Коя е Линда Сарсур? Wiki, възраст, височина, съпруг, нетно състояние, етническа принадлежност, кариера

Линда Сарсур е виден американски политически активист. Била е съпредседател на Похода на жените 2017 г., Ден без жена 2017 г. и Похода на жените 2019 г. Преди това е била изпълнителен директор на Арабско-американската асоциация в Ню Йорк. Тя и съпредседателите на Women's March бяха включени в броя на 100-те най-влиятелни хора на списание Time през 2017 г.

Сарсур, палестинско-американска мюсюлманка, стана известна, след като изрази несъгласието си срещу полицейското наблюдение на американски мюсюлмани. В крайна сметка тя се замеси в различни проблеми с правата на човека, като полицейска бруталност, феминизъм, имиграционна политика и масово лишаване от свобода. Тя също така е координирала протестите на Black Lives Matter и е била водещият ищец в дело, оспорващо законността на забраната за пътуване на Тръмп.

Бързи факти

Празнувано име: Линда Сарсур
Истинско име/пълно име: Линда Сарсур
Пол: Женски пол
Възраст: 42 години
Рождена дата: 7 th май 1980 г
Родно място: Бруклин, Ню Йорк, САЩ
националност: американски
Височина: 5 фута 9 инча (175 см)
Тегло: 63 кг (140 фунта)
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруг/съпруг (име): Махер Джуде
Деца/деца (син и дъщеря): Да (3 деца)
Запознанства/гадже (име): не
Линда Сарсур лесбийка ли е?: не
Професия: активист
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 1 милион долара

Биография на Линда Сарсур

Линда Сарсур е най-голямото от седем деца, родени в Бруклин, Ню Йорк от палестински имигранти. Въпреки че все още не е сигурно, се предполага, че Линда е родена на 7 май 1980 г.Баща й притежаваше Линда, малък пазар в Краун Хайтс, Бруклин. Тя е израснала в Сънсет Парк, Бруклин, и е ходила в гимназия Джон Джей в Парк Слоуп. След гимназията тя посещава колежа Kingsborough Community College и Brooklyn College, за да преследва мечтата си да стане учител по английски език.

Линда Сарсур Възраст, височина, тегло

Линда Сарсур е родена на 7 май 1980 г. Към 2022 г. е на 42 години. Висока е 175 см и тежи 63 кг.

  Линда Сарсур

Линда Сарсур

Линда Сарсур Съпруг, брак

Сарсур сега живее в квартал Bay Ridge в Бруклин. Тя се омъжва на 17 години и има три деца до средата на двадесетте си години. Семейството и съпругата на Сарсур са от Ал-Бирех, палестински град на Западния бряг на около 9 мили (14 километра) северно от Йерусалим.

Сарсур твърдо вярва в исляма. Има мюсюлмани и правителства, които потискат жените, каза тя за отношението на исляма към жените пред The ​​Washington Post. Вярвам обаче, че моята религия е повдигаща. Тя предпочита да носи хиджаб на главата си. Немюсюлманите, според Сарсур, не са обвързани от ислямските религиозни правила и принципи, известни като шариат, а мюсюлманите също трябва да спазват гражданските закони.

кариера

на Сарсур ранното застъпничество след атаките от 11 септември включваше застъпничество за гражданските права на американските мюсюлмани. Точно преди 11 септември BasemahAtweh, ​​роднина и основател на организацията, се обърна към Сарсур да стане доброволец в Арабската американска асоциация в Ню Йорк. Атуе, менторът на Сарсур, заемал висока политическа позиция, необичайна за мюсюлманка.

След застрелването на Майкъл Браун, Сарсур помогна за организирането на митинги Black Lives Matter. Сарсур беше един от основателите на Мюсюлманите за Фъргюсън и тя и други активисти посетиха Фъргюсън през 2014 г. Оттогава тя продължава да си сътрудничи с BLM. Сарсур стана редовен участник в митингите Black Lives Matter и телевизионен феминистки експерт.

Сарсур е член на Демократичните социалисти на Америка. През 2016 г. тя се кандидатира за позиция в Демократическата партия на окръг Кингс, Окръжен комитет на Ню Йорк. Тя завърши на трето място. Тя говори публично за участието си в развитието на прогресивно движение в Съединените щати, а либерални политици и активисти похвалиха нейните усилия.

По време на президентството на Барак Обама Белият дом нарече Сарсур Шампион на промяната през 2012 г. Сарсур беше сурогат на сенатор Бърни Сандърс по време на неговата президентска кампания през 2016 г.

За Сарсур изборът на Тръмп дойде след години на защита на хората, с които е сгрешил – не само жени, но и мюсюлмани, имигранти и чернокожи американци, пише тя. По време на бурния период, последвал изборите, връзките й с активисти от цялата страна й помогнаха да възроди различни организации.

След очевидния антисемитски вандализъм на еврейско гробище в Сейнт Луис през февруари 2017 г. Сарсур си сътрудничи с други мюсюлмански активисти, за да започне кампания за групово финансиране за набиране на средства за ремонт и реставрация.

Един от бенефициентите на начинанието беше еврейско гробище в Колорадо в Националния регистър на историческите места. Инициативата предизвика полемика, след като членът на нюйоркското събрание Дов Хикинд обвини Сарсур в спиране на финансиране. Според Сарсур дебатът е дело на алт-десните ционисти.

Постижения и награди на Линда Сарсур

Линда Сарсур получи наградата за човешки права на Елинор Рузвелт в Ню Орлиънс. Тази чест преди това е била удостоявана с Мартин Лутър Кинг III, Анита Хил, Кери Кенеди, Барни Франк и Джон Луис.

Тя е получила множество отличия, включително Шампион на промяната на администрацията на Обама и първата награда за американски мюсюлманин на годината от Съвета за американски ислямски отношения, наред с други.

Нетната стойност на Линда Сарсур през 2022 г

Линда Сарсур е активен активист от дълго време и е повдигнал голяма степен на осведоменост относно основните социални проблеми на днешния ден. Линда е обсъждала всичко - от расово профилиране до дискриминация по полов признак.

Да си активист може и да не е доходоносна професия, но Линда печели достатъчно, за да издържа себе си и семейството си. Тя се оценява на нетна стойност от 1 милион долара към октомври 2022 г.

Линда Сарсур е много откровена жена, която няма да отстъпи от нито един проблем, който я притеснява. Тя е била ключова фигура в справянето с днешните големи социални кризи. Пожелаваме й успех в бъдещите й начинания.

Популярни Публикации