Карло Боном, озвучаващ актьор, почина на възраст от 18 години

Карло Бономи , известен като оригиналния глас на Пингу, почина на 6 август на 85-годишна възраст. Италианското списание AF News разпространи новината, като добави, че той е починал в Милано. Причината за смъртта обаче не е ясна и няма допълнителна информация за погребението му.

Всичко за Карло Бономи

Карло Бономи, който е роден на 12 март 1937 г., е най-известен с вокалната си работа в италианския анимационен сериал La Linea. От 1971 г. до 1986 г. програмата се излъчва по RAI в продължение на 90 епизода и се превръща в популярно шоу, създавайки комикси, романи, късометражни филми, търговски устройства и артикули и други почитания и пародии.

 Карло БономиВ италианската комерсиална програма Carosello роденият в Милано дава глас на няколко персонажа. Той включва екшън на живо, анимация и куклен театър в късометражни комедийни филми. Езикът на шума, който той създаде и използва в La Linea, беше преосмислен в детската анимация Pingu със стоп-моушън. От март 1990 г. до април 2000 г. сериалът се излъчва в продължение на четири сезона, преди да бъде удължен с още два сезона от август 2003 г. до март 2006 г. Шоуто беше номинирано за BAFTA и спечели благоприятни отзиви от рецензенти и зрители.

Грамелотът на Бономи е предназначен да бъде пародия на милански диалект, но е повлиян от три други езика, често използвани от комедианти във Франция и Италия. HIT Entertainment придобива правата на Pingu през 2003 г. и Карло е заменен от добре познатите гласови изпълнители Дейвид Сант и Марчело Магни.

През 1985 г. Бономи също изпълнява гласа си за анимационния сериал Stripy. На следващата година той записва съобщения за влакове на централната гара в Милано, които се използват до 2008 г. Той също така работи по италиански радио пиеси и осигурява гласове за анимационни герои като Мики Маус и Фред Флинстоун. През 2008 г. Бономи изпълнява последната си роля за Yellow Tribe в Spore, стратегическа игра за божества в реално време за симулация на живот. Въпреки че получи отлични отзиви, играта беше критикувана заради плиткия си геймплей и основните индивидуални характеристики на играта.

Карло се оттегли от концерти през 2008 г. и сега има малко информация за личния му живот. Смята се, че нетната му стойност е приблизително 2 милиона долара, а основният му източник на доходи през последните 40 години е бил като озвучаващ актьор.

Потребителите на Twitter отдават почит

Безупречната работа на Карло Бономи като озвучаващ актьор го направи известно име в света на развлеченията. Когато новината за смъртта му се разпространи, Twitter беше залят от почит:

Популярни Публикации