Ким Кардашиян и Скот Дисик са съдени за 40 милиона долара за лотарийна измама

И двете знаменитости използваха Instagram, за да предложат пищни награди, които примамиха другите да се присъединят към съдържанието, хоствано от австралийска фирма Curated Businesses. На победителите бяха предложени награди като полет в първа класа до Лос Анджелис и три нощувки в Бевърли Хилс. Една от наградите също беше обща сума от 0 000. Според много ищци, много победители не са получили своите награди. Ким Кардашиян, Скот Дисик и Curated Businesses също бяха обвинени в продажба на информация за участниците на търговци, според жалбата. От корпорацията обаче настояват, че всичко е законно и че разполагат с всички изрядни документи.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от CURATED BUSINESSES ®️ (@curatedbusinesses)

Скот Дисик и Ким Кардашиян имат правни проблеми? Подробности за предполагаемата лотарийна измама.

Състезанието, което ще се проведе през май 2020 г., сега постави Ким Кардашиян и Скот Дисик в гореща вода, като в жалбата се твърди, че лотарията е била фарс. Curated Businesses, бизнесът, който проведе лотарията, сега е съден за продажба на лична информация на участниците за реклама. Докато публикациите в Instagram на Скот и Ким Кардашиян, както и твърденията на компанията, че победителите ще получат 50 000 долара награди. Ищците обаче са скептични относно мотивите на компанията. В същото време фирмата казва, че всеки победител е истински и че е получил обещаните подаръци. Ким Кардашиян

Фирмата също така твърди, че разполага с цялата необходима документация, за да проведе подобно състезание, както и да докаже, че компанията е реална и че наградите са правилно дадени. Жалбата, от друга страна, твърди друго. Тези, които се присъединиха към лотарията, съобщиха, че са получили обаждания от стотици реклами. В същото време в иска се казва, че лотарията е организирана с помощта на известни личности и инфлуенсъри като Кендъл Дженър, Крис Дженър, Кайли Дженър, Клои Кардашиян, Кортни Кардашиян, София Ричи, Гретхен Кристин Роси и Кристин Куин. Правното уведомление обаче само споменава имената на Ким Кардашиян и Скот Дисик. Всеки от тях е завел дело за 20 милиона долара. Освен двете знаменитости, съдят и австралийската корпорация.

Чрез своя уебсайт Curated Business очертава как се избират победителите.

Докато някои смятат, че лотарията е била измама, компанията е включила редица често задавани въпроси, заедно с техните решения, в областта с често задавани въпроси на своя уебсайт. На уебсайта има и списък с победителите в кампанията от 2019 до 2022 г. Корпорацията описва себе си като компания с ограничена собственост на своя уебсайт с често задавани въпроси. Те дори предоставиха своите ACN и GST номера. Според компанията:

За нашите кампании винаги получаваме необходимите лицензи за лотария, издадени от правителството, а финалното теглене се извършва от независима трета страна и се наблюдава от квалифициран специалист.

 Ким Кардашиян

Страницата също така обсъжда как се избират победителите. Според уебсайта на компанията:

Ние наемаме фасилитатор трета страна, за да извърши теглене на случаен принцип сред всички квалифицирани кандидати. Те са сертифицирани и отговарят на изискванията на австралийското правителство. Ние също така наемаме квалифициран независим специалист, който да наблюдава тегленето на случаен принцип, както се изисква от австралийското законодателство.

Ким Кардашиян, Скот Дисик и Curated Business все още не са издали официален коментар в отговор на случая.

Популярни Публикации