Хауи Пайро, съосновател на D Generation, почина на 61-годишна възраст

Howie Pyro е един от основателите на групата D Generation. Той почина на 4 май на 61 години. Джеси Малин, приятел и колега от групата, съобщи новината в социалните медии. Малин каза:

Той се бори храбро до последния край. Той повлия на живота ми и на толкова много други по начини, които дори не мога да започна да опиша. Ние създадохме нашата вселена.

Подробности за погребението му все още не са публикувани и се очаква официално изявление от членовете на семейството му.Причината за смъртта на Howie Pyro е разследвана.

Джеси Малин, приятелят на Хауи Пиро, потвърди смъртта му и съобщи, че Пиро е починал от пневмония, причинена от COVID-19, след като е страдал от чернодробно заболяване. Беше установено, че Pyro се бори за живота си и се възстановява след чернодробна трансплантация през декември 2021 г. Малин е насрочил благотворително представление за Pyro през януари 2022 г., като всички приходи са от полза за медицинските и жизнените нужди на последния през следващите три години, докато се възстановява.

 Хауи Пиро

Професионалната кариера на Howie Pyro

Pyro беше член-основател на The Blessed и The D Generation. Той беше диджей на Green Door party и водещ на Intoxica Radio с Howie Pyro, онлайн радио програма. Той беше близък приятел на Сид Вишъс и присъстваше в нощта, когато Сид почина от свръхдоза хероин.

D Generation е създадена през 1991 г. Pyro и Malin са сред първоначалните членове, заедно с Danny Sage, John Carco и Michael Wildwood. Групата подписва с Chrysalis Records и издава дебютния си албум, D Generation, при смесени отзиви. No Lunch, вторият им албум, е издаден през 1996 г., последван от Through the Darkness, третият им албум. Групата се разпада след последния си концерт в Coney Island High през април 1999 г.

 Хауи Пиро

D Generation се реформира през април 2008 г. като част от събитието на VH1 „Save The Music” в магазина на John Varvatos в Ню Йорк. Те продължиха да свирят на различни места и през април 2015 г. издадоха 10-инчов сингъл, наречен Queens of A за деня на магазина за грамофонни плочи. През юли 2016 г. групата издаде Nothing Is Anywhere, първият им албум от 17 години.

Феновете отдават почит в Twitter.

Когато смъртта на Pyro беше обявена, Twitter беше залят от съболезнования от неговите последователи.

Популярни Публикации