Клайв Палмър - Wiki, възраст, съпруга, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Клайв Палмър е австралийски бизнесмен и политик. Освен това Клайв Палмър е най-известен с широчината на своите бизнес операции, които включват минната компания Mineralogy.

Бързи факти

Пълно име: Клайв Палмър
Дата на раждане: 26 март 1954 г
Възраст: 68 години
Хороскоп: Овен
Пол: Мъжки
Професия: Бизнесмен, политик
Държава: Австралия
Височина: 5 фута 3 инча (1,60 м)
Семейно положение: женен
Съпруга Анастасия Топалова
Нетна стойност 1,9 милиарда долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата Бяло
Родно място Футскрей, Виктория
Националност австралийски
Религия римокатолицизъм
образование Университет на Куинсланд
баща Джордж Палмър
Майка Нанси МакАртър
деца 4

Биография на Клайв Палмър

Клайв Фредерик Палмър , по-известен като Клайв Палмър, е роден във Футскрей, Виктория, Австралия на 26 март 1954 г. Той е на 68 години и е с австралийска националност, според рождената му дата.

Освен това той е роден под знака на Овен и етническата му принадлежност е неизвестна. По религия той се придържа към римокатолицизма. Той също е син на Джордж Палмър (баща) и Нанси МакАртър (майка). През 1963 г. родителите му се преместват в Куинсланд. В момента обаче няма информация за неговите братя и сестри.Образование на Клайв Палмър

Посещавал е „Св. Mary’s Primary School, „Aquinas College“, „Southport State High School“ и „Toowomba Grammar School“, според академичното му досие.

Посещава университета в Куинсланд, където учи право и журналистика. По-късно, през 1975 г., той напуска и става агент по недвижими имоти.

Височина, тегло на Клайв Палмър

Този бизнесмен е висок 5 фута 3 инча и тежи приблизително 95 кг. Освен това той има кафяви очи и бяла коса и няма информация за другите му измервания на тялото.

  Клайв Палмър

Клайв Палмър (Източник: Pinterest)

кариера

Що се отнася до кариерата му, Клайв Палмър се присъедини към Националната партия през 1974 г. Той беше отговорен и активен. Той беше директор на кампанията на Националната партия през 1983 г. Изборите преминаха гладко. Основана Mineralogy през 1984 г. Компанията притежава над 1000 км в Кейп Престън и добива желязна руда.

Той беше директор по комуникациите на Националната партия през 1986 г. Той купи „Waratah Coal“ през 2008 г. Покупката включваше 4,4 милиарда тона.

През 2008 г. той купи австралийския Голд Коуст Юнайтед. Въпреки че има бизнес в Китай, той вярва, че участието на отбора в Азиатската Шампионска лига ще повиши неговия профил.

През 2009 г. той купи Palmer Nickel and Cobalt и Queensland Nickel. Продукцията на компанията се увеличи с 30% през следващата година. Той продаде Голд Коуст Юнайтед през 2012 г. През 2012 г. той се сблъска с лидерите на LNP.

Той прекрати членството си. Същата година той основава Football Australia. Football Australia, съперникът на Football Federation Australia, няма международни връзки. През 2012 г. той беше назначен за генерален секретар на „Алианса на световното лидерство“.

Той основа „Palmer United Party“ на 25 април 2013 г. На федералните избори в Австралия през 2013 г. той спечели мястото на Съншайн Коуст от Феърфакс.

Палмър възобнови партията си като Партия на обединена Австралия през 2018 г.

Той каза, че ще се кандидатира за всички 151 места в Камарата на представителите и по-късно за Сената на Куинсланд. Въпреки рекламата, той и партията му загубиха всички федерални места през 2019 г. Партията му спечели място в Сената през 2022 г.

Нетната стойност на Клайв Палмър

Той е натрупал значително състояние чрез своя бизнес и като политик. Към 2022 г. неговото нетно състояние се оценява на около 13,01 милиарда долара според списъка на богатите на Financial Review 2021.

Съпругата на Клайв Палмър, брак

През живота си този бизнесмен се жени два пъти. Първо, през 1983 г., той се жени за Сюзън Палмър. Двойката има син Майкъл и дъщеря Емили от брака си. Сюзън пък почина от рак през 2006 г. През 2007 г. се ожени за Анна Топалова-Палмър. Двойката има две дъщери, Мери и Луси, в резултат на брака им.

Палмър беше откаран в болница през октомври 2009 г. след това, което изглеждаше като сърдечен удар, докато гледаше футбол. Въпреки това, лекарите го отхвърлиха като обикновено сърцебиене. Освен това е страдал от сънна апнея. На 27 февруари 2022 г. той също е диагностициран с пневмония и положителен тест за COVID-19.

Популярни Публикации