Harekala Hajabba - Биография, възраст, съпруга - Всичко за Падма Шри Носител на награда Продавач на плодове

Харекала Хаджаба е известен индийски търговец на портокали, който получи наградата Padma Shri, четвъртото най-високо гражданско отличие в Индия, от индийския президент Рам Натх Ковинд. Научете повече за биографията на Harekala Hajabba, възрастта, съпругата

Бързи факти

Истинско име Харекала Хаджаба
Псевдоним в действие
Известен като Продавач на портокали
Възраст 69-годишен
рожден ден 17 октомври 1952 г
Родно място Тумкур, Карнатака, Индия
Зодия зодия Дева
Етническа принадлежност Смесени
Националност индийски
Религия мюсюлманин
Цвят на очите черен
Цвят на косата черен
Номер на обувка N/A

Възраст и ранен живот на Харекала Хаджаба

Харекала Хаджаба е роден на 17 октомври 1952 г , в Тумкур, Карнатака, Индия, и Той е на 69 години към 2021 г. Той е израснал в Тумкур, Карнатака. Харекала Хаджаба не е посещавал училище поради финансови ограничения. Започва работа от малък. Той обаче желае да осигури образование на деца в неравностойно положение, така че децата, които не могат да посещават училище поради финансови ограничения, да могат да получат образование.

Награда „Път към Падма Шри“.

Харекала Хаджаба е известен индийски продавач на портокали, който получи наградата Падма Шри, четвъртата най-висока гражданска награда в Индия, от индийския президент Рам Нат Ковинд. Той култивира портокалови растения и спестява част от приходите си от продажбата на портокали, за да създаде училище в района, където идва, така че нуждаещите се деца от общността да могат да получат образование. Днес институцията, която се е развила благодарение на правителствено финансиране и частни дарения, е известна като Hajabba School. Следващата му цел е да създаде предуниверситетски колеж в своето село.



Почести и признание

  • Ismath Pajeer, социален активист и писател, е написал книга за живота на Hajabba, наречена Harekala Hajabbara Jeevana Charitre (История на живота на Harekala Hajabba).
  • Разказът за живота на Хаджаба вече е част от учебната програма на университета Мангалор.
  • През ноември 2012 г. BBC публикува история, озаглавена Unlettered fruit – училищната мечта на индийския продавач в Hajabba.
  • CNN IBN и Reliance Foundation удостоиха Hajabba с наградата Real Heroes.
  • Kannada Prabha, известен всекидневник на каннада, награди Hajabba за човек на годината.
  • През 2020 г. правителството на Индия връчи Падма Шри, четвъртото най-високо гражданско отличие в страната, на Хаджаба.

Harekala Hajabba съпруга и брак

Коя е съпругата на Харекала Хаджаба? Той е женен мъж и също има деца, но няма повече информация относно съпругата и децата му. Въпреки че има много информация за него в интернет, той изглежда пази семейството си в тайна.

Harekala Hajabba Networth

Нетното състояние на Harekala Hajabba е около 2 милиона долара към октомври 2022 г.

Популярни Публикации