Коя е Габриела Камара от Iron Chef: Quest for an Iron Legend?

Габриела Камара , мексиканска готвачка, ще участва в Iron Chef на Netflix: Quest for an Iron Legend на 15 юни. Авторът беше обявен за един от най-влиятелните хора на Time през 2020 г. Габриела Камара, един от петимата нови Iron Chefs в Iron Chef: Quest for Iron Legend, ще предизвика готвачите Challenger в стремежа им да спечелят Iron Legend. Според официалния синопсис на шоуто:

Петима нови пионери Iron Chefs ще приветстват смели Challenger Chefs на реконструирания Kitchen Stadium, където ще се изправят и ще бъдат изтласкани до крайности на издръжливост и изобретателност, докато приготвят невероятни гурме ястия. Най-успешният Challenger в състезанието ще се изправи в голям финал за възможността да бъде наречен първата в историята Желязна легенда.

Габриела Камара от славата на Iron Chef

Габриела Камара е известен кулинарен дипломат в Мексико и собственик на два забележителни ресторанта, Contramar в Мексико Сити и Cala в Сан Франциско. През 2019 г. тя беше назначена в Съвета за културна дипломация на мексиканското правителство и в Консултативния съвет на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор.Камара, ресторантьор и писател, е родена в град Чихуахуа и е израснала в Тепостлан с брат си. Баща й е бивш йезуитски свещеник, който се премества в град Чихуахуа, за да създаде училище и здравна клиника. Майка й, която е защитила докторска степен по мозайки в Южна Италия, също се присъедини към кампанията. Майка й е израснала във Филаделфия. Камара владее както английски, така и испански.

  Габриела Камара

Камара имаше една година почивка от училище, когато беше на 11 години, и семейството пътуваше из Съединените щати и Европа. Относно родителите си Камера каза пред Vogue:

Беше трудно да израсна с родители, които бяха доста различни от родителите на всички останали навсякъде, но винаги съм бил невероятно горд с тях. И винаги съм се чувствал сякаш си принадлежим, където и да отидем. Всичко това означава, че бях отгледан в много свободна атмосфера от двама души, които чувстваха, че мога да постигна всичко, което избера.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Габриела Камара (@gabrielacamara)

Кулинарното приключение на Габриела Камара

Майката на Камара не се интересуваше от готвенето и Камара беше ужасена, че никой не приготвя пресни тортили в семейството ми, така че готвачът взе нещата в свои ръце и започна кулинарната си кариера. Когато беше на седем години, тя се научи как да готви тортили от своята икономка. Освен това е усвоила умения от колеги и приятели на родителите си.

Нейната баба по майчина линия, от друга страна, беше невероятен домашен готвач, който нямаше особена толерантност към непохватните деца. Въпреки това Камара искаше да научи повече за готвенето и внимателно наблюдаваше приготвянето на баба си. Тя говори открито за учителския опит на баба си, като каза:

Трябваше да си доста отличен, за да готвиш с нея, така че се упражнявах.

Докато дядо й, който водеше младежите на риболов през уикендите в Сиуатанехо, я научи как да бели стриди и да готви октопод. Камара и брат й планираха ястия за големи групи приятели, когато тя беше тийнейджър, с Чилакилес. Севичес. Големи лазани в менюто.

  Габриела Камара

Камара основава първия си ресторант, Contramar, в Мексико Сити през 1998 г., като се фокусира върху морски дарове. Тя отвори ресторанта, когато беше на 22 години, в последната си година от училище. Заради напитките за празнуване на Нова година тя се вдъхнови да започне собствен бизнес. Оттогава Камара никога не е поглеждал назад. През 2015 г. тя основа заведението в Сан Франциско, Cala. Всички служители на пълен работен ден в защитника на социалната справедливост са осигурени със здравна застраховка и други привилегии. Тя също така притежава заведенията за хранене MeroToro, Capica и Barricuda Diner в Мексико Сити.

През 2019 г. тя издаде своята готварска книга „Моята кухня в Мексико Сити“. Нейните ресторанти също бяха обект на документален филм „Приказка за две кухни“. Гаел Гарка Бернал, актьорът и изпълнителен продуцент на филма. Тя също така учи как да приготвяте мексиканска кухня в онлайн курс за майсторски клас. В сряда станете свидетели на мексиканския готвач Габриела Камара в действие на Iron Chef: Quest for an Iron Legend.

Популярни Публикации