Халстън - възраст, нетно състояние, височина, съпруга, кариера, националност

Халстън беше моден дизайнер от Съединените щати. Halston е добре известно име и марка, която стана известна през 70-те години на миналия век. Той стана известен предимно с изключителната си работа с шапки, но също така стана добре известен със своите дизайни на рокли, особено за жени. Научете повече за нетната стойност на Халстън, биографията, възрастта, съпругата, националността, етническата принадлежност, височината, кариерата

Бързи факти

Пълно име: Рой Фроуик
Дата на раждане: 23 април 1932 г
Възраст: 89 години
Хороскоп: Телец
Късметлийско число: 6
Щастлив камък: Емералд
Щастлив цвят: Зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Дева, Рак, Козирог
Дата на смъртта: 26 март 1990 г
Пол: Мъжки
Професия: Моден дизайнер, предприемач
Нетна стойност: 3 милиона долара
Държава: елен
Семейно положение: единичен
Разделям Виктор Юго
Цвят на очите Зелено
Цвят на косата Тъмно кафяво
Родно място Де Мойн, Айова,
Националност американски
образование Школа на Института по изкуства в Чикаго
баща Джеймс Едуард Фроуик
Братя и сестри Две (Доналд Е. Фроуик и Сю Фроуик Уоткинс)
Лична мрежа Лична мрежа на Рой Фровик
IMDB Рой Фроуик IMDB
Седмица Уики на Рой Фроуик

Възраст и ранен живот на Халстън

Халстън е роден на 23 април 1932 г. в Де Мойн, Айова, САЩ. По-късно се премества в Евансвил, Индиана, когато е на десет години. За съжаление той почина на 26 март 1990 г. на 57-годишна възраст. Бащата на Халстън е Джеймс Едуард Фроуик, а майка му е Хали Мей (по баща Холмс).

Баща му е норвежко-американски счетоводител, а майка му е домакиня. Халстън също имаше двама братя и сестри. Доналд Е. Фроуик е негов по-голям брат, а Сю Фроуик Уоткинс е негова сестра.Освен това, пълното име на Халстън е Рой Халстън Фроуик, но той изостави собственото и фамилното си име по-късно в живота. Прозвището му харесваше повече. Интересът на Халстън към шиенето започва в ранна възраст. Той започна с правенето на шапки и корекции за майка си и сестра си. В допълнение, първата шапка на Halston е представена на корицата на Harper’s Bazaar през 1960 г.

По отношение на образованието си, Халстън завършва гимназия Бенджамин Босе през 1950 г. Той също посещава университета в Индиана за кратко време, преди да се запише в Училището на Института по изкуства в Чикаго. Халстън работи като моден търговец в луксозната верига универсални магазини Carson Pirie Scott, докато посещава вечерни курсове в Art Institute.

  Халстън

Halston (Източник: Pinterest)

кариера

Халстън беше моден дизайнер, който се издигна до международна известност през 70-те години. В дискотеките от средата на 70-те години минималистичният и изчистен дизайн на Халстън, често изработен от кашмир или ултравелур, беше ново явление, което предефинира американската мода.

Халстън беше добре известен с насърчаването на спокоен градски начин на живот, особено сред американските жени. Той също така често е сниман с близки приятели Лайза Минели, Бианка Джагър и Анди Уорхол в Студио 54. Освен това, докато все още е студент в училището към Института по изкуствата в Чикаго в началото на 1950 г., Халстън започва бизнес с проектиране и производство на дамски шапки .

След като печели известна клиентела, Халстън отваря магазин на Magnificent Mile в Чикаго през 1957 г. По-късно той става главен модничар на луксозния универсален магазин в Ню Йорк Bergdorf Goodman.

Освен това славата на Халстън нарасна, когато той създаде шапката, която Жаклин Кенеди носеше на встъпването в длъжност на президента Джон Ф. Кенеди през 1961 г. След това, в края на 60-те години, Халстън се разшири в дамското облекло. Той пусна линия конфекция и отвори бутик на Медисън авеню в Ню Йорк.

Неговите приятели и клиенти скоро включват някои от най-красивите и известни жени в света. Сред тях бяха Рита Хейуърт, Лайза Минели, Марлене Дитрих и Даяна Вриланд. Освен това Халстън е номиниран за награда Тони за най-добър дизайнер на костюми за The Act on Broadway през 1978 г.

Повече за кариерата

През 80-те години той губи контрол над своята модна къща поради поредица от лоши бизнес решения. Халстън почина в резултат на рак, свързан със СПИН, десетилетие след това събитие. По време на смъртта си той е само на 57 години.

През по-голямата част от 70-те години Халстън въплъщава както блясъка, така и упадъка на епохата. По-късно той стана известен в сцената на нощния живот на дискотеката Studio 54 в Ню Йорк. Той продължи да създава един от най-продаваните аромати в света. Елза Перети проектира неговата характерна бутилка за парфюм във формата на сълза.

След смъртта му, етикетът Halston е преоткрит от множество нови собственици и дизайнери. Нито един от тях обаче не продължи дълго. Това беше така, докато Харви Уайнстийн, по съвет на стилистката Рейчъл Зоуи, закупи етикета заедно с Джими Чу. Choo е дъщерята на основателя, Тамара Мелън, и двамата го закупиха през март 2007 г.

През май 2009 г. те наемат Мариос Шваб като творчески директор след закупуването на лейбъла. След това лейбълът Halston стартира дифузионна линия, наречена Halston Heritage през 2009 г. През януари 2010 г. те назначават Сара Джесика Паркър за президент и главен творчески директор.

Въпреки това през юли 2010 г. беше съобщено, че Паркър, Уайнщайн и Шваб вече не са наети от нито един от лейбълите на Halston. Halston Label в момента се ръководи от главния творчески директор Робърт Родригес. Този етикет продължава наследството на HALSTON. Това е марка за луксозен начин на живот, която съчетава традиционни кодове със съвременен ръб, за да създаде лесна за носене колекция от дамски конфекция и рокли.

Нетна стойност на Халстън

Нетното състояние на Халстън е около 3 милиона долара към октомври 2022 г.

Халстън Съпруга и брак

Коя е съпругата на Халстън? От гледна точка на любовния му живот преди преждевременната му смърт, Халстън е бил във връзка отново, отново и отново с Виктор Юго. Hugo е името на венецуелски художник. През 1972 г. Юго работи като гримьор, когато двамата се запознават.

Те започнаха да се срещат и Хюго живееше в къщата на Халстън от време на време. Скоро след това Халстън нае любовника си като декоратор на витрини. Връзката на двойката отново, отново и отново продължи малко повече от десет години. Твърди се, че Халстън е имал афера с модния дизайнер Луис Естевес, според The ​​New York Times.

Също така, знайте за Нетна стойност на Черил Бъртън, биография, възраст, съпруг

Популярни Публикации