Коя е Мери Бара? Wiki, възраст, височина, съпруг, нетно състояние, етническа принадлежност

Мери Бара е бизнесдама от Съединените щати. Тя е председател и главен изпълнителен директор на General Motors. През 2014 г. тя беше представена на корицата на изданието на списание Time, включващо 100-те най-влиятелни хора в света. Тя също така е член на борда на директорите на Дисни и Съвета на попечителите на Станфордския университет.

Бързи факти

Празнувано име: Мери Бара
Истинско име/пълно име: Мери Тереза ​​Бара
Пол: Женски пол
Възраст: 60 годишен
Рождена дата: 24 декември 1961 г
Родно място: Роял Оук, Мичиган, САЩ
националност: американски
Височина: 1,7 м
Тегло: 60 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруг/съпруга (име): Тони Бара
Деца/деца (син и дъщеря): Да 2 (Никълъс Бара, Рейчъл Бара)
Запознанства/гадже (име): N/A
Мери Бара лесбийка/гей ли е?: не
Професия: Бизнес ръководител
Нетно състояние през 2022 г.: 70 милиона долара

Биография на Мери Бара

Мери Бара е роден в град Роял Оук в Мичиган. Името на баща й беше Рейно, а името на майка й беше Ева Пиконен. Тя е израснала в Маунтин Айрън, Минесота, малък миньорски град. Родителите й са от финландски произход, в резултат на това, че дядо й Виктор Макела се жени за финландска имигрантка от Теува, Мария Луома. Баща й прекарва 39 години, работейки във фабрика за автомобили Pontiac в Детройт.

Тя започва образованието си в училищата Waterford в Мичиган и продължава да завършва гимназия Waterford Mott. Тя се записва в университета Kettering, известен преди като General Motors Institute, и получава бакалавърска степен по електроинженерство. По-късно тя получи Gm. Стипендия за посещение на Stanford Graduate School of Business, където получава магистърска степен по бизнес администрация.Мери Бара Възраст, височина, тегло

Мери Бара е родена на 24 декември 1961 г. Към 2022 г. е на 60 години. Висока е 1,7 метра и тежи 60 килограма.

  Мери Бара

Мери Бара

кариера

Мери Бара започва работа за General Motors като кооперативна студентка на 18-годишна възраст, където задълженията й включват проверка на панелите на калниците и инспекция на капаците и използване на заплатата й, за да плати собственото си обучение. Тя също така е заемала инженерни и административни длъжности, включително управление на завода за сглобяване в Детройт/Хамтрамк.

Бара е назначена за вицепрезидент на Global Manufacturing Engineering през 2008 г. и след една година е повишена до вицепрезидент на Global Human Resources, позиция, която заема две години. През 2011 г. тя е назначена за изпълнителен вицепрезидент на Global Product Development, където отговаря за дизайна: за да се намали броят на автомобилните платформи в GM и да се постигне голям успех, отговорностите на нейния вицепрезидент бяха разширени, за да включват Глобални покупки и доставки Верига.

Тя стана първата жена главен изпълнителен директор на автомобилна компания, когато стана главен изпълнителен директор на General Motors през 2014 г. През първата й година като главен изпълнителен директор те успяха да издадат 84 изземвания за безопасност в повече от 30 милиона автомобила и Сенатът я привика да свидетелства за дефектен превключвател за запалване, който причини изземвания и смъртни случаи, и те станаха заподозрени номер едно, за които се твърди, че са платили за награди, за да подобрят главния изпълнителен директор и имиджа на корпорацията по това време.

В опит да се промени културата на компанията бяха разработени политики за намаляване на изземванията и насърчаване на работниците да докладват за всички проблеми, които срещат. Тя успя да се съсредоточи като главен изпълнителен директор на General Motors от преминаването на компанията към технологичното пространство, като продължи напред с големи придобивания в пространството за автоматизирани автомобили без водачи. Те също така създадоха Chevrolet Bolt EV, който беше отхвърлен от Tesla при разработването на първото електрическо превозно средство.

Тя беше избрана в борда на директорите на Disney през 2017 г., като стана 12-ият член на компанията и четвъртата жена. Успяла е да бъде член на няколко съвета и управителни съвети, включително член на борда на директорите на General Dynamics, член на борда на директорите на Detroit Economic Club и Detroit Country Day School и член на The Business Council. Тя също така служи в бордовете на попечителите на Станфордския университет и Stanford Graduate School of Business.

Постижения и награди на Мери Бара

Бара беше класирана на номер 35 в списъка на Forbes за най-влиятелните жени в света през 2013 г. и на номер 2 през 2018 г. На стадиона в Мичиган тя получи почетна докторска степен от университета Дюк и почетна степен от кампуса Ан Арбър на университета в Мичиган. Тя беше представена на корицата на 100-те най-влиятелни хора в света на списание Time през 2014 г. Тя получи наградата Leadership Legend на Yale Chief Executive Leadership Institute. Barra зае първо място в сектора на автомобилите и авточастите в All America Executive Team за 2019 г.

Нетното състояние на Мери Бара през 2022 г

Мери Бара има нетна стойност от 70 милиона долара към октомври 2022 г. Тя е една от най-богатите жени в Америка. Нейният основен източник на доходи идва от изключително успешния й бизнес ум, който я издигна до по-високи позиции в General Motors. Тя е главен изпълнителен директор, както и председател, което означава, че получава щедро възнаграждение за задълженията си. Бара също така служи в управителните съвети на няколко други компании и фондации, включително Съвета на попечителите на Станфордския университет.

Мери Бара е вярваща, която подхожда към новите предизвикателства с оптимизъм. Тя успя да напредне в кариерата си и да постигне величие. Животът й учи много жени, че могат да заемат всяка позиция и да постигнат всичко, което си наумят.

Мери Бара Съпруг, брак

Мери Бара е омъжена за Тони Бара, консултант, когото среща, докато посещава университета Кетъринг. Barra говори малко финландски, като се има предвид произходът й. Никълъс Бара и Рейчъл Бара са двете им прекрасни деца. Те живеят в Нортвил и притежават апартамент в центъра на Детройт. Любимите коли на Бара са Chevrolet Camaro и Pontiac Firebird.

Популярни Публикации