Issa Rae- Wiki, възраст, съпруг, етническа принадлежност, нетна стойност, височина, кариера

Иса Рей е известна американска актриса, режисьор, продуцент и сценарист. Освен това, Issa Rae е добре известна с уеб сериала си „The Misadventures of Awkward Black Girl“.

Бързи факти

Пълно име: Иса Рей
Дата на раждане: 12 януари 1985 г
Възраст: 37 години
Хороскоп: Козирог
Пол: Женски пол
Професия: Актриса, режисьор, продуцент и сценарист
Държава: Съединени щати
Височина: 5 фута 10 инча (1,78 м)
Семейно положение: женен
Дата на сключване на брак: 1 юли 2021 г
Съпруг Луис Диаме
Нетна стойност 4 милиона долара
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата черен
Размер на тяло 33-28-34
Родно място Лос Анджелис, Калифорния
Националност американски
Етническа принадлежност Афроамериканец
образование Станфордски университет в Африка
баща Абдулайе Диоп
Майка Делина Диоп
Братя и сестри 4

Биография на Issa Rae

Jo-Issa Rae Diop, по-известна като Issa Rae , е родена в Лос Анджелис, Калифорния, Съединените американски щати на 12 януари 1985 г. Тази актриса в момента е на 37 години и е с американска националност. Освен това тя е родена под знака на Козирог и е от афро-американски произход.

Issa Diop е дъщеря на Abdoulaye и Delyna Diop (майка). Баща й работи като педиатър и неонатолог в Сенегал. Майка й, от друга страна, е учителка в Луизиана. Тя също има четирима братя и сестри, чиито имена в момента са неизвестни публично.Issa Rae Образование

Иса Рей посещава гимназията по медицина и наука King Drew Magnet за академичната си кариера. По-късно тя се записва и завършва Станфордския университет в Африка.

Issa Rae Височина, Тегло

Иса Рей е висок 5 фута 9 инча и тежи приблизително 59 кг. Тя също има кафяви очи и черна коса, а измерванията на тялото й са 33-28-34 инча. Тя също така има размер сутиен 33B и размер рокля 4 (САЩ).

  Иса Рей

Issa Rae (Източник: Instagram)

кариера

Докато е в колежа, Issa Rae прави музикални видеоклипове и Dorm Diaries. Трейси Оливър й помогна да продуцира Weekday Black Girl и се появи в шоуто на Нина. Нейният YouTube сериал от 2011 г. Awkward Black Girl стана популярен.

Останалите епизоди от първи сезон на Awkward Black Girl бяха публикувани в нейния канал в YouTube, след като получиха 269 от 1960 души.

Тя се появява в The Couple (2012), The Number (2012-13), Instacurity (2013), Rubberhead (2014) и A Bitter Lime (2014).

През 2016 г. тя участва в популярния ситком на HBO Insecure с Лари Уилмор. HBO поднови сериала за сезон 2017. През 2017 г. се състоя премиерата на третия сезон на сериала. Предполага се, че HBO ще излъчи сезон 4 през 2020 г. Американският филмов институт определи Insecure като едно от десетте най-добри предавания за 2017 г. „Insecure“ спечели награда Peabody Award през 2018 г. за автентично заснемане на живота на млади чернокожи хора в съвременното общество.

Google обяви през 2019 г., че тя ще бъде нов глас на Google Assistant. През 2018 г. тя участва в Little и The Hate U Give. Тя основа звукозаписната компания Raedio и работи с Atlantic Records, за да продуцира песента Kinda Love на TeaMarrr. Тя се появи във филмите от 2020 г. The Photograph и The Lovebirds.

По подобен начин тя продуцира и Little Horribles (2013), Black Actress (2013), Roomieloverfriends (2013-2014), The Choir (2013-2015), Words with Girls (2014), First (2014-2015), Hard Times (2014). ), Killing Lazarus (2015), A Black Lady Sketch Show (2019), The Lovebirds (2020) и Rap Sh*t (2020).

Тя също публикува The Misadventures of Awkward Black Girl през 2015 г. Тя се появява в Little Horribles, Black Actress, Get Your Life и Killing Lazarus и ще озвучава Джесика Дрю/Жената-паяк в Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) .

Награди Issa Rae

Иса Рей получи наградата NAMIC Vision за най-добро комедийно изпълнение и наградата Black Reel за изключителна актриса в комедиен сериал през 2017 г. По-късно тя спечели наградата Satellite за най-добра актриса в телевизионен сериал – мюзикъл или комедия през 2018 г. Освен това тя спечели Streamy Награда за най-добър драматичен сериал и наградата Black Reel за изключителен сценарий в комедиен сериал същата година.

Тя спечели наградата Webby за видео личност на годината през 2019 г., както и наградата Black Reel за изключителна актриса в комедиен сериал. Тя също така спечели наградата BET за най-добра актриса, както и две награди Black Reel за най-добра актриса в комедиен сериал и най-добър комедиен сериал.

Освен това тя спечели наградата за изображения на NAACP за изключителна актриса в комедиен сериал през 2021 г. Тя също спечели две награди за изображение на NAACP, една за изключителна актриса в комедиен сериал и една за изключителен сценарий в комедиен сериал.

Нетната стойност на Issa Rae

Иса Рей е натрупала голям брой моменти като актриса, режисьор, продуцент и сценарист. Нейното нетно състояние се оценява на около 4 милиона долара към октомври 2022 г.

Issa Rae Съпруг, брак

Иса Рей се омъжи за дългогодишния си приятел, Луис Диаме, през юли 2021 г. Луис е бизнесмен от Сенегал. В момента няма информация за децата им. В момента тази актриса не е замесена в никакви спорове или слухове и се концентрира върху кариерата и личния си живот.

Популярни Публикации