Халина Хътчинс почина по време на снимките на филма Rust

Матю Хътчинс , съпругът на операторката Халина Хътчинс, е бесен на Алек Болдуин за убийството на жена му. Halyna се появи във филма на Алек Rust, който също играе главния герой. В предварителен преглед на интервюто на Hoda Kotb в шоуто Thursday Today, Матю изрази гнева си към актьора, че отказа да поеме отговорност за изстрела на снимачната площадка, който уби жена му.

Болдуин посочи, че не съжалява за събитието в интервю с Джордж Стефанопулос от ABC. Матю отговори по същия начин, като каза:

Не можех да се спра да не побесня, докато го гледах. Просто бях толкова вбесен да го гледам как открито обсъжда нейното убийство с толкова подробности и след това отказва да поеме отговорност, след като току-що разказа как я е убил. Халина Хътчинс

Когато го попитаха за комплекта Rust, Матю каза,

Много индустриални стандарти не бяха спазени и има няколко виновни страни. За мен е абсурдно, че човекът, който държи пистолета и го кара да стреля, не носи отговорност.

В интервю за ABC News през декември 2021 г. Алек Болдуин каза, че някой е виновен за случилото се и въпреки че не може да разкрие кой е този човек, това не е той.

Стрелбата по Rust и участието на Алек Болдуин

На 21 октомври 2021 г. Халина Хътчинс беше снимана на снимачната площадка на филма Rust в ранчото Bonanza Creek в Bonanza City, Ню Мексико, САЩ. Освен Хътчинс пострада и режисьорът Джоел Соуза. Събитието се случи, когато беше изстрелян боен патрон от пистолет, който Алек Болдуин използваше като опора. Оръжието не е било щателно проверено за безопасност преди време. Халина беше откарана със самолет в болницата на Университета на Ню Мексико, където почина от нараняванията си на 42 години. Междувременно Джоел успя да се възстанови от нараняванията си.

 Халина Хътчинс

Офисът на шерифа на окръг Санта Фе, първият съдебен окръжен прокурор и Бюрото за здраве и безопасност при работа разследват. След събитието продукцията на филма е спряна. Събитието предизвика дискусия относно безопасността на работното място във филмовия бизнес, отношението към служителите и използването на истински оръжия като реквизит. Матю, съпругът на Халина, е ядосан, че Алек Болдуин не поема отговорност за събитието. Матю каза, че актьорът от Mission: Impossible Fallout е убил жена си по време на снимките на Rust.

Имотът на Halyna също заведе дело, твърдейки, че Алек Болдуин и другите обвиняеми по делото не са изпълнили стандартни за индустрията инспекции за безопасност и не са следвали конвенционалните процедури за безопасност на оръжията, докато са снимали филма с истински огнестрелни оръжия. След събитието Болдуин също имаше обяд с Матю и Андрос в Санта Фе, Ню Мексико. Докато говори пред Daily Mail по това време, Матю каза, че е говорил с Болдуин и го подкрепя.

Популярни Публикации