Коя е Кристин Лагард? Wiki, възраст, съпруг, нетно състояние, етническа принадлежност, височина

Кристин Лагард вероятно ще се появи, когато говорим за най-значимите политици в историята. Тя е адвокат от Франция. След като пое поста президент на Европейската централна банка през ноември 2019 г., сега тя е на тази позиция. Преди това, а именно от юли 2011 г. до ноември 2019 г., Лагард беше управляващ директор на МВФ (МВФ).

Бързи факти

Празнувано име: Кристин Лагард
Истинско име/пълно име: Кристин Мадлен Одет Лагард
Пол: Женски пол
Възраст: 66 години
Рождена дата: 1 януари 1956 г
Родно място: Париж, Франция
националност: Френски
Височина: 1,8 м
Тегло: 62 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Обвързан
Съпруг/съпруг (име): N/A
Деца/деца (син и дъщеря): Не/Да (име)
Запознанства/гадже (име): Да, Ксавие Джовани
Кристин Лагард лесбийка ли е? не
Професия: Политик и юрист
Заплата: N/A
Нетно състояние през 2022 г.: 8 милиона долара

Биография на Кристин Лагард

Кристин Лагард е родена Кристин Лагард на 1 януари 1956 г. Робърт Лалует и Никол са нейни родители. Майка й беше учител по литература, която преподаваше френски, гръцки и латински, докато баща й беше професор по английски език. Тя е последното дете и е родена с тримата си братя. Те са отгледани в Хавър.

Кристин Лагард получи стипендия от American Field Service, за да посещава училището Holton-Arms School в Бетесда, Мериленд. Има магистърска степен по социално право, трудово право и английски език. Тя е и Институт за политически науки, Екс-ан-Прованс, притежател на магистърска степен. Paris West University Nanterre La Défense е мястото, където тя получава дипломата си. В резултат на това тя отговаря за борда на директорите на Aix School от 2010 г.  Кристин Лагард

Кристин Лагард

Възраст, височина, тегло на Кристин Лагард

Кристин Лагард , родена на 1 януари 1956 г., на 15 юли 2022 г. ще навърши 66 години. Висока е 1,8 метра и тежи 62 килограма.

кариера

Кристин Лагард се присъединява към базираната в Чикаго Baker & McKenzie, международна юридическа компания, през 1981 г. Основните й области на интерес са трудовите и антитръстовите въпроси. След шест години тя беше не само негов ръководител в Западна Европа, но и партньор. В крайна сметка тя се присъединява към изпълнителния комитет през 1995 г. Тя става председател на компанията четири години по-късно, ставайки първата жена, която заема такава позиция в организацията.

Заемала е и министерска позиция във френското правителство. Заемала е различни позиции, включително министър на търговията, земеделието, рибарството, икономиката, финансите и индустрията.

Тя пое ролята на управляващ директор в Международния валутен фонд през 2011 г. След това се издигна до позицията президент на Европейската централна банка. Тя все още има ролята в точния момент.

Признание и постижения

Според списание Forbes Кристин Лагард е била петата и първата най-влиятелна жена в света съответно през 2014 г. и 2019 г. Благодарение на базирана в Обединеното кралство организация, наречена Richtopia, тя беше класирана на първо място в списъка на 100-те най-влиятелни хора в мултинационални организации през 2017 г. Тя спечели наградата за изтъкнато международно лидерство от Атлантическия съвет и хуманитарната награда CARE през 2019 г.

Тя също получи национално признание, включително командир на Ордена Mérite Agricole и Chevalier на 13 юли 2000 г. и 6 април 2012 г. Тя също така притежава почетни докторски степени от Université de Montréal и KU Leuven в Белгия.

Нетното състояние на Кристин Лагард през 2022 г

Към октомври 2022 г. нетното състояние на Кристин Лагард е около 8 милиона долара . Чрез кариерата си на адвокат тя е натрупала цяло състояние. Тя също е била партньор, член на изпълнителния комитет и председател на глобална правна компания. Лагард е заемала различни позиции в политиката. Заплатите са необходима част от всички тези задължения. Няма съмнение, че те са помогнали за увеличаване на съществуващото й богатство.

Много хора, особено жени, намират вдъхновение в Кристин Лагард. Тя е първата и единствена жена, която някога е заемала позицията на финансов министър в историята на икономиката на Г-8. Тя е първата жена, която ръководи едновременно ЕЦБ и МВФ. Тя беше оценена като най-приемливият финансов министър в еврозоната от THE Financial Times през 2009 г.

Кристин Лагард Съпруг, брак

Кристин Лагард е разведен. Тя е и майка на Томас Лагард и Пиер Анри Лагард. Двамата са родени съответно през 1986 и 1966 г. Ксавие Джовани е името на партньора й. Заедно са от 2006 г., а той е предприемач от Марсилия. Достатъчно, аз съм вегетарианец и почти не пия. Обича да ходи на фитнес, да плува и да кара колело, когато е възможно.

Популярни Публикации