Ким Джейни - Уики, възраст, съпруг, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Ким Джейни е американски политик, който е изпълнявал длъжността кмет на Бостън в продължение на осем месеца през 2021 г. Ким Джейни също беше президент на градския съвет на Бостън през 2020 г. и член на съвета от 7-ми район през 2018 г.

Бързи факти

Пълно име: Ким Джейни
Дата на раждане: 16 май 1965 г
Възраст: 57 години
Хороскоп: Телец
Късметлийско число: 6
Щастлив камък: Емералд
Щастлив цвят: Зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Дева, Рак, Козирог
Пол: Женски пол
Професия: политик
Държава: Америка
Семейно положение: единичен
Цвят на очите черен
Цвят на косата черен
Родно място Роксбъри, Бостън
Националност американски
Етническа принадлежност Афроамериканец
Религия Кристиян
образование Смит колеж
баща Клифърд Б. Джейни
Майка Филис Джейни
деца Кимеша Джейни

Биография на Ким Джейни

Ким Мишел Джейни , по-известна като Ким Джейни, е родена на 16 май 1965 г. в Роксбъри, Бостън, Масачузетс, САЩ. В момента тя е на 57 години и е гражданин на САЩ. Освен това тя е от афро-американски произход и вярваща християнка.

Клифърд Б. Джейни (баща) и Филис Джейни (майка) са нейни родители (майка). Баща й беше учител и училищен администратор в Бостън. Той също така е служил като началник на училищния район в Рочестър, Ню Йорк и по-късно на държавните училища в окръг Колумбия. Родителите на Ким се развеждат, когато тя е дете.Образование на Ким Джейни

По отношение на академичните среди, тя посещава New School for Children, общностно училище в Роксбъри, основано от черни родители, търсещи по-добро образование за децата си. Тя посещава средното училище Edwards в Чарлстаун, след като посещава училищата Ellis, Garrison и Higginson в държавните училища на Бостън. Тя също посещава държавното училище Reading като част от програмата METCO. През 1994 г. тя получава бакалавърска степен по изкуства от Smith College.

Ким Джейни Възраст, височина, тегло

Ким има черна коса и черни очи и няма налична информация за нейния ръст, тегло или други измервания на тялото.

  Ким Джейни

Ким Джейни (Източник: Instagram)

кариера

Ким Джейни работи като организатор на общността за родители, обединени за грижа за децата, преди да влезе в политиката. По-късно тя се присъединява към Massachusetts Advocated for Children, организация с нестопанска цел. Тя също така е заемала редица длъжности, преди да бъде назначена за старши директор на проекта през 2001 г.

Ким беше избрана в Общинския съвет за първи път през ноември 2017 г. В Окръг 7 тя ще представлява Роксбъри и части от Дорчестър, Саут Енд и Фенуей. Освен това тя получи 25% от гласовете на първичните избори на Демократическата партия през септември, побеждавайки поле от тринадесет кандидати.

След като спечели първичните избори, тя предизвика другия основен кандидат, Руфъс Фолк, на общите избори. Тя побеждава опонентите си на общите избори, печелейки с 55,5 процента от гласовете.

През януари 2018 г. тя положи клетва като първата жена, която представлява Област 7 в съвета. По време на първия си мандат тя също така оглави усилията за приемане на общинска наредба, която промени начина, по който градът предоставя лицензи за магазини за марихуана, като създаде независим съвет за оценка на заявленията.

Докато тя промени процеса, кметството издаваше лицензи. През ноември 2019 г. тя беше преизбрана с повече от 70% от гласовете в своя избирателен район. Освен това, след преизбирането си в Съвета, тя се фокусира върху образованието и социалната справедливост.

Тя също така вярва, че процесът, чрез който се избират членовете на Бостънската училищна комисия, трябва да бъде променен. В момента кметът ги назначава; тя предлага отново да се проведат избори за училищни комисии. След като служи известно време в Градския съвет, нейните колеги съветници я избраха за президент на Градския съвет през януари 2020 г. Освен това през март 2021 г. тя стана първата жена и чернокож кмет на града, влизайки в историята като първата жена и чернокожа в града кмет.

След като бившият кмет Мартин Уолш беше утвърден от Сената на САЩ, тя пое поста министър на труда в кабинета на президента Джо Байдън на 22 март 2021 г. Тя беше избрана за 55-ия кмет на Бостън малко след като оставката на Мартин влезе в сила. Датата на встъпването й в длъжност беше 24 март 2021 г.

Нетната стойност на Ким Джейни през 2022 г

През 2015 г. тя получи наградата Boston NAACP Difference Maker Award. През януари 2020 г. тя получи наградата Hubie Jones от Boston Children’s Chorus. Освен това тя беше обявена за една от най-влиятелните чернокожи жени в Бостън през 2021 г.

По отношение на нейното нетно състояние, тя е натрупала значително състояние като успешен политик. Освен това този политик не е публикувал своята нетна стойност, доходи или заплата.

Ким Джейни Съпруг, брак

Ким Джейни изглежда, че е свободна жена въз основа на факта, че не е разкрила самоличността на съпруга или приятеля си. Дъщеря й се казва Кимеша Джейни. Тя стана майка още в гимназията на 16 години. Баба е с трима внуци. Към момента тази дама политик не е замесена в никакви спорове или слухове и е фокусирана върху кариерата и личния си живот.

Популярни Публикации