксан са предимно латиноамерикански, тя е толкова гъвкава, колкото може да бъде един артист. Тя е жизнена, работила е в телевизионната и филмовата индустрия и е щастлива майка на две деца.

Роксан Доусън Съпруг, брак

Роксан Доусън се жени за Каси Бигс през 1985 г. и по-късно се развежда с него през 1987 г. В момента тя живее с Ерик Доусън. Работи като кастинг директор. Те се срещнаха на снимачната площадка на Nightingales, драма за кърмене.

Двамата се женят през 1994 г. и имат две дъщери през 1998 г. и 1999 г. Имената им са Ема Роуз Доусън и Миа Мейкай Доусън. Тя осинови Миа Мекай Доусън през 2000 г.

Популярни Публикации