Илайджа Солскяер - Всичко за сина на Оле Гунар Солскяер

Илия Солскяер е известно дете, чийто баща е бивш играч и професионален футболен мениджър. Той е най-малкият син на мениджъра на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер. Оле Солскяер е роден на родители Ойвинд и Брита Солскяер. Знайте всичко за Илайджа Солскяер - Всичко за сина на Оле Гунар Солскяер

Бързи факти

Пълно име Илия Солскяер
Първо име Илия
Фамилия Солскяер
Професия Детето на знаменитостта
Националност норвежки
Бащино име Оле Гунар Солскяер
Баща професия Норвежки футболен мениджър и бивш играч
Име на майката Силе Солскяр
Полова идентичност Мъжки
Братя и сестри Ноа Солскяр и Карна Солскяр

Оле Гунар Солскяер прекара по-голямата част от своята играчска и мениджърска кариера в Манчестър Юнайтед.

Оле започва кариерата си на играч, когато е на 17 години. Той игра за Клаузененген и Молде, преди да се присъедини към Манчестър Юнайтед през 1996 г. за £1,5 милиона. Той игра като нападател за клуба в продължение на 11 години, отбелязвайки 126 гола в 336 мача. На 20 май 2008 г. той започва своята мениджърска кариера като резервен мениджър на пълен работен ден с Манчестър Юнайтед Резерви.

 Илия Солскяер

Илайджа Солскяер (Източник: Google)Той стана мениджър на Молде и Кардиф Сити. След една година в Кардиф Сити, той се завърна в Молде за остатъка от договора си, който продължи три години и половина. На 19 декември 2018 г. той беше преназначен за временен мениджър на Манчестър Юнайтед. В момента той е постоянен мениджър на Манчестър Юнайтед.

Родителите му обичат брака

Родителите на Силие и Оле са имали любовна афера и са излизали години преди брака. Първоначално те се срещнаха във футболния клуб Clausnengen в родния му град Кристиансунд, Норвегия, по време на футболна тренировка. Те започнаха да се срещат през 1992 г. и се ожениха през 2004 г.

Скромна, частна сватба, последвана от луксозен меден месец

Оле и Силе се ожениха на скромна лична сватбена церемония във Флорида. Въпреки че сватбената им церемония беше от съществено значение, те избраха да прекарат медения си месец на Карибите в лукс.

Предана съпруга и майка

Преди и след брака им Оле почти винаги е бил придружаван от Силе. Оле описва съпругата си като грижовна майка към децата им и предана съпруга към него. Тъй като Оле има натоварен график, тя се е посветила на децата си. Силе каза, че е направила най-добрия житейски избор, омъжвайки се за Оле.

Има двама по-големи братя и сестри.

Илия има двама по-големи братя и сестри: Ноа, брат, и Карна, сестра. По-големият му брат Ноа Солскяер е на 19 години, а по-малката му сестра Карна е на 16. Най-големият му брат следва стъпките на баща си. Той дебютира за норвежкия клуб Кристиансунд като смяна. Сега той е на терена като полузащитник. Карна, неговата сестра, може да играе за Манчестър Юнайтед жени, тъй като мениджърът Кейси Стоуни е нетърпелив да я подпише.

 Илия Солскяер

Илайджа Солскяер (Източник: Google)

Нетна стойност

Илия тепърва ще започва професионалната си кариера. В момента той живее от богатството на баща си Оле. 47-годишният Оле подписа тригодишен договор през 2019 г., след като спечели 19 мача под негово ръководство. Той държи рекорда за най-много отбелязани голове като резерва за отбора на Манчестър Юнайтед. Нетното състояние на Илайджа Солскяер е около 2 милиона долара към октомври 2022 г.

Популярни Публикации