Hwang Dong-hyuk направи емоционално изявление след честта на Squid Game на Emmys 2022

В понеделник, 12 септември 2022 г., трилърът за оцеляване Squid Game получи най-високите отличия на наградите Emmy 2022. Това беше забележителна вечер за сектора на развлеченията в Южна Корея. Lee Jung-Jae беше обявен за главен актьор в драматичен сериал, докато Hwang Dong-hyuk беше обявен за изключителен режисьор в драматичен сериал. Въпреки че сериалът отне десетилетие, за да стане реалност, двете номинации за Еми направиха чакането си заслужаващо. Lee Jung-jae, 49, стана първият азиатец, спечелил наградата за най-добър актьор на наградите 'Еми', и едва четвъртият човек, спечелил награда 'Еми' за актьорско майсторство. Той победи Джейсън Бейтман от Озарк, Брайън Кокс от Succession и Адам Скот от Succession (Severance).

Hwang Dong-hyuk, дизайнерът на Squid Game, е друг южнокорейец, който влезе в историята през същата нощ. Сценаристът и режисьор взе наградата за изключителна режисура за драматичен сериал. Той триумфира срещу режисьорите на Ozark, Severance, Succession и Yellowjackets. Това е и първата неанглийска програма, която печели тази награда.

Hwang Dong-hyuk прави емоционално изявление, докато Squid Game триумфира.

След като Bong Joon-Parasite Ho спечели Оскар преди две години, 12 септември 2022 г. ще бъде запомнен като една от най-важните вечери в Южна Корея. Squid Game, най-популярната програма на Netflix, спечели две големи награди Primetime Emmy, давайки гордост на своята нация. Трилърът на Netflix беше първата неанглоезична драма, номинирана за Еми в категорията за най-добра драма. Lee Jung-jae, звездата на сериала, и създателят Hwang Dong-hyuk спечелиха наградите за най-добър актьор и най-добър режисьор. След това публиката на Еми аплодира победителите с овации.

 Хуанг Донг-хьок

Hwang Dong-hyuk сподели победата си с тълпата и зрителите в речта си при признанието.

Не вярвам, че съм създал история сам, тъй като вие бяхте този, който покани Squid Game тук тази вечер на Emmys и отвори вратите за нас. В резултат на това предполагам, че трябва да заявя, че ние всички създадохме историята заедно.

Lee Jung-jae не можа да спре да благодари на академията и публиката, след като стана първият азиатски актьор, спечелил награда за най-добър актьор в програма, която не е на английски език. Hwang Dong-thriller hyuk’s получи 14 номинации и спечели шест победи на The Emmys 2022, две в основната категория и четири в Creative Arts Emmys.

Трилърът на Netflix също получи изключителни специални визуални ефекти в един епизод, изключителна каскадьорска игра и изключителен продуцентски дизайн за наративна съвременна програма, което прави Лий Ю-ми първата корейска актриса, спечелила наградата (един час или повече).

 Хуанг Донг-хьок

Междувременно Squid Game беше номиниран за три награди: за най-добър драматичен сериал, за най-добър сценарий за драматичен сериал, поддържаща актриса в драматичен сериал (Jung Ho-yeon) и поддържащ актьор в драматичен сериал (Jung Ho-yeon) (Park Hae) -soo, О Йънг-soo). Сезон 2 на Squid Game вече е в етап на писане.

Популярни Публикации