Коя е Джанет Джаксън? Wiki, възраст, височина, съпруг, нетно състояние, етническа принадлежност

Джанет Джексън е американска певица, автор на песни, актриса и танцьорка. Джанет Джаксън е член на най-талантливото семейство в света, Джаксън. Дебютният й студиен албум беше едноименен, а последният й е озаглавен Unbreakable.

Бързи факти

Празнувано име: Джанет Джексън
Истинско име/пълно име: Джанет Дамита Джо Джаксън
Пол: Женски пол
Възраст: 56 години
Рождена дата: 16 май 1966 г
Родно място: Гари, Индиана, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 1,63 м
Тегло: 58 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруг/съпруга
(Име):
Уисам Ал Мана (починал 2012), Рене Елизондо младши (починал 1991–2000), Джеймс ДеБардж (починал 1984–1985)
деца: Да (1 дете)
Запознанства/гадже
(Име):
N/A
Професия: Американска певица, автор на песни, актриса и танцьорка
Нетно състояние през 2022 г.: 220 милиона долара
Последна актуализация: септември 2022 г

Биография на Джанет Джексън

Джанет Дамита Джо Джаксън е роден на 16 май 1966 г. в Гари, Индиана, САЩ. Баща й, Джо Джаксън, е талантлив мениджър и един от първите основатели на популярни хора на семейство Джаксън, а майка й е Катрин Джаксън.

Цялото семейство на Джанет Джексън е добре известно и е дарило света с множество таланти. Майкъл Джексън, Джърмейн Джексън, Ранди Джексън, Тито Джаксън, Джаки Джаксън, Марлон Джаксън и Брандън Джаксън, който почина един ден след раждането си, са нейни братя. La Toya Jackson и Rebbie Jackson са двете сестри на Джанет Джексън. Тя посещава средното училище в Портола и основното училище в Ланай Роуд.Джанет Джаксън Възраст, височина, тегло

Джанет Джексън е родена на 16 май 1966 г. Към 2022 г. е на 56 години. Висока е 1,63 метра и тежи 58 килограма.

  Джанет Джексън

Джанет Джексън

кариера

Джанет Джексън израства в музикално семейство. Баща й й помогна да сключи договор с A&M Records, което доведе до издаването на нейния дебютен едноименен албум през 1982 г. Две години по-късно Джанет Джексън издаде втория си студиен албум, Dream Street, който се класира добре, но не дебютира на номер едно.

Джанет Джексън искаше да напусне семейство Джаксън след първите два албума и да работи сама. В третия си албум, Control, издаден през 1986 г., тя си сътрудничи с Джими Джем и Тери Луис. Джанет дебютира в две класации в Съединените щати, класацията за най-добри R&B/хип-хоп албуми и класацията Billboard 200.

Джанет Джаксън издаде своя 11-ти студиен албум, Unbreakable, през 2015 г. и беше успешен, тъй като беше класиран на първо място от много списания и достигна номер едно в много класации. Тя също се е появявала в няколко филма и телевизионни сериали, най-скоро в драматичния филм For Colored Girls.

Постижения и награди на Джанет Джаксън

Джанет Джексън е получила множество награди и номинации. Тя е получила и номинирана за над 870 награди. Джанет Джексън е получила 11 американски музикални награди, 12 награди номер едно в края на годината на списание Billboard, 16 музикални награди Billboard, 4 награди Blockbuster Entertainment, 21 награди BMI Pop, 5 награди Bravo Otto, 4 награди American Black Achievement Awards, 9 световни рекорда на Гинес, 5 награди Грами, 3 награди за изображение, 3 международни награди за танцова музика, 9 награди за видео музика на MTV, 4 награди на Националната асоциация на звукозаписните търговци, 3 награди Nickelodeon Kids' Choice, 13 награди за видео музика на MTV Soul Train,

Нетното състояние на Джанет Джаксън през 2022 г

Джанет Джексън , един от талантите на семейството на Джаксън, се оценява на нетна стойност от 0 милиона към октомври 2022 г. Състоянието й идва от албумите, които издава, продава и изпълнява. Албумите на Джанет Джексън оглавиха класациите в много страни по света, което означава, че са продадени милиони копия. Според някои доклади и непотвърдена информация тя може да има активи за над 1 милиард долара.

Джанет Джаксън е един от най-талантливите членове на семейство Джаксън в света. Джанет Джексън издаде 11 студийни албума, които са на върха в класациите в много страни, най-новият от които е озаглавен Unbreakable. Наскоро тя заяви, че в момента не се среща с никого и че иска да се съсредоточи върху турнето.

Джанет Джексън Съпруг, брак

Джанет Джексън има три брака и два развода. Първият й брак е с певеца Джеймс ДеБардж през 1984 г. и се развеждат след година. От 1991 до 2000 г. Джанет Джексън беше омъжена за танцьора, режисьор на музикални видеоклипове и автор на песни Рене Елизондо младши.

Последният брак на Джанет Джексън беше с катарския бизнес магнат Висам Ал Мана. Те се ожениха през 2012 г., посрещнаха единственото си дете Ейса Ал Мана през 2017 г., разделиха се малко след раждането му и трябва да се разведат през 2018 г.

Популярни Публикации