Как Кристин Ченовет е свързана с убийствата на момичета от Оклахома?

В новата поредица на ABC News Пазител на пепелта: Смъртта на момичета скаут от Оклахома Кристин Ченоут изследва неразкритите убийства на три момичета скаут през юни 1977 г. Носителката на наградата Тони, 53, говори за участието си в трагедията. Тя трябваше да бъде в Кемп Скот, лагера за сън, където бяха извършени убийствата, но не успя да отиде поради болест. В програмата на ABC Chenoweth и детективите разглеждат по-нататък неразрешения случай 45 години по-късно. Документалните филми от четири части, които стартират на Hulu на 24 май, разследват убийствата през юни 1977 г. на Лори Лий Фармър, Мишел Хедър Гюз и Дорис Денис Милнър.

Свързана ли е Кристин Ченовет по някакъв начин с убийствата на момичетата от Оклахома?

Ужасният спомен от детството беше разкрит от Chenoweth в трейлъра на документалния филм на ABC News Studio Пазител на пепелта: Убийствата на момичета от Оклахома, който беше публикуван в понеделник, 16 май.

Chenoweth каза,Спомням си, че трябваше да отида на тази ваканция, но се разболях и мама каза: „Не можеш да отидеш“. Това е с мен през целия ми живот. Можех да мина за един от тях. Когато мисля за тези три момичета, се чудя как най-добре да ги почета. Ето защо се върнах у дома, за да получа най-накрая отговори.

 Кристин Ченовет

Chenoweth твърди, че нейното преживяване близо до смъртта е променило живота й завинаги.

Няма решение, отбеляза тя. В края няма красива червена панделка.
Тя заяви:

Това ме притеснява всеки ден, но това е разказ, който трябва да бъде споделен.

Подробно за убийствата и убийствата и разследването

През 1977 г. отряд момичета скаути пристигна в лагер Скот в Локуст Гроув, Оклахома. В първата нощ от пътуването три момичета скаути, Лори Фармър, 8, Мишел Гусе, 9, и Дорис Дениз Милнър, 10, бяха сексуално изнасилени и убити пред палатката си. Десет дни по-късно 35-годишният Джийн Лирой Харт е задържан като заподозрян. Докато излежавал присъда за несвързани престъпления, Харт избягал от затвора. Харт беше обвинен по три обвинения в убийство първа степен, но беше оправдан от съдебни заседатели през 1979 г. Той почина в затвора по-късно същата година, докато излежаваше първоначалния си срок.

 Кристин Ченовет

След като останките на момичетата бяха открити, лагерът Скот беше евакуиран и затворен. Въпреки това шериф Майк Рийд разкри резултатите от някои ДНК тестове от 2019 г. миналия понеделник. По искане на семействата на жертвите констатациите бяха оповестени публично. Рийд заявява, че новите тестове са дали частични профили на убиеца, които могат да бъдат използвани, за да се изключат други заподозрени:

Освен ако не излезе нещо ново, нещо излязло наяве, за което не знаем, аз съм сигурен във вината и участието на Харт в този случай от мястото, където съм.

Популярни Публикации