Как бащата на Аманда Игер натрупа такава огромна нетна стойност? Всичко, което трябва да знаете за нея и нейното семейство

Аманда Игър е дъщеря на известната знаменитост. Тя е дъщеря на председателя и главен изпълнителен директор на The Walt Disney Company, Боб Игер.

Бързи факти

Пълно име Аманда Игър
Първо име Аманда
Фамилия Игер
Професия Дете на знаменитост
Бащино име Боб Игер
Баща професия Председател и главен изпълнителен директор
Име на майката Сюзън Игер
Полова идентичност Женски пол
Сексуална ориентация Направо

Краткият брачен живот на нейните родители

Бащата на Аманда, Боб Игер, и майката, Сюзън Игър, я раждат. Бракът на родителите й беше кратък. През 1994 г. те се развеждат.

  Аманда Игър

Аманда Игер (Източник: Google)Вторият брак на нейния баща

Сюзън избра да остане сама след развода си, докато съпругът й Боб избра да се ожени за втори път. Той се жени за Уилоу Бей, известна медийна личност. На великолепна сватбена церемония в Бриджхемптън, Ню Йорк, двойката размени брачни обети през 1995 г. Сватбата им беше официализирана от кантора Уилям Уолтън. Робърт Максуел Макс Игър и Уилям Игер са двете деца на двойката. Уилям и Робърт са родени съответно през 1998 г. и 2002 г. Сега четиричленното семейство се радва на щастлив живот в Лос Анджелис. Няма спекулации някой от тях да има извънбрачна връзка.

Нейните братя и сестри

Тя има общо трима братя и сестри. От първия брак на баща си тя има сестра на име Кейт Игер. Вторият брак на баща й доведе до двама полубратя за нея. Кейт Игер, нейната биологична сестра, се омъжи за приятеля си, Джарод Кушинг, през 2005 г. Няма известна информация относно годината, в която двойката започва да се среща.

Баща й е мултимилионер

з баща му е мултимилионер със състояние от 690 милиона долара към 2021 г. . През 2018 г. той е получил среден доход от 2,9 милиона долара. По подобен начин през 2015 г. той направи 44,9 милиона долара. Предишната му заплата беше 2,5 милиона долара. Неговите ,3 милиона в опции и милиона в несобствени стимули допълнително увеличиха нетната му стойност.

Как баща й натрупа толкова огромна нетна стойност?

Да бъдеш мултимилионер изисква значително количество работа и време. Изпълнителният директор на Disney започва кариерата си като местен телевизионен метеоролог. По-късно той се присъединява към American Broadcasting Company и се издига в йерархията, за да стане главен оперативен директор на Capital Cities/ABC. През 1999 г. става президент на Walt Disney, което е преломен момент в кариерата му. По-долу са придобиванията, направени от бизнеса на Disney по време на неговия мандат: По време на неговия мандат като главен изпълнителен директор Disney отбеляза увеличение на приходите във всичките си бизнеси. През последните 13 години стойността на пазарната капитализация също е нараснала. Той премина от 48,4 милиарда долара на 257 милиарда долара.

  Аманда Игър

Аманда Игер (Източник: Google)

Постиженията на нейния баща

Баща й е постигнал много до този момент. Той е получил различни отличия, включително наградата Milestone през 2014 г. и наградата „Посланик на човечеството“ през 2018 г. Телевизионната академия обяви на 3 декември, че той ще бъде въведен в Залата на славата. Той беше избран за бизнесмен на годината на Time за 2019 г. Боб има дом в Брентуд, Калифорния, оценен на 19 милиона долара. Домът е с обща площ от 7500 квадратни фута. Имотът разполага с пет спални, девет бани, къща за гости, тенис корт и басейн.

Любопитни факти

  • Възрастта на Аманда не е ясна поради недостъпността на рождената й дата.
  • Артър Игър и Мими Игер са имената на нейните баба и дядо (родителите на Боб).
  • Баща й ще се оттегли като главен изпълнителен директор и председател на Disney в края на 2021 г.

Популярни Публикации