Хелън Гулд Бек - Уики, възраст, биография, етническа принадлежност, съпруг, смърт

Хелън Гулд Бек (3 април 1904 г. – 31 август 1979 г.) беше американска танцьорка на бурлеска, ведет и актриса, известна най-вече с танца си с ветрило от щраусови пера и танца с балони. Тя също беше под сценичното име Били Бек.

Бързи факти

Истинско име Хелън Гулд Бек
Псевдоним Сали Ранд
Професия актриса
Съпруг Не се знае
Възраст 75 години
Височина 5'1 инча
Тегло В килограми - 60 кг
Цвят на очите кафяво
Цвят на косата Светлокафяво
Номер на обувка 6 САЩ
Дата на раждане 3 април 1904 г
Дата на смъртта 31 август 1979 г
Родно място Елктън, окръг Хикори, Мисури, САЩ
Дата на смъртта Foothill Presbyterian Hospital, в Глендора, Калифорния
зодия Не се знае
Националност елен
Име на училище Не се знае
Име на колеж Не се знае
Квалификации Завършвам
Мобилен номер Все още не е известно
Бащино име Уилям Бек
Име на майката Нети Бек
Братя и сестри Не се знае
деца Не се знае
Източник на доход актриса
Нетна стойност, заплата милион – милиона

Биография на Ема Лауел

Хелън Гулд Бек беше американска танцьорка на бурлеска, ведет и актриса, известна най-вече с танца си с ветрило от щраусови пера и танца с балони. Тя е родена на 29 декември 1983 г. Тя също отиде със сценичното име Били Бек. През 2016 г. тя е домакин на „Войни на роботи“ с Дара Бриайн, първата й роля в голямо британско шоу. Тя се появи в The One Show като репортер и се представи в отсъствието на Алекс Джоунс. Wikimedia Commons Сали Ранд.

  Сали Ранд

Сали Ранд (Източник: Pinterest)Ема Лауел Детство

Ранд е роден в село Елктън в Мисури в окръг Хикори. Докато тя все още беше в началното училище, семейството й се премести в окръг Джаксън, Мисури. Баща й, Уилям Бек, е завършил Уест Пойнт и е пенсиониран полковник от армията на Съединените щати, а майка й, Нети Бек, е била учителка и кореспондент на вестник на непълно работно време.

Хелън решава да продължи кариера в Холивуд, след като учи балет и драма в Канзас Сити. За кратък период от време, докато се придвижваше към западния бряг. Хелън започва кариерата си на сцената като хористка в Empress Theatre в Канзас Сити. Освен това тя работи в лятната трупа и пътуващия театър, където се запознава с неизвестния тогава Хъмфри Богарт. Гудман Ейс, драматичният критик на Kansas City Journal, я видя да играе в нощен клуб в Канзас Сити и написа блестящи отзиви за нейния талант.

Професионална кариера

Играла е на сцената и в неми филми. През 1927 г. тя е избрана за една от бебешките звезди на WAMPAS. Сесил Б. Демил я кръсти Сали Ранд след атлас на Ранд Макнали.

Тя става танцьорка, след като въвежда звукови филми и е най-известна с танца с ветрило. Тя щеше да манипулира своите предни и задни фенове, за да играят на надникване с тялото си. Най-известното й изпълнение е на Световния панаир Century of Progress през 1933 г., придружено от нейния подкрепящ оркестър и режисирано от Арт Фрасик. Тя също така създава и усъвършенства танца с балончета, който използва, за да се справя с вятъра, когато изпълнява навън.

В Болеро тя изпълнява танца с ветрила на филма. Тя беше арестувана четири пъти в рамките на един ден по време на панаира за предполагаемо неприлично излагане след танцово изпълнение на фенове и докато яздеше бял кон по улиците на Чикаго, и отново, след като беше изрисувана от Макс Фактор старши с новия си холивудски грим. Във филма 'Дело за убийство на залез' тя изпълнява танца с балончетата.

Смъртта на Ема Лауел

Ранд умира от застойна сърдечна недостатъчност на 31 август 1979 г., на 75-годишна възраст, в Foothill Presbyterian Hospital в Глендора, Калифорния. Осиновеният син на Ранд каза на репортер, че Сами Дейвис младши се е намесил и е написал чек от 10 000 долара, за да покрие разходите на Ранд. По време на смъртта си тя беше дълбоко задлъжняла.

Популярни Публикации