Гислейн Максуел беше осъдена на 20 години затвор за подпомагане на Джефри Епщайн

Гислейн Максуел беше осъден на 20 години затвор от съд в Ню Йорк във вторник, 28 юни за подпомагане на покойния Джефри Епщайн в малтретиране на непълнолетни жени. В момента тя е на 60 години. В допълнение към препоръката тя да бъде транспортирана до Федералната изправителна институция в Данбъри, Кънектикът, съдия Алисън Нейтън издаде глоба от 750 000 долара. Съдия Нейтън каза следното

относно таксите на Максуел:

Г-жа Максуел си сътрудничи с Епщайн за идентифициране на уязвими тийнейджъри жертви и изигра критична роля в насърчаването на сексуалното насилие.Тази присъда следва почти пет години контролирано освобождаване. Максуел беше арестуван на 2 юли 2020 г. за престъпления, включително незначителен трафик. Максуел беше осъдена по обвиненията за трафик на деца, както и за три допълнителни престъпления на 29 декември 2021 г. Срещу нея има общо пет обвинения. За нея се твърди, че е лъжесвидетелствала в миналото и в резултат на това е изправена пред друг процес.

Ghislaine Maxwell ще бъде на 80 години, преди присъдата й да изтече.

Гислейн Максуел, която е родена на 25 декември 1961 г., вече е на 60 години. Максуел е осъден на 20 години във федерален затвор без възможност за освобождаване. Това показва, че бившата британска светска дама трябва да излежи цялата си присъда в затвора. Въпреки това, ако Максуел успее да убеди комисията, че е поддържала отлично поведение през цялата си присъда, тя може да успее да напусне затвора по-рано.

  Гислейн Максуел

Като се има предвид тежестта на престъпленията й като с*кс нарушител и миналото й с Джефри Епщайн, Гислейн Максуел ще бъде подложена на интензивно наблюдение за предотвратяване на самоубийства, за да се гарантира, че няма да се обвърже като Епщайн. В резултат на това изглежда вероятно Максуел ще бъде в края на 70-те или началото на 80-те, преди да завърши мандата си и да бъде освободена от затвора.

Гилейн Максуел планира да обжалва присъдата си.

Засега нищо не е в камък за лишаването от свобода на Максуел. Според DailyMail Боби Стърнхайм, адвокатът на французина, информира журналистите пред съдебната палата:

Ghislaine Maxwell, нашата клиентка, беше оклеветена и заклещена, оставяйки малка възможност да бъде третирана правилно. Тъй като тя беше съдена и осъдена в съда на общественото мнение дори преди да влезе с крачка напред в тази съдебна зала... Гилейн ще обжалва това решение и ние сме убедени, че тя ще спечели.

Междувременно Гислейн Максуел свидетелства преди присъдата, че Епщайн я е измамил, както и всички в неговия кръг. Тя продължи да казва:

Наясно съм, че съм виновен, че съм помогнал на Джефри Епщайн в извършването на тези престъпления. Участието ми в Епщайн ще остави петно ​​върху мен за цял живот. Най-голямото ми съжаление в живота е, че го срещнах.

Твърди се, че Гислейн Максуел е имала връзка с Джефри Епщайн през 90-те години. Сара Рансъм, една от трите жертви, посочени в жалбата, се обърна към съдебната зала по време на процеса. Тя заяви:

Не бях нищо повече от секс играчка със сърцебиене и душа, която Епщайн, Максуел и други забавляваха.

  Гислейн Максуел

Жертвата продължи да казва:

Максуел все още е същата дама, която срещнах преди повече от 20 години, лишена от съчувствие и обикновено човешко благоприличие. Осъждането й на доживотен затвор няма да я промени, но ще даде на оцелелите чувство за справедливост.

Това гореспоменато свидетелство може да е причината обжалването на Максуел да не доведе до добро заключение. Възможно е Максуел да не успее да избегне затвора или присъдата й да бъде намалена по време на обжалването.

Популярни Публикации