Йоми Фабии- Нетна стойност, Биография, Възраст, Брак, Височина, Кариера

Йоми Фабии е популярен нигерийски продуцент, актьор, режисьор, медийно лице, модел и медийно лице, роден между 1976 и 1979 г. Той е добре известен в страната със своя похвален принос към филмовата индустрия. Започва кариерата си като актьор, а сега е и продуцент и режисьор.

В момента Йоми е една от водещите истории на Google заради едно-единствено изявление, в което подкрепя изнасилвач. Носител е и на множество титли и награди. Той е връчвал награди за най-добър главен актьор, най-добър поддържащ актьор, най-добър филм и най-добър продуцент. Друг слух е, че той от няколко години планира да се разведе с британката си. Научете повече за нетната стойност на Йоми Фабии, биография, възраст, националност, съпруга, брак, височина, кариера

Кратки факти за Йоми Фабии

Пълно истинско име Йоми Фабии.
рожден ден 2 май.
Година на раждане 1976-1979 г
Възраст (към 2021 г.) 42-45 години.
Професия Актьор, модел, режисьор и продуцент.
Място на раждане Сомолу, Лагос, Нигерия.
образование Завършвам.
Алма матер Игбоби колеж, Лагос.
Цвят на очите черен.
Нетна стойност USD 12-15 Crores (приблизително).
Височина (прибл.) Във футове инчове: 5′ 9″
Тегло (прибл.) В килограми: 60-66 кг
Религия мюсюлманин.
Цвят на косата черен.
Националност нигерийски.
Етническа принадлежност Смесени.
Зодия Стрелец.

Yomi Fabiyi Възраст, родители, образование

Кой е Йоми Фабии? Йоми празнува рожден ден всяка година на 2 май. Той е роден между 1976 и 1979 г. в Сомолу, Лагос, Нигерия. Той е на възраст между 42 и 45 години. Името му се свързва с хороскопа Стрелец.Завършва обучението си в местно училище Сомолу. Той се записва в Igboby College в Лагос за дипломирането си. Йоми Фабии публикува снимки на родителите си в Instagram. В интервю той заявява, че е научил етика и ценности от родителите си, за което им е изключително благодарен. Майка му почина през 2018 г. в резултат на естествена причина.

Той е второ дете на родителите си. Няма подробна информация за неговите братя и сестри. Той е нигерийски мюсюлманин, който изповядва своята религия. По външен вид е от смесен етнос.

  Йоми Фабии

Йоми Фабии (Източник: Instagram)

кариера

Йоми се е появявала в редица филми както като актьор, така и като продуцент. Той направи филм, наречен ALAFO, което се превежда на GAP на английски. ASISE NLA (СКЪПА ГРЕШКА) беше друг филм. Eniola Ajao, Elesho, Olude Ayotunde, TITILOPE и други бяха избрани във филма.

ADDICT е неговият предстоящ филм като продуцент. Wemimo Tunrayo е негов копродуцент. Освен това, той също е продуцирал Bus Conductor, Omi Adagun и други филми. Той също така написа сценария за филма „Bus Conductor“.

Yomi Fabiyi започва кариерата си през 2001 г. с филма „Obelomo“, продуциран от Baba Suwe. Той става известен с филма „One Abayo“, в който играе двойна роля и получава признание от критиците.

През 2008 г. той се появява във филмите на Funke Akindele Aje metta и Aje metta 2. Заедно с Odunlade Adekola, Fathia Balogun и Funke Akindele, той играе Agbejoro. През 2017 г. му беше позволено да се появи в Alakada Reloaded. Режисьори са Toyin Abraham и Titi Jeje. В този филм той играе Делани.

Нетната стойност на Йоми Фабии 2022 г

Колко е нетната стойност на Йоми Фабии? Нигерийският актьор и продуцент печели добре с професията си. Актьорската му кариера му носи между 60 000 и 80 000 долара годишно. В миналото му беше трудно да осигури средства за производството на филми, но в крайна сметка успя. Нетното състояние на Йоми Фабии, включително всички източници на доходи, се оценява на между 12 и 15 милиона долара към октомври 2022 г.

Съпруга и брак на Йоми Фабии

Коя е съпругата на Йоми Фабии? През 2012 г. Фабии се жени за британка. Те живееха щастлив живот. Той има син на име Метоми Фабии, според докладите. Заради конфликта между Йоми и съпругата му той никога не е виждал сина си. Синът му ще навърши десет години през май 2021 г.

Йоми Фабии обясни в интервю за Premium Times, че бракът му има много възходи и падения и не върви добре. Съпругата му желае да остане в Обединеното кралство, докато той желае да остане в Нигерия. Двойката не успя да постигне споразумение и реши да се разведе.

Факти

  • Той получи наградата City People Movie Award за най-добър филмов продуцент на годината (йоруба).
  • Йоми беше на живо във „Lekki FM“ на Facebook през април 2021 г.
  • Нигерийският актьор тренира редовно във фитнеса, за да поддържа тялото си във форма.
  • Като актьор той обича да прави фотосесии на различни места.

Популярни Публикации