Коя е Абигейл Джонсън? Wiki, възраст, височина, съпруг, нетно състояние, етническа принадлежност

Абигейл Пиерпонт Джонсън е бизнес дама милиардер от Съединените щати. От 2014 г. тя е главен изпълнителен директор и президент на американската инвестиционна компания Fidelity Investments, както и председател на глобалната дъщерна организация Fidelity International.

Бързи факти

Празнувано име: Абигейл Джонсън
Истинско име/пълно име: Абигейл Пиерпонт Джонсън
Пол: Женски пол
Възраст: 60 годишен
Рождена дата: 19 декември 1961 г
Родно място: Бостън, Масачузетс, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 5 фута 4 инча
Тегло: 55 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Женен
Съпруг/съпруг (име): Кристофър Джон Маккаун (м. 1988)
Деца/деца (син и дъщеря): Да (Джулия МакКоун)
Запознанства/гадже (име): N/A
Абигейл Джонсън лесбийка ли е? не
Професия: Американска бизнес дама милиардер
Заплата: N.A.
Нетно състояние през 2022 г.: 16 милиарда долара
Последна актуализация: юли 2022 г

Биография на Абигейл Джонсън

Джонсън е роден в град Бостън, Масачузетс, САЩ. Тя е родена от Едуард Джонсън III, нейният баща, и Елизабет Джонсън, нейната майка. Едуард С. Джонсън IV е нейният единствен брат и сестра.

Джонсън завършва образованието си в частно училище в Кеймбридж, Масачузетс. През 1984 г. тя завършва Hobart and William Smith College с бакалавърска степен. в историята на изкуството.От 1985 до 1886 г. тя работи като консултант за Booz Allen Hamilton. Тя получава MBA от Harvard Business School.

Тя завършва гимназия през 1980 г. и започва работа като изпълнителен директор за връзки с клиенти за Fidelity Investments. Тя напуска компанията през 1988 г. като борсов анализатор в подразделението Select Industrial Equipment Fund след почивка, за да продължи MBA.

Ръст, тегло и възраст

Абигейл Джонсън, родена на 19 декември 1961 г., днес, 19 юли 2022 г., е на 60 години. Височината й е 5 фута 4 инча, а теглото й е 55 килограма.

  Абигейл Джонсън

Абигейл Джонсън

кариера

Абигейл Джонсън е главен изпълнителен директор и президент на Fidelity Investments, американска инвестиционна фирма и нейната международна дъщерна фирма Fidelity International. Тя е една от малкото жени в Америка, които в момента управляват инвестиционен посредник във взаимен фонд. Тя пое поста главен изпълнителен директор на Fidelity Investments в труден период за компанията. Тя последователно постигна положителни резултати като портфолио мениджър и го превърна в империя.

До 1994 г. тя напредва до асоцииран директор във Fidelity Investments. Тя беше повишена в мениджър на секцията за взаимни фондове на Fidelity през май 2001 г. Нейният успешен принос я издигна до третата най-мощна компания, оценена на 1,4 трилиона долара. Тя стана президент на отдела за недвижими имоти на Fidelity Investments през май 2005 г.

Постижения и награди

Джонсън има забележителна бизнес кариера на толкова млада възраст. Тя се присъедини към Комитета по регулиране на капиталовите пазари и борда на директорите на Асоциацията на индустрията за ценни книжа и финансовите пазари. Джонсънс беше първата жена в борда на директорите на Форума за финансови услуги. Тя се смята за изключително успешна жена в американската история.

За пети пореден път списание Forbes я класира на пето място сред най-влиятелните жени в света през 2018 г.

Тя е първата жена в борда на директорите на Форума за финансови услуги. Това е безпартийна организация за финансови услуги и икономически политики в Съединените щати. През 2019 г. списание Billionaires я класира на 71-во място в списъка на най-добрите милиардери в света.

Масачузетският технологичен институт избра Fidelity Investments като архиватор, който да управлява и контролира своите планове 401 (k) през 2015 г. Компанията получи такса, която е с 300 процента по-висока от пазарната ставка. Според вносителите Fidelity също е предложила значително дарение на институцията.

Тя беше първата, която въведе инвестиции в криптовалута във Fidelity през 2018 г. Това позволи на инвеститорите да обменят етер и биткойн.

Нетното състояние на Абигейл Джонсън през 2022 г

Абигейл Джонсън е президент на Fidelity Investments, компанията, основана от нейния баща. Тя е и виден член на Комитета за регулиране на капиталовите пазари. Нетното състояние на Абигейл Джонсън се оценява на 16 милиарда долара към октомври 2022 г. Тя е натрупала значителна част от нетното си състояние чрез своя бизнес и ръководни позиции във водещи организации в света.

Джонсън работи като съветник в Booz Allen Hamilton от 1985 г. до 1986 г. Тя започва кариерата си като анализатор във Fidelity Investments през 1988 г. Тя се присъединява към Fidelity Management Research като изпълнителен директор през 1997 г. Тя е повишена до позицията президент на Fidelity Investments в 2012 г. Тя е и председател на Fidelity International, международна дъщерна компания на Fidelity Investments.

Джонсън също е служил в борда на директорите на Асоциацията на индустрията за ценни книжа и финансовите пазари. Тя е и член на Комисията по регулиране на капиталовите пазари. Нейната компания, Fidelity Investments, е втората по големина фирма за взаимни фондове в Съединените щати, с приблизително 2 трилиона долара активи. Абигейл Джонсън стана четвъртата най-богата жена в Съединените щати, след като закупи 24 процента дял във Fidelity.

Абигейл Джонсън е успешна и известна бизнесдама в САЩ, която е натрупала състояние за себе си. Тя наследи и научи успешни авторитетни и управленски умения, които й помогнаха да води семейния бизнес до огромен успех. Тя е смятана за една от най-влиятелните бизнесдами в продължение на много години поради забележителните си усилия.

Съпруг на Абигейл Джонсън, брак

През 1988 г. Абигейл Пиерпонт Джонсън се жени за Кристофър Джон Маккаун. Той е главен изпълнителен директор и съосновател на Lora Health, LLC, реномирана фирма за доставчик на услуги в сектора на информацията за здравеопазването. Джулия МакКоун, дъщерята на двойката, се ражда. Тя и баща й са съсобственици на две добре известни компании, Fidelity International и Fidelity Investments. Джонсън е голям фен на ските. Любимото й телевизионно шоу е „Силиконовата долина“, оригинал на HBO.

Абигейл Джонсън в момента е главен изпълнителен директор и президент на Fidelity Investments. Тя е една от жените в света, които успешно са управлявали империя на взаимни фондове за трилиони долари. Семейното й състояние, съчетано с професионалния й успех, й помогна да стане четвъртата най-богата бизнесдама в Съединените щати през 2017 г.

Популярни Публикации