Карлос Сантана припадна по време на представление в Clarkston's Pine Knob Music Theatre

На 5 юли 2022 г. известният музикант Карлос Сантана припадна на сцената, докато свиреше в Clarkston’s Pine Knob Music Theatre в Мичиган. Докато медицинският персонал на сцената първо диагностицира състоянието му като сериозно, китаристът изглежда се възстановява бързо. Докато той беше избутан извън сцената и преместен в най-близката близка болница, феновете бяха доволни да го видят да им маха.

Сантана вече е имал сърдечна операция през 2021 г., отменяйки резиденцията си в Лас Вегас за декември същата година. Според публициста на художника, Майкъл Врионис, Сантана е припаднал поради дехидратация и умора от забързания си график, но се е чувствал добре, след като е бил оценен в спешното отделение в болница Макларън Кларкстън.

МОЛЯ, МОЛЕТЕ СЕ ЗА САНТАНА, казват феновете, когато Карлос Сантана колабира на сцената

 Карлос СантанаВ момента Сантана е на турне с Earth, Wind & Fire в своето турне Miraculous Supernatural 2022. Пътуването започна на 17 юни и ще продължи до края на август. Китаристът припадна по време на изпълнение на Joy в Pine Knob Music Theatre. След турнето Сантана ще поднови ангажимента си в House of Blues в Лас Вегас. Освен това, той работи върху биографичен документален филм за Imagine Documentaries и Sony Music Entertainment. Междувременно мълвата за припадналия на сцената Сантана бързо обиколи интернет, а почитателите му пожелаха успех в социалните медии.

Повече информация за Карлос Сантана

Карлос Аугусто Сантана Алвеш стана известен като член на Santana Blues Band в края на 60-те и началото на 70-те години. Santana е създадена през 1966 г. и оттогава е преминала през различни промени в състава, като Carlos е единственият постоянен член. Публикуването на техния 18-ти студиен албум, Supernatural, катапултира групата към славата. През 2000 г. групата постави рекорд, като спечели шест награди Грами за една вечер.

 Карлос Сантана

Музиката на Сантана се състои от неговите лирични, базирани на блус линии, съпоставени с латиноамерикански и африкански ритми, изпълнявани на ударни инструменти, рядко срещани в рока. Карлос придоби популярност в края на 90-те години. През 2015 г. той беше класиран под номер 20 в списъка на списание Rolling Stone на 100-те най-велики китаристи. Той също така е получил десет награди 'Грами' и три латински награди 'Грами', а той и групата му са въведени в Залата на славата на рокендрола през 1998 г.

Популярни Публикации