Форест Уитакър - биография, уики, възраст, височина, тегло, нетна стойност, кариера

Форест Уитакър е известен американски актьор, режисьор и продуцент, който е активен в развлекателната индустрия от 1981 г. насам. Той е един от актьорите в индустрията, който си сътрудничи с няколко известни режисьори и актьори. По същия начин той получи одобрение от критиците за превъплъщението си в образа на Иди Амин в историческия драматичен филм от 2006 г. „Последният крал на Шотландия“. В допълнение към актьорството, той се занимава с режисиране и продуциране. Този актьор е получил много награди за изпълнението си. Уитакър също е поддръжник на Целите за устойчиво развитие на генералния секретар на ООН. Освен това е активист, който подкрепя различни благотворителни каузи. Whitaker Peace & Development Initiative (WPDI), която той основа през 2012 г., е неправителствена организация.

Бързи факти

Пълно име Форест Стивън Уитакър
Професия Актьор, професия, режисьор
Рождена дата 15 юли 1961 г
Родно място Лонгвю, Тексас, Съединени американски щати
Име на родителите Форест Стивън младши
Лора Франсис
Братя и сестри 3 – 1 по-голяма сестра, двама по-малки братя
Съпруг Кейша Наш (1996-2018)
деца 4
Нетна стойност 2021 г 30 милиона долара
Височина 6 фута и 2 инча (188 см/1,88 м)
Тегло 92 кг (203 фунта)
Националност американски
Етническа принадлежност черен

Кой е Форест Уитакър? Възраст и биография

Форест Уитакър е роден на 15 юли 1961 г. в Лонгвю, Тексас, САЩ. Баща му, Форест Стивън младши, беше продавач на застраховки, а майка му, Лора Франсис, беше учител по специално образование, когато той се роди. По същия начин той израства с по-голямата си сестра Дебора и двама по-малки братя Кен и Деймън. Той също е на 60 години и е роден със зодия Рак.

Колко висок е Форест Уитакър? Височина тегло

Форест Уитакър е американски гражданин. Той е чернокож с афроамерикански произход, според етническата си принадлежност. Освен това, той е висок 6 фута и 2 инча (188 см/1,88 м) и тежи около 92 кг (203 фунта). Той има среден тип тяло, с измервания от 46-15-40 инча. Освен това, той е добре известен и с птозата на лявото си око. Освен това има черна коса и тъмнокафяви очи.  Форест Уитакър

Форест Уитакър с бившата си съпруга (Източник: Instagram)

Образование на Форест Уитакър

По отношение на образованието, Форест Уитакър получава бакалавърската си степен от Cal Poly Pomona, известен също като Калифорнийския държавен политехнически университет. Получава футболна стипендия, докато е в училище, но поради контузия на гърба сменя специалността си с музика. Освен това по-късно той промени специалността си на драма. Продължава образованието си в Университета на Южна Калифорния. Като тенор той учи опера и се дипломира през 1982 г. След това Уитакър получава стипендия за калифорнийското крило на Drama Studio London. Той също така има диплома от Gallatin School на Нюйоркския университет в Ядрото на конфликта: Изследвания на мира и помирението.

Социална медия

Форест Уитакър има активни акаунти в социалните медии. Неговият акаунт в Instagram (@forestwhitaker) има 41,7 хиляди последователи, докато акаунтът му в Twitter (@ForestWhitaker) има 192 800 последователи. По същия начин той има 189,3 хиляди харесвания и 2,4 милиона последователи във Facebook.

За кого се ожени Форест Уитакър? Връзка и дела

През 1996 г. Форест Уитакър се жени за актрисата Кейша Неш. Тази двойка има четири деца: две дъщери, Сонет и Тру, един син, Оушън Александър, и Отъм, дъщерята на предишната връзка на Кейша. За съжаление те се разведоха през 2018 г.

Освен това притежава черен колан по Кенпо, японско бойно изкуство. Той се обявява за вегетарианец. По отношение на политиката той подкрепи Барак Обама в неговата президентска кампания през 2008 г.

Как Форест Уитакър преследва кариерата си? Професионален живот

„Tag: The Assassination Game“ от 1982 г. е първият филм на Форест Уитакър. След „Vision Quest“ той се появява в „Цветът на парите“, „Добро утро, Виетнам“ и „Птица“. През 90-те години той се появява в Prêt-à-Porter (1994), Phenomenon (1996) и A Rage in Harlem (1991), на който той е копродуцент. „Battlefield Earth“ от 2000 г. му донесе номинация за наградата „Златна малинка“. Филмите от 2002 г. „Стая на паника“, „Телефонна кабина“ и „Американски пистолет“ го представят. През 2006 г. Форест играе Иди Амин в „Последният крал на Шотландия“. Джеймс Макавой, Кери Уошингтън и Саймън Макбърни участваха в главните роли. Този филм беше популярен.

Що се отнася до телевизионните изяви, Форест дебютира във филма от 1982 г. „Making the Grade“. По-късно той се появява в епизод от друг сериал. Освен това той е участвал в телевизионни филми. Най-забележителните му телевизионни филмови роли включват „Criminal Justice“ през 1990 г., „Last Light“ през 1993 г. и „The Enemy Within“ през 1994 г. През 2001 г. той продуцира и филма „Feast of All Saints.“ По подобен начин той получава Награда Primetime Emmy през 2002 г. за неговия телевизионен филм Door to Door.“ На следващата година той беше номиниран за няколко награди и спечели наградата Black Reel за другия си телевизионен филм „Deacons for Defense“.
От 2002 г. до 2003 г. той също е домакин и разказвач на телевизионния сериал „Зоната на здрача“.

Нетна стойност на Форест Уитакър 2022 г

Колко е нетната стойност на Форест Уитакър? Форест Уитакър е смятан за един от най-добрите актьори, работещи днес. Очаква се нетната му стойност да бъде 30 милиона долара към октомври 2022 г.

Факти

  1. Той е в индустрията от дълго време.
  2. Неговото щастливо число е 5.
  3. Обича ориз и къри.

Популярни Публикации