Коя е Еванджелин Лили? Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруг, нетно състояние, кариера

Еванджелин Лили е канадска актриса и автор, която наскоро придоби известност. Най-известната й роля е на Кейт Остин в телевизионния сериал „Изгубени“.

Бързи факти

Празнувано име: Еванджелин Лили
Истинско име/пълно име: Никол Еванджелин Лили
Пол: Женски пол
Възраст: 42 години
Рождена дата: 3 август 1979 г
Родно място: Форт Саскачеван, Канада
националност: американски, канадски
Височина: 1,68 м
Тегло: 55 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруг/съпруга
(Име):
Норман Кали (2010–)
деца: Да (Tehikili Kali)
Професия: канадска актриса
Нетно състояние през 2022 г.: 20 милиона долара

Биография на Еванджелин Лили

Никол Еванджелин Лили е родена във Форт Саскачеван, Албърта, Канада, на 3 август 1979 г. Андреа Лили, сестра й, е продуцент, а баща й е мениджър. Има малко информация за бащата и майката на Еванджелин Лили, включително техните имена.

Родителите й са отгледали Еванджелин Лили предимно в Британска Колумбия, Канада. Завършила е средното училище W. J. Mouat и продължила да учи международни отношения в Университета на Британска Колумбия. Еванджелин Лили беше активна ученичка в училище, като беше вицепрезидент на ученическия съвет, както и играеше футбол.Еванджелин Лили е участвала в личния си живот, връзки, брак и деца. Тя беше омъжена за Мъри Хоун, канадски хокеист, за по-малко от две години. Еванджелин Лили имаше дългогодишна връзка с английския актьор Доминик Монаган след брака си.

От 2010 г. Еванджелин Лили се среща с асистента на продукцията Норман Кали. Еванджелин и Норман имат двама сина: Кахекили Кали, роден през 2011 г., и вторият им син, роден през 2015 г. Някои информации и слухове предполагат, че може да са се сгодили, но това все още не е потвърдено.

Еванджелин Лили Възраст, височина, тегло

Еванджелин Лили е родена на 3 август 1979 г. Към 2022 г. е на 42 години. Висока е 1,68 метра и тежи 55 килограма.

  Еванджелин Лили

Еванджелин Лили

кариера

На Еванджелин Лили кариерата й започва, когато агент на агенцията за модели на Ford я открива да се разхожда в Келоуна, Британска Колумбия. Освен появата й в сериала Smallville, ранните й роли са в реклами. Еванджелин Лили не очакваше да бъде избрана за „Изгубени“ и дори беше подтикната да се яви на прослушване от приятел. Нейната роля и изпълнение в сериала Изгубени й помогнаха да спечели много популярност и да доведе до повече актьорски възможности.

Еванджелин Лили има няколко филмови изяви. Най-забележителната й филмова изява е в наградения с Оскар военен трилър The Hurt Locker. Еванджелин Лили също се появява в Real Steel, научнофантастичен филм, и The Hobbit: The Desolation of Smaug, епичен приключенски фентъзи филм.

Филмографията на Еванджелин Лили за 2018 – 2019 г. включва фентъзи научно-фантастичния филм Ant-Man and the Wasp и неозаглавен филм за Отмъстителите.

Постижения и награди на Еванджелин Лили

Въпреки че има малко признати актьорски роли, Еванджелин Лили получи множество награди и номинации. Тя получи наградата на Гилдията на екранните актьори за изключително представяне на ансамбъл в драматичен сериал за „Изгубени“, телевизионната награда „Златно дерби“ за ансамбъл на годината и наградата „Писък“ за „Фентъзи Фокс“.

Еванджелин Лили също получи награди за изпълнението си в The Hurt Locker, включително наградата на Gotham Independent Film Award за най-добро изпълнение на ансамбъл и наградата на Асоциацията на филмовите критици във Вашингтон за най-добър ансамбъл.

Нетното състояние на Еванджелин Лили през 2022 г

На Еванджелин Лили нетната стойност се оценява на около 20 милиона долара към юни 2022 г. Тя спечели милиони долари от ролите си във филми и телевизионни предавания. Заплатата на Evangeline Lilly в епизода Lost се оценява на около 80 хиляди долара. Тя се появи във филма The Hobbit: The Desolation of Smaug, който събра почти 1 милиард долара в боксофиса.

Еванджелин Лили е една от най-талантливите и харесвани актриси днес. В момента тя има само 19 кредитирани актьорски роли във филми и телевизионни сериали и се очаква да спечели повече актьорски роли в бъдеще. Еванджелин Лили стана известна с ролята си в „Изгубени“. Сега Еванджелин Лили живее щастливо с Норман Кали и техните деца.

Популярни Публикации