Кени Смит - Wiki, възраст, височина, съпруга, нетна стойност, етническа принадлежност, кариера

Кени Смит е добре известен като бивш професионален баскетболист в Америка. Той беше член на Националната баскетболна асоциация от 1987 до 1997 г. (НБА). В допълнение, той анализира баскетболния турнир на NCAA мъжка дивизия I за CBS/Turner.

Бързи факти

Празнувано име: Кени Смит
Истинско име/пълно име: Кени Джет Смит
Пол: Мъжки
Възраст: 57 години
Рождена дата: 8 март 1965 г
Родно място: Куинс, Ню Йорк, Съединени американски щати
националност: американски
Височина: 1,91 м
Тегло: 77 кг
Сексуална ориентация: Направо
Семейно положение: Разведена
Съпруга/съпруга (име): Гуендолин Осбърн (м. 2006–2018)
деца: Да (Kayla Brianna, Malloy Adrian Smith, Kenny Smith Jr., London Olivia Smith)
Професия: Американски спортен коментатор и бивш професионален баскетболист
Нетно състояние през 2022 г.: 20 милиона долара

Биография на Кени Смит

Кенет Кени Смит е роден на 8 март 1965 г. в Куинс, Ню Йорк. Той е израснал в LeFrak City. Той беше записан в гимназията Archbishop Molloy, където Джак Кърън беше треньор по баскетбол. Къран беше известен като един от най-успешните гимназиални треньори в историята на Ню Йорк и щата. Той, в университета на Северна Каролина, играеше баскетбол за Дийн Смит.

Възраст, височина, тегло на Кени Смит

Кени Смит е на 57 години към октомври 2022 г. Висок е 1,91 м, а теглото му е 77 кг.  Кени Смит

Кени Смит

кариера

Кени Смит е избран от Сакраменто Кингс, като 6'3″ и тежащ 77 кг гард на върха, от 6-та селекция на драфта на НБА през 1987 г. В началото на кариерата си Смит играе за главния инструктор на Кралската зала на славата Бил Ръсел. Смит от Университета на Северна Каролина успя да бъде All-American и беше наречен The Jet.

Смит, на Световното първенство на ФИБА през 1986 г., застана за САЩ. Сред съотборниците му бяха Дейвид Робинсън, Стив Кер и Мъгси Богус. Той се класира на второ място след Чарлз Смит с по 14,7 точки за всяка игра.

Смит, след като премина в Атланта Хоукс, беше нает от Хюстън Рокетс, за да прекара предстоящите си шест сезона. Той се представи забележително, за да помогне на Рокетс по най-добрия начин. През цялата си кариера като баскетболист той спечели 9397 точки при средно 12,8 точки. Той успя да завърши на 3-та точка % в топ 10 на NBA. Той беше 5-ти в състезанието по изиграни минути, класиран на 7-мо място по минути/игра, както и на 10-то място по общи асистенции.

Смит през 1998 г. участва в Turner Sports, за да обобщим редовния сезон на НБА и плейофите, и работи като анализатор в студиото. Той работи в сътрудничество с Чарлз Баркли, Ърни Джонсън младши и Шакил О’Нийл в Inside the NBA, който спечели наградата Sports Emmy като изключително студийно шоу.

Смит от 2005-2008 г. се появява като коментатор на игрите на Ню Йорк Никс, излъчвани от MSG Network.

Постиженията и наградите на Кени Смит

Кени Смит е получил редица различни награди Еми благодарение на приноса си към Inside the NBA по TNT. В допълнение, той също остава шампион на НБА два пъти с Хюстън Рокетс. Освен това, той прегърна франчайз рекорда на Денвър Нъгетс благодарение на % от 3 точки в кариерата си. Той продължи да бъде най-високо класираният лидер в много различни класове за Хюстън Рокетс и Сакраменто Кингс.

Нетната стойност на Кени Смит

От октомври 2022 г. Кени Смит има предвидима нетна стойност от 20 милиона долара и предвид факти и цифри; той придоби голяма част от богатството си, като беше професионален баскетболист, както и като участваше като анализатор по телевизията, главно по TNT. В допълнение, принадлежността му към Националната баскетболна асоциация изигра значителна роля в повишаването на общата му нетна стойност.

Кени Смит е добре познат играч в баскетбола, който допринесе много за баскетболния сектор през цялата си професионална кариера. Играл е в сътрудничество с Сакраменто Кингс, Хюстън Рокетс, Денвър Нъгетс, Детройт Пистънс, Атланта Хоукс и Орландо Меджик. В момента работи като баскетболен анализатор в телевизията.

Съпруга на Кени Смит, брак

Кени Смит сключи брак със съпругата си Гуендолин Озбърн, която беше модел по професия, на 8 септември 2006 г. Озбърн и Смит имат две деца. Освен това Осбърн има дъщеря от бивша връзка. От бивш брак с Dawn Reavis, Смит също има две деца, а именно Кайла Бриана Смит и KJ Smith.

Популярни Публикации