Хенри Уинклер- Wiki, възраст, етническа принадлежност, съпруга, височина, нетна стойност, кариера

Хенри Винклер е актьор, автор, режисьор, комик и продуцент, най-известен с ролята си на Артър Фонзарели в ситкома Happy Days (1974–1984), за който получава две награди Златен глобус и три номинации за награда Еми. Той също е известен с ролите си в Scream, The Waterboy, Бари Зукъркорн в Arrested Development, Eddie R. Lawson в Royal Pains, Fritz в Monsters at Work, Uncle Joe във The French Dispatch и Джийн Кузино в Barry.

Бързи факти

Празнувано име Хенри Винклер
Възраст 76 години
Ник Име Хенри Винклер
Раждане Име Хенри Франклин Уинклер
Раждане Дата 1945-10-30
Пол Мъжки
Професия актьор
Родена нация елен
Място на раждане Манхатън, Ню Йорк
Националност американски
Етническа принадлежност Смесени
Религия юдаизъм
Хороскоп Скорпион
баща Хари Ървинг Уинклер
Майка Остров Анна Мари
Сестри Беатрис
Училище Училище Макбърни
Колеж / университет Колеж Емерсън
Семейно положение Женен
Съпруга Стейси Вайцман
деца Зоуи Емили Уинклер и Макс Даниел Уинклер
Сексуална ориентация Направо
Нетна стойност 40 милиона долара
Източник на богатство Развлекателна индустрия
Височина 5 фута 6 инча или 167,5 см.
Тегло 56 кг
Цвят на косата Сив
Цвят на очите зелено

Биография на Хенри Уинклер

Андрю Хуанг е роден на 30 октомври 1945 г. Хенри Франклин Уинклер е неговото собствено име. Той е от Манхатън, Ню Йорк, САЩ. Той е от ашкенази еврейски произход и има американска националност и смесен етнос. Зодията му е Скорпион и изповядва юдаизъм. Баща му Хари Ървинг Уинклер и майка му Илзе Анна Мари го раждат. Той също има сестра на име Беатрис. Баща му беше президент на компания за внос и износ на дървен материал, а майка му беше домакиня. В навечерието на Втората световна война родителите му са преместени от Берлин в Съединените щати. Казаха ми, че заминават на шестмесечна командировка, но вече знаеха, че няма да се върнат в Берлин. През 2021 г. той отпразнува своя 76-ти рожден ден. Беше разтревожен поради недиагностицираната си дислексия и се смяташе, че е бавен, глупав и не отговаря на потенциала си. Неговата дислексия е лекувана, когато е на 35 години.

Хенри Уинклер Образование

Хенри Уинклер присъства на P.S. 87 на West 78th Street в Манхатън, следван от училището McBurney School в Upper West Side на Манхатън. Той завършва училище Макбърни през 1963 г., но не успява да присъства на церемонията, защото трябва да повтори геометрията за четвърти път по време на лятното училище. Той получи дипломата си по пощата, след като най-накрая премина курса. През 1967 г. той получава бакалавърска степен от колежа Емерсън и магистърска степен от училището по драма в Йейл. Емерсън му присъди почетната степен доктор по хуманна литература през 1978 г. (DHL). Ходи на училище в Лозана, Швейцария. Работил е в дърводобивна фабрика в малък немски град по време на гимназиалните и студентските си години. Винаги е искал да бъде актьор.Височина и тегло на Хенри Уинклер

Хенри Винклер има среден тип тяло и е висок 5 фута 6 инча (167,5 см). Неговото балансирано телесно тегло е 56 кг (165,5 фунта). Косата му е сива, а очите му са зелени. Той има приятелска усмивка и гладко избръснат вид.

  Хенри Винклер

Хенри Уинклер (Източник: Twitter)

кариера

Хенри Винклер дебютира в They Tod Me You Came This Way, Any Day Now, Any Day Now и The Bacchae (като член на хора). Той също така се появява във филми като The Government Inspector, The Rhesus Umbrella, Don Juan, Endgame и The Physicists. Той се появява в Gimpel the Fool, Saint Julian the Hospitaler и Olympian Games, както и Story Theatre Reportory.

От май до юни 1971 г. и 20–29 януари 1972 г. той се появява в The Revenger’s Tragedy, Where Has Tommy Flowers Gone?, Macbeth, and Woyzeck, Play, The Seven Deadly Sins (балетна песен) и The Little Mahagonny. Дебютът му на Бродуей е като Джон в 42 секунди от Бродуей, който стартира и затваря на 11 март 1973 г. Той се появява в два независими филма през 1973 г., The Lords of Flatbush (с неизвестния Силвестър Сталоун) и Crazy Joe. Той също беше избран за второстепенна роля в Шоуто на Мери Тайлър Мур в сезон 4, епизод 10, Вечерята.

През януари 1974 г. той е хвърлен в Happy Days като Артър Хърбърт Фонзарели и е наречен The Fonz или Fonzie. Неговият герой остава груб аутсайдер, който постепенно се превръща във фокуса на сериала с течение на времето. Той също така се появява в Heroes (1977), The One and Only (1978), Night Shift (1982) и Who Are the DeBolts? (1983). И откъде взеха деветнадесет деца? (1978), ABC Afterschool Special: Run, Don’t Walk (1981), Joanie Loves Chachi spin-off, An American Christmas Carol (1979).

Winkler режисира и изпълнителен продуцент на CBS Schoolbreak Special All the Kids Do It през 1984 г. Той режисира първото си театрално издание, Memories of Me, с участието на Били Кристъл, през 1988 г., и второто си, Cop and a Half, през 1993 г. Той също беше изпълнителен продуцент на втория филм на Роб Райнър като режисьор, The Sure Thing (1985), както и на оригиналния телевизионен сериал MacGyver и Dead Man's Gun.

През 1988 г. той е изпълнителен продуцент на ABC Afterschool Special: A Family Again. Той беше изпълнителен продуцент на няколко шоута, включително Sightings и So Weird. Той се появява в телевизионния филм от 1991 г. Absolute Strangers, както и в телевизионния сериал Monty. Той също се появява в телевизионния филм One Christmas през 1994 г. Той играе Стенли Йелнатс III в Holes и се появява във филма на Уес Крейвън от 1996 г. Scream (2003). Той режисира Ritter в телевизионния филм A Smoky Mountain Christmas през 1986 г. и участва в The Only Way Out.

През 2003 г. той трябваше да се появи като гост в шоуто на Ritter, 8 Simple Rules (for Dating My Teenage Daughter). Освен това той играе бащата на Сандлър в Click (2006) и се появява в епизодични роли в Little Nicky (2000), You Don't Mess with the Zohan (2008) и Sandy Wexler (2017).

Писателската му кариера започва с поредицата от детски книги на Ханк Зипзър, която той написва заедно с писателския си партньор Лин Оливър за приключенията на дете с дислексия. Ето Ханк, поредица от предистории, създадена от Уинклер и Оливър, която изследва живота на Ханк като второкласник, преди да бъде диагностициран като дислексик. След това те създават телевизионната адаптация (известна също като Hank Zipzer), която се излъчва от 2014 г. до 2016 г. Коледната катастрофа на Hank Zipzer, самостоятелен телевизионен филм от 2016 г., е продуциран от тях. На 13 май 2022 г. HBO Max започна стрийминг на всичките три сезона на Hank Zipzer.

Другите му телевизионни роли включват д-р Стюарт Барнс в Out of Practice (2005–2006), Еди Р. Лоусън в Royal Pains (2010–2016), Сай Митълман в Детска болница (2010–2016), д-р Сапърщайн в Parks and Recreation (2013–2015) и себе си в Bojack Horseman (2015), докато филмовите му роли включват чичо Ралф в The Most Wonderful Time of the Year (2008), Марти Стреб в Here Comes the Boom (2012) и Ед Кох в Donald Изкуството на сделката на Тръмп: (2017).

Той беше изпълнителен продуцент и звезда на Better Late Than Never, американско риалити шоу за пътувания, което се излъчваше от 2016 до 2018 г., както и в тази адаптация на южнокорейския риалити сериал, Дядовци над цветя. Alien Superstar (2019–2021) е научнофантастична трилогия, написана от Уинклер и Оливър.

В телевизията той играе Фриц в компютърно анимирания стрийминг телевизионен сериал Monsters at Work, който се излъчва от 2021 г. до днес. Във филма на Уес Андерсън The French Dispatch от 2021 г. той играе чичо Джо. През 2024 г. той ще публикува нови мемоари.

Коя е съпругата на Хенри Винклер?

Хенри Уинклер е женен за прекрасната си съпруга Стейси Вайцман. Сватбата им е насрочена за 5 май 1978 г. Те започват да се срещат през 1976 г. Стейси е бизнесдама и активист по професия. Те имат две деца заедно: Зоуи Емили Уинклер (родена 1980 г.) (Учител) и Макс Даниел Уинклер (роден на 18 август 1983 г.). (Сценарист, режисьор). От предишния брак на Стейси с Хауърд Вайцман той също има доведен син на име Джед Вайцман. Той не е гей и има чиста сексуална ориентация. Те си прекарват чудесно.

Нетната стойност на Хенри Уинклер

Хенри Винклер е известен актьор, писател и режисьор, който е натрупал значително състояние чрез професионалните си начинания. Нетното състояние на Хенри Уинклер се оценява на 40 милиона долара към 2022 г. Развлекателната индустрия е основният му източник на доходи. Тя натрупа това богатство, като се появи в телевизионни предавания и филми. Заплатата му се оценява на милиони долари. Сега той води охолен начин на живот.

Факти

  • Хенри Франклин Уинклер е неговото собствено име.
  • Неговият астрологичен знак е Скорпион.
  • Беше разтревожен поради недиагностицираната си дислексия и се смяташе, че е бавен, глупав и не отговаря на потенциала си.
  • Работил е в дърводобивна фабрика в малък немски град по време на гимназиалните и студентските си години.

Популярни Публикации