Keegan-Michael Key- Wiki, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, брак

Кийгън-Майкъл Кий е американски актьор и комик, който е активен в развлекателната индустрия от 1999 г. насам. Той е най-известен с комедийния си телевизионен сериал „Key & Peele“, на който той също е съ-създател и съ-звезда. Другите му забележителни актьорски роли включват „Pitch Perfect 2“, „Fargo“, „The Angry Birds Movie“, „The Lion King“ и много други. По подобен начин той и партньорът му Пийл продуцираха комедийния екшън филм „Киану'. Освен във филми и телевизионни сериали, той се появява и в музикалния видеоклип „White and Nerdy'. Кий също е бил домакин на много предавания, едно от които е научното шоу игра „Игри за мозъка“.

Бързи факти

Пълно име Кийгън-Майкъл Кий
Професия Актьор, Комедиант
Рождена дата 22 март 1971 г
Родно място Саутфийлд, Мичиган, Съединени американски щати
Зодия Овен
родители Баща: Лерой Макдъфи
Майка: Кари Хер
Осиновители Баща: Майкъл Кий
Майка: Патриша Уолш
Съпруга Синтия Блейз (разведена)
Елиза Пуглиезе
Нетна стойност 12 милиона долара
Националност американски
Етническа принадлежност Афроамериканец
Религия Кристиян
Височина 6 фута и 1 инч (1,85 см/185 м)
Тегло 72 кг (159 фунта)
Цвят на очите Тъмно кафяво
прическа Плешив

Биография на Кийгън-Майкъл Кий

Кийгън-Майкъл Кий е роден в Саутфийлд, Мичиган, на 22 март 1971 г. Лерой Макдъфи е негов баща, а Кари Хер е негова майка. Той е осиновен от Майкъл Кий и Патриша Уолш, две социални работнички от Детройт. От биологичния си баща той също има двама полубратя. Той е на 49 години и има хороскоп Овен.

Височина, тегло на Keegan-Michael Key

Кийгън-Майкъл Кий е от американски произход и етносът му е смесен (черно-бял). Той е християнин и има афро-американски, полски и белгийски фламандски произход. Има плешива прическа и чифт тъмнокафяви очи. Освен това той има атлетично тяло. Той е висок 6 фута 1 инч (1,85 см/185 м) и тежи приблизително 72 кг (159 фунта).Ключ със съпругата си (Източник: Instagram)

Keegan-Michael Key Education

Кийгън-Майкъл Кий завършва католическата гимназия Shrine. По-късно той се записва в Университета на Детройт Мърси, получавайки бакалавърска степен по изящни изкуства по актьорско майсторство.

С кого се срещат Кийгън-Майкъл Кий?

Кийгън-Майкъл Кий има два брака. Той се ожени за актрисата Синтия Блейз през 1998 г., но двойката се разведе през 2017 г. На 8 юни 2018 г. той се жени за продуцента и режисьор Елиза Пуглиезе.

Грижач

Кийгън-Майкъл Кий направи своя телевизионен дебют през 1999 г. с „Махни се от Хамтън по дяволите'. След това той направи забележителни филми през 2003 г., включително „Чичо Нино', „И г-н 3000', „Модели за подражание', „Краен срок, “ и куп други. Междувременно той работи върху късометражни филми като „Sucker For Shelley“ и „Welcome to the Jungle Gym.“ По същия начин той се появява в два филма през 2011 г., „Just Go With It“ и „Bucky Larson: Born to Be a Star.“ Той също е озвучавал различни герои във филми като „The Lego Movies“, „Hotel Transylvania 2“, „The Angry Birds Movie“, „Hotel Transylvania 3: Summer Vacation“, „Toy Story 4“ и „The Lion King“.

Кийгън-Майкъл Кий прави своя телевизионен дебют през 2001 г. с „Спешна помощ“. Четири години по-късно той се появява по телевизията в „I’m With Her as Orderly“ и в „Mad TV“ в различни роли. След това той беше домакин на 30 епизода на „The Planet's Funniest Animals“ от 2005 до 2008 г. Междувременно той работи по телевизионни филми като „Frangela,“ „Chocolate News“ и „Reno 911!“ От 2009 до 2010 г. той играеше Къртис в 17 епизода на „Гари неженен“.

Keegan-Michael Key Net Worth

Кий е добре познат и харесван актьор и комик, който спечели сърцата на много публика. Той също така е натрупал значително състояние и води охолен начин на живот. Нетното му състояние е 12 милиона долара към 2022 г.

Популярни Публикации