Гюлсен отива в съда, за да обжалва собствените си обиди и омраза към религиозните училища

Гюлсен, турска поп изпълнителка, се обърна към съда на 21 октомври 2022 г., за да обжалва оправдателната си присъда след обвинения, че е подбудила враждебност и враждебност сред своята общност с изявленията си срещу ислямските училища Имам Хатип. Турският съд реши да спре действието на по-ранната забрана на певицата, изискваща от нея да се регистрира и подписва в най-близкото полицейско управление веднъж седмично. Те обаче ще продължат да запазят нейното ограничение за пътуване по целия свят в сила.

По време на процеса Гюлсен обясни пред съда как е била нападната от обществото. Тя твърди, че е била линчувана и бита няколко пъти заради облеклото си. Репутацията й на изпълнител също пострада, тъй като над 50 от нейните концерти бяха отменени. Тя заяви:

Като жена, съпруга и майка бях на няколко пъти вербално атакувана и нападана. Всичко това е моето наказание, че станах Гюлшен.Според протоколите от съда 46-годишният ще бъде освободен от делото. Следващото заседание е насрочено за 21 декември.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Гюлшен (@gulsen)

Гюлсен напуска университета, за да продължи музикална кариера.

Гюлсен Чолакоглу (по баща Байрактар) е пълното му име. Тя е родена на 29 май 1976 г. в Истанбул и е израснала там. Родителите й Арслан и Нимет имат три деца. След като завършва гимназията ehremini Anadolu, тя учи турска класическа музика в Истанбулския технически университет. Тя започва да свири в нощни клубове и кръчми из цял Истанбул през първата си година в колежа, но й е трудно да балансира между образованието и ентусиазма си. Гюлсен напусна университета след първата година.

 Жълтеницата

След това певицата се утвърждава като музикант с първия си албум Be Adam (Oh Man!), издаден през 1995 г. Популярността й нараства бързо в резултат на отличителния й глас. Популярността й обаче спадна почти толкова бързо, след като сензорната платка на телевизора счете музикалния видеоклип за Sarşnm (моята блондинка) за неприличен. Въпреки бурната й кариера, комбинацията от поп и стари османски композиции на Чолакоглу, както и склонността й към скандали, й спечелиха прозвището Турска Мадона.

Защо Гюлсен беше арестуван?

По време на шоуто на 25 август музикантът направи забележка за колега член на екипа, твърдейки, че перверзията му е резултат от посещението му в училище за хатип. Според певицата:

Ходих в училищата на Имам Хатип. Оттам възниква перверзията.

Хората призоваха за нейния арест, след като видяха видеоклипове, на които тя прави тази забележка. Школата Имам Хатип е спорна тема в нацията, тъй като въпреки религиозната си основа, тя е замесена в множество спорове за сексуално нападение. Според спекулациите това е прикритие за различни незаконни операции, извършвани с публични средства.

 Жълтеницата

Въпреки че твърди, че е невинна, тя е задържана за пет дни за насърчаване на омраза и враждебност и впоследствие е поставена под домашен арест за 15 дни. Гюлсен каза, че забележката е направена като шега между двамата приятели. Певицата заяви:

Не проявявах отношение, което да насърчава враждебност и вражда сред хората. Не исках да атакувам трети човек, социално-икономическа класа или сегмент от обществото.

Арестът на Гюлсен предизвика възмущение в социалните медии, като мнозина смятаха, че тя е била набелязана заради откритата й подкрепа за LGBTQIA+ общността и либералните й убеждения. В момента тя е осъдена на три години затвор за престъпленията си.

Популярни Публикации