Хелън Хънт - Wiki, възраст, етническа принадлежност, височина, нетна стойност, кариера, съпруг

Хелън Хънт е завършена американска актриса и режисьор. Хелън Хънт е знаменитата дъщеря на Гордън Хънт и Джейн Елизабет (по баща Новис).

Бързи факти

Пълно име: Хелън Хънт
Дата на раждане: 15 юни 1963 г
Възраст: 58 години
Хороскоп: зодия Близнаци
Късметлийско число: 4
Щастлив камък: Ахат
Щастлив цвят: Жълто
Най-доброто съвпадение за брак: Лъв, Водолей, Везни
Пол: Женски пол
Професия: Актриса, режисьор, дъщеря на знаменитост на режисьора Гордън Хънт
Държава: елен
Височина: 5 фута 8 инча (1,73 м)
Семейно положение: единичен
Разделям Матю Карнахан
Развод Ханк Азария
Нетна стойност 75 милиона долара
Цвят на очите Хейзъл
Цвят на косата Рус
Размер на тяло 36-25-35 инча
Родно място Кълвър Сити, Калифорния
Националност американски
Етническа принадлежност Немско-еврейски и английски произход
Религия християнството
образование Калифорнийски университет, Лос Анджелис
баща Гордън Хънт
Майка Джейн Елизабет (родена Новис)
деца One (Makena Lei Gordon Carnahan)

Биография на Хелън Хънт

Хелън Хънт е родена на 15 юни 1963 г. и сега е на 58 години. Нейната зодия е Близнаци и е родена в Кълвър Сити, Калифорния. Името на майка й е Джейн Елизабет (по баща Новис), а името на баща й е Гордън Хънт. Майка й беше фотограф, а баща й беше филмов, сценичен и озвучителен режисьор, както и треньор по актьорско майсторство.

Нейният чичо, Питър Х. Хънт, също беше режисьор. Дороти (Андерсън) Фрайс, бабата на Хънт по майчина линия, беше гласов треньор. По същия начин баба й по бащина линия е от немско-еврейско семейство, а другите й баба и дядо са от английски произход и методисти.Тази личност се премества в Ню Йорк със семейството си, когато е на три години. Баща й режисира театър там и тя гледа пиеси няколко пъти седмично като дете. Тази млада дама също учи балет и за кратко посещава Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Хелън Хънт Височина, Тегло

Хелън Хънт е висок приблизително 5 фута 8 инча или 173 см и тежи приблизително 59 кг или 130 паунда. По същия начин Хънт има измерване на тялото на гърдите-талията-ханша от 36-25-35 инча. Актрисата от Soul Surfer също има руса коса и лешникови очи.

  Хелън Хънт

Хелън Хънт (Източник: Twitter)

кариера

Хелън Хънт е известна актриса, както и режисьор. Актрисата Хънт е получила множество отличия, включително награда на Академията, четири награди 'Еми' в праймтайм и четири награди 'Златен глобус'. Тази актриса беше демонстрант на Марша на жените през 2017 г., който се проведе на 21 януари 2017 г. в Лос Анджелис, Калифорния.

Тази актриса стана известна, след като изигра Джейми Бъкман в ситкома Mad About You от 1992 до 1999 г. и отново през 2019 г. Хънт спечели три Златни глобуса за най-добра актриса в телевизионен сериал – мюзикъл или комедия за тази роля, както и четири награди Еми в праймтайм за най-добра главна актриса в комедиен сериал.

Освен това през 1997 г. тази актриса печели наградата на Академията за най-добра актриса за изпълнението си на Карол Конъли в романтичната комедия Колкото повече става. По същия начин през 2012 г. тя играе Черил Коен-Грийн в The Sessions. Този човек беше номиниран за Оскар за най-добра поддържаща актриса за изпълнението си в тази роля.

Twister през 1996 г., Cast Away, What Women Want и Pay It Forward през 2000 г., Bobby през 2006 г., Soul Surfer през 2011 г. и The Miracle Season през 2018 г. са някои от другите филми на актрисата. В допълнение, тази актриса направи своя режисьорски дебют през 2007 г. с филма си Тогава тя ме намери. Тя също режисира филма Ride от 2014 г., както и епизоди от телевизионни предавания като American Housewife, House of Lies, This Is Us, Feud: Bette and Joan и премиерния епизод от възраждането на Mad About You.

Хелън Хънт Съпруг, брак

От 1999 до 2000 г. Хелън Хънт беше омъжена за Ханк Азария. Двойката се среща от 1994 г. За съжаление, само 17 месеца след брака, дългата романтична връзка приключи с развод. След това актрисата започва романтична връзка с продуцента Матю Карнахан през 2001 г. През 2004 г. Хънт и Матю имат дъщеря на име Макена Лей Гордън Карнахан. Прекрасната двойка обаче се разведе през август 2017 г.

Нетната стойност на Хелън Хънт

Хелън Хънт има приблизителна нетна стойност от милиона щатски долара към октомври 2022 г.

Популярни Публикации