Харисън Форд- Нетна стойност, биография, Wiki, възраст, височина, кариера

Харисън Форд е добре известен холивудски актьор с ролята на Хан Соло в епичния филм за космическа опера „Междузвездни войни“. Въпреки че започна късно, той изгради кариера, като се възползва от всяка възможност и предизвика всяка роля, която му се изпречи. Той е добре известен и с титулярната си роля в екшън-приключенския филм „Похитителите на изчезналия кивот“, в който играе Индиана Джоунс. Той е четвъртата най-печеливша местна боксофис звезда за всички времена от 2019 г. Разгледайте повече за Харисън Форд, биография, Wiki, възраст, височина, тегло, нетно състояние, връзка, приятелка, кариера и факти

Бързи факти

Истинско име Харисън Форд
Псевдоним Харисън
Пол Мъжки
Известен като актьор
Възраст 78 години
рожден ден 13 юли 1942 г
Родно място Чикаго, Илинойс
Знак за раждане Рак
Националност американски
Етническа принадлежност ирландски и немски
Религия еврейски
Височина прибл. 6 фута 1 инч
Тегло прибл. 81 кг (179 паунда)
Измервания на тялото N/A
Бицепс N/A
Цвят на очите Хейзъл
Цвят на косата Бяло
Номер на обувка 11 (САЩ)
приятелка N/A
Съпруг Мери Марквард (до 1979 г.), Мелиса Матисън (до 2000 г.), Калиста Флокхарт (настояща)
Нетна стойност прибл. 300 милиона долара
Любими храни N/A
Марки N/A
Хоби Актьорство, Килими

Биография на Харисън Форд

Харисън Форд е роден в Чикаго, Илинойс, на 13 юли , 1942 г. Той беше отведен при Кристофър Форд, рекламен директор и бивш актьор, и Дороти, домакиня и бивша радио актриса. Брат му Терънс Форд също е музикант. Харисън е на 78 години и е роден под зодия Рак.

  Биография на Харисън ФордНационалност, височина и тегло

Колко висок е Харисън Форд? Харисън Форд е от американски произход и следва еврейската вяра. Произхожда от ирландски католици и руски евреи. Освен това той е висок 6 фута и 1 инч (185 см/1,85 м) и тежи приблизително 81 кг (179 фунта). Очите му са лешникови, а косата му е на цвят сол и черен пипер.

Къде е учил Харисън Форд? Ранно детство/Образование

Как е прекарал детството си Харисън Форд? Харисън отиде в гимназията Maine East в Парк Ридж. След това се записва в Ripon College в Уисконсин, където специализира философия. Посещава курс по драма в последната четвърт на последната си година, за да преодолее срамежливостта си и се увлича от актьорството.

  Инфографика за биография на Харисън Форд

Биография на Харисън Форд

Връзката на Харисън Форд, съпруга, приятелка

Коя е съпругата на Харисън Форд? От 1964 до 1979 г. Форд се жени за Мери Марквард, от която има двама сина, Бенджамин и Уилард. Той има две деца, Малкълм и Джорджия, от втората си съпруга Мелиса Матисън, за която е женен от 1983 до 2000 г. В момента е женен за Калиста Флокхарт, за която се жени през 2010 г. Те имаха син на име Лиъм, който осиновиха.

  Връзка с Харисън Форд

Социални медии (FB, Instagram, Twitter)

В момента няма акаунти в социалните медии, свързани с Харисън Форд. Харисън обаче има голям брой фен акаунти в различни социални медийни платформи като Instagram, Twitter и Facebook.

Професионален живот на Харисън Форд

През 1964 г. Харисън Форд пътува до Лос Анджелис, за да търси работа като озвучител по радиото. Той подписва двугодишен договор с Columbia Pictures и получава първата си малка роля като пиколо в „Dead Heat on a Merry-Go-Round“ две години по-късно. На следващата година той се появява във филмите Luv' и 'A Time for Killing'. През 60-те и 70-те години той се появява в няколко телевизионни предавания, включително 'Ironside' като Том Стоу и 'The Virginian' като Кълън Тиндал през 1967 г. „The F.B.I.“ и „Love, American Style“ през 1969 г., „Gunsmoke“ като Hobey през 1972 г. и „Kung Fu“ като г-н Харисън през 1974 г. През 1978 г.

Той също играе Хан Соло в телевизионния специален „The Star Wars Holiday Special.“ Във филмовата си кариера той играе ключови роли в блокбастъри от 70-те години като „Американски графити“ през 1973 г., „Разговорът“ през 1974 г. и „Апокалипсис сега“ през 1979 г. Той става известен и получава световно признание за ролята си на Хан Соло във филма 'Междузвездни войни' от 1977 г. Форд също се появява заедно с актьори като Марк Хамил, Кари Фишър, Питър Кушинг и др. Това беше първата част от филма от поредицата Междузвездни войни. Освен това този изключително успешен филм получи одобрението на критиците и беше най-известен със своите новаторски визуални ефекти.

Харисън се появява в комедийния екшън филм от 2003 г. „Холивудски убийства'. След три години той се появява като Джак Станфийлд в „Защитна стена'. През 2008 г. той се завръща към ролята на Индиана Джоунс във филма „Индиана Джоунс и кралството на кристала“. Череп.“ На следващата година той играе Макс Броган във филма „Преминаване“.

Освен това той се появява в няколко филма между 2010 и 2013 г., включително „Извънредни мерки“ през 2010 г., „Каубои и извънземни“ през 2011 г., „Параноид“ и „Играта на Ендър“ през 2013 г. През 2014 г. той се появява както в телевизионен сериал, така и в филм. Харисън повтори ролята си на Хан Соло в „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ през 2015 г. Този филм беше дългоочакван и получи положителни отзиви за своя сценарий, режисура и актьорски изпълнения.

Той играе Rooster в анимационния комедиен филм от 2019 г. „The Secret Life of Pets 2.“ На следващата година той се завърна, за да повтори ролята си на Хан Соло в „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“. Неговият най-нов филм „The Call“ на дивата природа“, излезе през 2020 г. и той изигра ролята на Джон Торнтън.

Нетната стойност на Харисън Форд

Колко богат е Харисън Форд? Харисън Форд се издържа от актьорската си кариера. Той се появява в няколко филма и телевизионни предавания. Основният му източник на доходи е работата му в развлекателната индустрия. Очаква се нетната му стойност да бъде около 300 милиона долара към 2021 г.

Популярни Публикации