Коя е Лиз Чейни? Wiki, биография, нетна стойност, кариера, съпруг

Лиз Чейни е американски адвокат и политик, който представлява широкия конгресен окръг на Уайоминг от 2017 г. Политическата кариера на Лиз Чейни като „републиканец“ започва по време на президентството на Джордж У. Буш.

Бързи факти

Име

Елизабет Лин ЧейниПсевдоним

Лиз

Популярни като

Лиз Чейни

Известен с

Политика

Дата на раждане

28 юли 1966 г

Възраст

55

Родно място

Мадисън, Уисконсин, Съединени щати

Роден град

Мадисън, Уисконсин, Съединени щати

Националност

американски

Професия

Адвокат и политик

Религия

християнството

Име на училище

Гимназия Маклийн

Име на колеж

Колорадо колеж и Чикагски университет

Образователна квалификация

Следдипломен

Сегашен адрес

Вашингтон, САЩ

Години активни

Не се знае

Етническа принадлежност

бяло

Бащино име

Дик Чейни

Име на майката

Лин Чейни

Братя и сестри

Мери Чейни

Семейно положение

Женен

Съпруг/съпруга/приятелка/гадже

Филип Пери

деца

Грейс Пери, Кейт Пери, Филип Ричард Пери. Елизабет Пери, Ричард Пери.

Височина

Във футове и инчове; 5 фута и 2 инча

В сантиметри; 160

В метри; 1.60

Тегло

В кг 58 кг

В лири; 127 паунда

Цвят на очите

Син

Цвят на косата

Рус

Измервания на тялото

Не се знае

Тип тяло

тънък

Номер на обувка

8 САЩ

Нетна стойност

милиона (приблизително)

Доход/Заплата

Не се знае

Източник

Политик и адвокат

Биография на Лиз Чейни

Лиз Чейни , понякога известна като Елизабет Лин Чейни, е родена на 28 юли 1966 г. в Медисън, Уисконсин, Съединени американски щати. В момента тази жена е на 55 години и е гражданка на Съединените щати. Освен това тази жена е Лъв с неизвестна етническа принадлежност и зодия Лъв.

Тя е и най-голямото дете на Дик Чейни (баща) и Лин Винсънт (майка). Баща й беше бивш вицепрезидент на Съединените щати, а майка й беше писател, учен и водещ на токшоу. Мери Чейни, нейната по-малка сестра, участва в различни групи за политическо действие.

Що се отнася до академичната й кариера, тя се записва в училища в Каспър, Уайоминг. Тя е била мажоретка в „McLean High School“, където завършва през 1984 г. Освен това има бакалавърска степен от Колорадо Колидж. „Еволюцията на президентските военни правомощия“, нейната последна дисертация, е представена през 1988 г. Тя завършва юридическия факултет на Чикагския университет през 1996 г. със степен по право. Той изучава история на Близкия изток в „Ориенталския институт“, където учи и тя.

Височина, тегло на Лиз Чейни

Този политик е висок 5 фута 3 инча и тежи около 56 килограма. По същия начин тя има руса коса и сини очи и няма информация за другите й физически характеристики.

  Лиз Чейни

Кариера на Лиз Чейни

Лиз Чейни работи за „Държавния департамент на Съединените щати“ в продължение на пет години, преди да посети „Юридическия факултет на Чикагския университет“. След това тя продължи да работи за „Агенцията на САЩ за международно развитие“. Тя напуска през 1993 г., за да работи в консултантската фирма Armitage Associates LLP.

Тя започва своята юридическа кариера, като работи за адвокатската кантора „White & Case“ и „International Finance Corporation“, след като получава своята докторска степен по право. Лиз е работила като международен местен адвокат и консултант в индустрията за лате от 1999 до 2002 г.

През 2002 г. тя работи в Държавния департамент на Съединените щати като заместник-помощник-държавен секретар по въпросите на Близкия изток. Според „Ню Йорк Таймс“ ролята й на служител в „Агенцията на САЩ за международни Развитие“, разположена в Будапеща и Варшава, беше изфабрикувана, за да я наемат в агенцията. Според говорителя на Държавния департамент Ричард Баучер, тогавашният държавен секретар Колин Пауъл я е препоръчал. В тази роля тя председателства „Инициативата за партньорство в Близкия изток“.

Освен това през 2003 г. тя подаде оставка от длъжността си в Държавния департамент и подкрепи кампанията „W Stands for Women“, за да насърчи повече жени да гласуват в кампанията за преизбирането на баща си през 2004 г. За „Близкоизточния регион“ тя назначава директор заместник-помощник-държавен секретар.

Нетната стойност на Лиз Чейни

Тя е натрупала значително състояние в кариерата си на политик и адвокат. Нетната й стойност се оценява на около 7 милиона долара, въпреки че тя не е разкрила печалбите или компенсацията си.

Съпруг на Лиз Чейни, брак

През 1993 г. се омъжва за Филип Пери. Грейс Пери, Кейт Пери, Елизабет Пери, Ричард Пери и Филип Ричард Пери са техните пет деца.

Популярни Публикации