Катлийн Зелнър се присъедини към актьора Джони Деп като негов адвокат срещу бившата му съпруга

Катлийн Зелнър, американска адвокатка, се присъедини към актьора Джони Деп правен екип в борбата му срещу бившата съпруга Амбър Хърд. 58-годишният актьор е наел известния адвокат от „Да направим убиец“, който е признат за отмяна на погрешни присъди. Актьорът от „Тъмни сенки“ загуби драматичното си дело за клевета срещу журналист, който го определи като бияч на съпруга през март 2021 г. в Лондон, Обединеното кралство. Впоследствие му беше отказано правото да обжалва.

От друга страна, Деп все още води дело срещу Хърд в американски съд. В официално изявление пред изданието Page Six, легендарният адвокат призна, че се е присъединил към правния екип на Деп. Прекарах последните 30 години, защитавайки хора, които са били несправедливо обвинени в престъпления. Радвам се да добавя Джони Деп към този списък и да бъда част от неговия екип-мечта, който споделя тази гледна точка и беше толкова успешен в настояването му.

 Джони ДепПравният екип на актьора, включително адвокатът Бенджамин Чу, издаде Хърд в нацията за 50 милиона долара за клевета. Делото беше заведено срещу 35-годишната актриса в отговор на статия, публикувана от нея за Washington Post през 2019 г. относно домашното насилие, която според Деп е насочена към него. Въпреки че не назовава никого в шокиращото парче, Деп смята, че става въпрос за него, тъй като Амбър преди това го обвини в нападение над нея в Лос Анджелис през 2015 г., което доведе до две черни очи, счупена устна и нос. Деп, от друга страна, оспорва обвиненията срещу него.

Биографични подробности за Катлийн Зелнер

Адвокат Катлийн Зелнер е добре известна с работата си за несправедливо осъдени. Тя беше второто от седем деца, родени в Мидланд, Тексас. Оуен Томас, баща й, беше геолог, а Уинифред, майка й, беше химик, която впоследствие стана медицинска сестра. Зелнер и семейството й се преместват в Бартълсвил, Оклахома, когато тя е на девет години. Тя посещава университета Маркет в Уисконсин и университета на Мисури, преди да получи бакалавърска степен по изкуства от университета Конкордия в Монреал, Канада.

 Катлийн Зелнер

Катлийн Зелнър получава своята докторска степен по право през 1991 г. от Юридическия колеж на университета в Северен Илинойс, където е била главен редактор на Law Review и е била секретар на съдията от 2-ри окръжен апелативен съд на Илинойс Джордж У. Линдберг. Стивън Ейвъри, обект на документалния филм на Netflix Making a Murderer, чиято премиера беше през 2015 г., е сред многото клиенти на Zellner. Ейвъри излежава 18 години от 32-годишна присъда, преди да бъде оневинен чрез ДНК доказателства и освободен през 2003 г. Въпреки това, две години по-късно той е обвинен в съвсем различно убийство.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Kathleen Zellner (@kzellnerlaw)

След делото за убийството на фоторепортерката от Уисконсин Тереза ​​​​Халбах, обект на поредицата Netflix, той беше осъден и осъден на доживотен затвор през 2007 г. И Ейвъри, и Катлийн Зелнър обжалват своите присъди. Зелнер също защити Кевин Фокс, който беше несправедливо обвинен в убийството на дъщеря му Райли. ДНК доказателството, което той предостави на частна лаборатория, оборудвана с по-модерно оборудване, го оневини. Освен това през 2007 г. тя получи 15,5 милиона долара за нарушаване на гражданските права на Fox.

Популярни Публикации