Kelsey Plum- Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруг, височина, нетна стойност, кариера

Келси Плъм е професионален баскетболист от САЩ. Kelsey Plum също играе за Last Vegas Aces (WNBA) на Националната баскетболна асоциация на жените. Тя също спечели златен медал в баскетбола за жени 33 на летните олимпийски игри през 2020 г.

Бързи факти

Пълно име: Келси Плъм
Дата на раждане: 24 август 1994 г
Възраст: 27 години
Хороскоп: зодия Дева
Късметлийско число: 10
Щастлив камък: Сапфир
Щастлив цвят: Зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Телец, Козирог
Пол: Женски пол
Професия: Баскетболен играч
Държава: Америка
Височина: 5 фута 9 инча (1,75 м)
Семейно положение: женен
Дата на сключване на брак: 17 февруари 2016 г
Съпруг Джош
Цвят на очите тъмно кафяво
Цвят на косата тъмно кафяво
Родно място Поуей, Калифорния,
Националност американски
Етническа принадлежност кавказка
Религия Кристиян
образование Университет на Вашингтон
баща Джим Плъм
Майка Кейти
Братя и сестри Кейтлин и Лорън

Биография на Келси Плъм

Келси Кристин Плъм , по-известна като Келси Плъм, е родена на 24 август 1994 г. в Поуей, Калифорния, САЩ. В момента тя е на 27 години и е гражданин на САЩ. Освен това нейният рожден знак е Овен и тя е от кавказка етническа принадлежност. По отношение на семейството си тя е дъщеря на Кейти (нейната майка) и Джим Плъм (баща). Майка й беше волейболистка, а баща й футболист и бейзболист, така че тя израства в спортно семейство. Кейтлин и Лорън, двете й по-големи сестри, са нейните имена. Двете й сестри също са волейболистки.

Kelsey Plum Education

Що се отнася до образованието, тя е посещавала селско училище La Jolla. McDonald’s All-American е кръстен на нея. По-късно тя посещава Университета на Вашингтон, където е капитан на баскетболния отбор на своя колеж.Височина и тегло на Келси Плъм

Келси Плъм е висока 5 фута 8 инча, тежи приблизително 66 кг и има тъмнокафява коса и тъмнокафяви очи. Освен това, няма повече налична информация за другите измервания на тялото на Келси.

  Келси Плъм

Kelsey Plum (Източник: Instagram)

кариера

По отношение на професионалната си кариера, тя започва с професионална игра на баскетбол в WNBA. Освен това, като първи избран в драфта на WNBA за 2017 г., тя се присъедини към Сан Антонио Старс. В момента тя играе за отбора и все още не е освободена. Преди това тя също е представлявала националния отбор на Съединените щати. През 2013 г. тя представлява Съединените щати на десетото Световно първенство на FIBA ​​U19, което се проведе в Клайпеда и Паневежис, Литва. Освен това, тя отбеляза средно 5,6 точки на игра, като спечели всичките девет игри.

Тя беше избрана да представлява Съединените щати на Панамериканските игри през 2015 г., които се проведоха в Торонто от 16 до 25 юли в Ryerson Athletic Center. Наскоро тя подписа шестмесечен договор с Галатасарай, който изтича на 15 януари 2022 г. Освен това на 17 януари 2020 г. тя работи като анализатор за предаването на мрежата Pac-12 на женския баскетболен мач на Аризонския държавен университет във Вашингтон.

Kelsey Plum Net Worth

През цялата си кариера тя е получила множество награди и признание. През 2013 г. тя беше обявена за г-жа Баскетбол на CalHiSports, член на All-America Team на WBCA High School Coaches и член на McDonald’s All-America Team. През 2016 г. тя беше избрана за WBCA NCAA Div. 1 Общоамерикански отбор. През 2017 г. тя беше обявена за най-добър голмайстор на NCAA за всички времена в женския баскетбол, национален играч на espnW на годината и член на отбора на USBWA All-America.

През същата година тя беше обявена за национален играч на годината на USBWA и получи наградата Dawn Staley и наградата Ann Meyers Drysdale. Освен това, тя е получила много други награди и отличия. В професията си тя е натрупала солидна сума пари. Тя обаче не е разкрила заплатата, доходите или нетната си стойност.

Келси Плъм Съпруг, брак

Кесли се омъжи за дългогодишния си приятел Джош на 17 февруари 2016 г. в плантацията Кендъл. Келси Плъм все още не е въвлечена в спорове или слухове. Келси, от друга страна, беше наказан за това, че счупи рекорда на NCAA за всички времена.

Популярни Публикации