Коя е Калиста Флокхарт? Wiki, възраст, съпруг, етническа принадлежност, нетно състояние, височина

Калиста Флокхарт е американска актриса, най-известна с ролята си на Али Макбийл в награждавания драматичен сериал Али Макбийл. Калиста, която се появява в няколко телевизионни предавания и холивудски филми, също е съпруга на популярния актьор Харисън Форд.

Бързи факти

Празнувано име: Калиста Флокхарт
Истинско име/пълно име: Калиста Кей Флокхарт
Пол: Женски пол
Възраст: 57 години
Рождена дата: 11 ноември 1964 г
Родно място: Фрийпорт, Илинойс, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 1,66 м
Тегло: 51 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруг/съпруга
(Име):
Харисън Форд (м. 2010)
деца: Да (Лиам Флокхарт)
Професия: американска актриса
Нетно състояние през 2022 г.: 25 милиона долара

Биография на Калиста Флокхарт

Калиста Флокхарт е родена Калиста Кей Флокхарт на 11 ноември 1964 г. във Фрийпорт, Ню Йорк. Кей Калиста и Роналд Флокхарт са нейни родители. Майка й беше учителка, а баща й работеше за Kraft Foods. Тя има по-малък брат.

Гимназията Shawnee в Ню Джърси е мястото, където Флокхарт завършва гимназия. По-късно тя отиде в университета Rutgers, за да учи изкуства и драма. През 1988 г. тя успешно завършва курса.Флокхарт се премества в Ню Йорк след дипломирането си, за да продължи кариерата си на актриса. След поредица от второстепенни роли, тя получи големия си пробив в хитовото телевизионно шоу Али Макбийл. По-късно тя се появява в редица други телевизионни предавания и филми.

Калиста Флокхарт Възраст, височина, тегло

Калиста Флокхарт е родена на 11 ноември 1964 г. и към 2022 г. е на 57 години. Висока е 1,66 м и тежи 51 кг.

  Калиста Флокхарт

Калиста Флокхарт

кариера

Калиста свързва двата края като сервитьорка, след като се премества в Ню Йорк в търсене на работа. През това време тя имаше второстепенни роли във филми и телевизионни предавания. Тя също участва в няколко пиеси на Бродуей, включително The Glass Menagerie и Three Sisters.

Калиста получи голям пробив в актьорската си кариера, когато беше избрана за главна роля в новото телевизионно шоу Али Макбийл. Сериалът се превърна в огромен успех, продължил повече от две десетилетия. Няколко награди бяха присъдени и на сериала.

След това дойде друго телевизионно шоу, наречено Братя и сестри. Успехът й като телевизионна актриса й осигури роли във филми като „Сън в лятна нощ“ и „Неща, които можете да кажете, просто като я погледнете“.

Калиста Флокхарт се е появявала в 13 филма и също толкова телевизионни сериали по време на своята близо три десетилетна кариера.

Постижения и награди на Калиста Флокхарт

Калиста Флокхарт получава множество награди за работата си в театъра и киното. Флокхарт спечели наградата Кларънс Деруент за дебюта си на Бродуей „Стъклената менажерия“. Тя също печели Световната театрална награда през 1995 г. за същата пиеса.

Али Макбийл Флокхарт спечели Златен глобус за най-популярния си телевизионен сериал, Али Макбийл, през 1988 г. За същия сериал тя спечели и Наградата на Гилдията на актьорите и Наградата за избор на публиката.

Тя също беше номинирана три пъти за Еми и два пъти за награда Сателит за работата си по Али Макбийл. Нейната алма матер, университетът Рутгерс, я въведе в залата на славата на изтъкнатите възпитаници през 2003 г. за нейната блестяща кариера.

Нетното състояние на Калиста Флокхарт през 2022 г

Калиста Флокхарт има нетна стойност от 25 милиона долара към октомври 2022 г , благодарение на различните й актьорски роли. Флокхарт направи най-много пари от ролята си в телевизионното шоу Али Макбийл, което събра милиони гледания. Първият сезон получи 11 милиона гледания на епизод, докато вторият сезон получи 13 милиона гледания на епизод.

В първия си сезон другото й телевизионно шоу, Supergirl, получи средно 9 милиона гледания на епизод. Нейният филм Birdcage спечели над 5 000 000. Калиста Флокхарт е талантлива актриса, която е изградила кариерата си единствено въз основа на актьорските си способности. Тя се бореше да стъпи във филмовата индустрия, като всеки друг амбициозен актьор, но никога не се отказа от мечтите си. Нейната всеотдайност и упорит труд се отплатиха и тя стана една от най-уважаваните актриси на своето поколение.

Калиста Флокхарт Съпруг, брак

През 2010 г. Флокхарт се жени за Харисън Форд, от когото има осиновен син. В момента тя живее в Лос Анджелис със семейството си.

Популярни Публикации