Клорис Лийчман - Биография, възраст, нетно състояние, височина, тегло, кариера

Клорис Лийчман е американска актриса и комик, която работи във филмовия бизнес повече от 75 години. Тя започва работа тук през 1942 г. и до днес работи на възложените й позиции. Занимава се с актьорско майсторство от момиче, което я кара да преследва кариера в индустрията.

По същия начин, когато става въпрос за нейната филмография, тя стана известна след ролята на Рут Попър във филма от 1971 г. „The Last Picture Show“. Тя спечели няколко желани отличия за актьорските си таланти през целия период на своята седемдесетилетна кариера. Освен това през 2009 г. тя издаде своя собствена книга, озаглавена „Клорис: Моята автобиография“. Нейният бивш съпруг Джордж работи върху този роман. Научете повече за Cloris Leachman Wiki, биография, тегло, височина, възраст, връзка, кариера и факти

Бързи факти

Истинско име Клорис Лийчман
Псевдоним Клорис
Известен като Актриса и комик
Възраст 95 години
рожден ден 30 април 1926 г
Родно място Де Мойн, Айова, Съединени американски щати
Знак за раждане Телец
Националност американски
Етническа принадлежност Многорасов
Религия християнството
Височина прибл. 5 фута 7 инча
Тегло прибл. 57 кг
Измервания на тялото N/A
Размер на чашката на сутиена 30 С
Цвят на очите Син
Цвят на косата Рус
Номер на обувка 5 (САЩ)
деца Четирима сина - Браян, Морган, Адам и Джордж
Една дъщеря - Дайна
Съпруг Джордж Енглунд (1953 до 1979)
Нетна стойност 10 милиона долара
Любими храни N/A
Марки N/A

Биография на Клорис Лийчман

Клорис Лийчман беше роден на 30 април 1926 г. в Де Мойн, Айова, САЩ. Тя беше най-голямото дете на собствениците на Leachman Lumber Company. Бъркли Клейборн Личман е името на баща й, а Клорис Уолъс е името на майка й. По същия начин тя израства с двете си по-малки деца, Клейборн Кери и Мери. Кари беше музикант и актриса. Клорис също е на 95 години и е родена под знака на Телец.  Възраст на Клорис Лийчман

Възраст на Клорис Лийчман

Ранен живот/ Образование

Клорис Лийчман посещава гимназия Теодор Рузвелт. Тя прекарваше уикендите си в университета Дрейк, където участваше в пиеси. Тя също присъства Северозападен университет.

Височина, тегло, националност на Клорис Лийчман

Клорис Лийчман е от американски произход и нейната раса е бяла. Тя е атеист и не вярва в никаква вяра. По същия начин тя е от английски и бохемски/чешки произход. Освен това, тя е висока 5 фута и 7 инча (170 см/1,70 м) и тежи около 57 кг (125 фунта). Тя има среден тип тяло с размери съответно 36-24-35 инча. Освен това тя има чифт сини очи с руса коса.

Професионалният живот на Клорис Личман

Клорис Лийчман дебютира на малкия екран като Ефи Перин в четири епизода от сериала „Charlie Crazy, Private Investigator“ от 1950 г. След това тя участва в сериали като „Боб и Рей“ през 1952 г., „Алфред Хичкок представя“ през 1956 г. , „Театърът на Дик Пауъл Зейн Грей“ и „Дим от оръжия“ през 1956 г. По същия начин тя е участвала в един или два епизода на множество драми. За да назовем няколко, имаше „Трилър“ през 1960 г., „Зоната на здрача“ през 1961 г., „Път 66“, „В посока към мен“ и „Стоуни Бътке“ през 1962 г., „Mr. Новак“ през 1965 г. и няколко други. По същия начин тя играе Филис Линдстрьом в 34 епизода на „Шоуто на Мери Тайлър Мур“ от 1970 до 1975 г. Междувременно тя участва в няколко предавания като „Нощна галерия“, „Рода“ и „Филис“.

Между 1980-те и 1990-те години някои от нейните изявени телевизионни изяви включват „ The Facts of Life“, в който тя изобразява Бевърли Ан Стикъл, „The Nutt House“, „Семейство Симпсън“, „The Nany“, „Thanks“ ,' и други. По същия начин тя работи като Дот Ричмънд в „Шоуто на Елън“ от 2001 до 2002 г. През 2003 г. тя се появява във вторите възраждания на „Зоната на здрача“, а през 2005 г. се присъединява към ансамбъла на 'Семеен човек. По същия начин тя изигра майката на Хайнц Хайнц Дуфеншмирц в анимационния сериал „Финес и Фърб“ от 2007 до 2012 г. Сред ключовите герои са Винсент Мартела, Томас Сангстър и Ашли Тисдейл. Тази актриса също беше състезател на знаменитости в „Танци с шампионите“ през 2008 г.

Отличия и сертификати

Клорис Лийчман спечели няколко отличия и номинации. Ролята й във филма The Last Picture Presentation й носи номинация за Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля. Оттогава тя спечели четири награди 'Златен глобус', всички от които спечели. Освен това тя е осигурила 22 номинации за наградите Primetime Emmy и е спечелила осем от тях за многобройните си актьорски роли. Тя също така е носител на дневна награда Еми, която е известна като едно от най-желаните отличия.

Нетната стойност на Cloris Leachman

Клорис Лийчман е един от най-възрастните актьори, работил във филмовия бизнес повече от 75 години. Очаква се нейното нетно състояние да бъде 10 милиона долара до 2022 г.

  Клорис Личман Нетуърт

Клорис Личман Нетуърт

Популярни Публикации