Харви Уайнстийн - Биография, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, брак

Харви Уайнстийн е бивш филмов продуцент от Съединените щати. Харви Уайнстийн придоби известност в резултат на множество обвинения в сексуален тормоз и нападение. По същия начин той беше уволнен от продуцентската си фирма и отстранен от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство в резултат на подобно обвинение. Знайте всичко за Харви Уайнстийн - Биография, възраст, височина, нетна стойност, съпруга, брак

Бързи факти

Пълно име: Харви Уайнстийн
Дата на раждане: 19 март 1952 г
Възраст: 69 години
Хороскоп: Риби
Късметлийско число: 3
Щастлив камък: Аквамарин
Щастлив цвят: Морско зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Рак, Скорпион
Пол: Мъжки
Професия: Продуцент
Държава: елен
Височина: 6 фута 0 инча (1,83 м)
Семейно положение: развод
Развод Джорджина Чапман
Нетна стойност 20 милиона долара
Цвят на очите Тъмно кафяво
Цвят на косата кафяво
Родно място Ню Йорк
Националност американски
образование Държавен университет в Бъфало
баща Мак Уайнстийн
Майка Мириам. Уайнщайн
Братя и сестри 1 Боб Уайнстийн
деца 5
IMDB Харви Уайнстийн IMDB
Седмица Harvey Weinstein Wiki

Биография на Харви Уайнстийн

Харви Уайнстийн е роден на 19 март 1952 г. Уайнстийн е роден във Флашинг, Куинс, Ню Йорк, в Съединените американски щати. По същия начин той в момента е на 69 години. Той е от американска националност и е роден под зодия Риби.

Като начало той е роден на Макс Уайнщайн, шлифовчик на диаманти по професия. Мириам, майка му, беше домакиня. Той също има по-малък брат, Боб Уайнстийн. И Харви, и Боб споделяха страст към киното и прекарваха много време в гледане на филми заедно. Освен това те искаха да продължат кариера в същата област.
Продължава образованието си в гимназия Джон Боун. Той се записва в Държавния университет на Бъфало след завършването на гимназията. По същия начин той получава университетска диплома. След това университетът му присъди почетната степен доктор по хуманна литература DHL.Височина и тегло на Харви Уайнстийн

Харви Уайнстийн, който е в края на шейсетте, е диагностициран с Covid 19. Височината му е 6 фута и тежи 79 килограма. По същия начин той притежаваше кестенява коса и чифт тъмнокафяви коси.

кариера

Харви Уайнстийн е успешен продуцент, филантроп, спонсор и главен изпълнителен директор на собствения си продуцентски бизнес. Той е и една от най-влиятелните личности на Холивуд. Той съосновава продуцентска фирма с брат си Боб, която продуцира многократно награждавани филми.

Харви и Боб основаха Miramax, независима фирма за разпространение на филми, в края на 70-те години. Компанията се нарича Мириам и Макс в чест на техните родители. Първоначално компанията продуцира и разпространява предимно концертни филми. През 80-те години на миналия век братята Уайнстийн постигат слава с комерсиално успешни артхаус филми.

Освен това братята и тяхната организация придобиват национална известност през 1988 г. с издаването на документалния филм на Ерол Морис „Тънката синя линия“, описващ битката на Рандал Дейл Адамс, несправедливо осъден затворник, осъден на смърт. Тяхната популярност бързо се разшири с освобождаването на Адамс и широкото представяне на Miramax. Те продуцираха „Секс, лъжи и видеозаписи“ на Стивън Содърбърг през 1989 г. Това помогна на тяхната фирма Miramax да се превърне в най-успешното независимо студио в Америка.

Освен това, когато си пробиха път във филмовата индустрия, Дисни предложи на Уайнщайн 80 милиона долара за Мирамакс. По същия начин и двамата към сделката. Това укрепи холивудското им влияние и осигури продължаващото лидерство на тяхната корпорация. Първият блокбъстър на Miramax, Pulp Fiction на Куентин Тарантино, беше пуснат през следващите години. Освен това те разпространиха одобрения от критиката независим филм Clerks. На 30 септември 2005 г. Харви и Боб напускат Miramax, за да създадат своя продуцентска фирма.

Те създадоха The Weinstein Company. Компанията е основана от няколко други видни медийни ръководители, включително директорите Куентин Тарантино и Робърт Родригес, както и Колин Вейнс. По същия начин той е участвал в модния сектор. Той помага и е пионер в производството на Project Runway. Това събитие помогна за нарастването на популярността и признанието на дизайнера Майкъл Корс, модела Хайди Клум и редактора Нина Гарсия.

Нетната стойност на Харви Уайнстийн през 2022 г

Той е спечелил множество отличия, които споделя с брат си и бизнеса. По същия начин продуцентът несъмнено е натрупал значителни богатства през цялата си работа. Той имаше зашеметяваща нетна стойност от 300 милиона долара в разцвета на силите си. Харви Уайнщайн има нетна стойност от 20 милиона долара към 2022 г.

Съпругата на Харви Уайнстийн, брак, деца

Женен е два пъти. Той се ожени за своята помощница Ева Чилтън през 1987 г.; те се разделиха през 2004 г. По същия начин двойката беше благословена с три дъщери: Реми, Ема и Рут. Освен това той се жени за английската модна дизайнерка Джорджина Чапман през 2007 г. Двойката има син и дъщеря. Джорджина пък се разведе с него, след като той беше обвинен в много сексуални престъпления.

Популярни Публикации