Fernando Ciangherotti Díaz- Биография, възраст, нетна стойност, съпруга, брак, височина

Фернандо Чангероти Диас беше мексикански актьор, който участва в няколко филма. Фернандо Чиангероти Даз беше икона на сребърен екран по време на златния век на мексиканското кино.

Бързи факти

Пълно име: Фернандо Чангероти Диас
Дата на раждане: 23 август 1938 г
Възраст: 83 години
Хороскоп: зодия Дева
Късметлийско число: 7
Щастлив камък: Сапфир
Щастлив цвят: зелено
Най-доброто съвпадение за брак: Телец, Козирог
Дата на смъртта: 11 януари 2019 г
Пол: Мъжки
Професия: актьор
Държава: Колумбия
Семейно положение: женен
Съпруга Марта Мариана Кастро
Нетна стойност 1-5 милиона долара
Цвят на очите синкав
Цвят на косата Сив
Родно място Богота
Националност американски
баща Алехандро Чангероти Ербелия
Майка мерцедес солер
Братя и сестри едно (брат: Алехандро Чангероти младши)
деца десет (пет сина и пет дъщери: Фернандо Канек, Франко Паоло, Фернандо, Ванеса, Касандра)

Биография на Фернандо Чангероти Даз

Фернандо Чангероти Диас е роден на 23 август 1938 г. в Пуерто Ескондидо на 79 години. Алехандро Чангероти Ербелия е негов баща, а Мерседес Солер е негова майка (Мерцедес Диас Павия). И двамата бяха изпълнители по професия. Въпреки това той беше най-младият член на прочутото семейство Солер.

Освен това той има брат на име Алехандро Чиангероти младши. Той е роден в Богота, Колумбия, докато родителите му обикалят страната, за да рекламират пиеса. Той обаче така и не получи колумбийско гражданство. В резултат на това той получи американско гражданство.  Възраст на Фернандо Чангероти Диас

Фернандо Чангероти Диас

Височина и тегло

Фернандо Чангероти Диас беше прекрасен джентълмен. Въпреки напредналата си възраст, той има умиливо поведение. Поради напредналата възраст косата му побеляла. Имаше синкаво-блестящи очи. Въпреки това, измерванията на тялото му като височина, тегло и пропорции на тялото не са дадени.

кариера

Фернандо започва своята актьорска кариера като дете в мексиканското кино под името Фернандо Чиангероти. Въпреки това, той промени сценичното си име на Фернандо Лухан след няколко години. Той участва в над осем филма, повечето от които са леки комедии. След изявите си в тези филми, той получава роля в теленовелата Cuatro en la trampa на двадесет и три години.

Той обаче се въртеше между киното и телевизията, достигайки кулминацията си в международно признатото шоу Los ricos también lloran за следващите осемнадесет години. По-късно в кариерата си, този талантлив актьор стои настрана от теленовелите и се появява само в четири филма за 12 години.

След това се завръща в телевизията през 1991 г. с Stolen Life и Chains of Bitterness. В продължение на пет години тази личност се появява в три допълнителни теленовели на Телевиса. По-късно тя договори сделка с TV Azteca, за да си партнира с Анджелика Арагон във втората опера на мрежата, Woman’s Look.

Тази теленовела беше хит и даде продължение шест години по-късно. През 1999 г., след Мирада де Мухер, той получава забележителни филмови роли, най-вече като звездата от романа на Габриел Гарка Маркес „Никой не пише на полковника“.

Според New York Times представянето му в този филм е забележително.“ След това Мексиканската филмова академия му връчи наградата Ариел през 2005 г. за кариерата и постиженията му във филмовата индустрия. На 9 февруари 2020 г., на 92-рата церемония по връчването на наградите Оскар, този великолепен изпълнител беше почетен като легенда на киното.

Фернандо Чиангероти Даз Нет Уърт

Като един от най-успешните изпълнители в Мексико, той се радваше на комфортен стандарт на живот. Според източници нетната му стойност се оценява на между 1 и 5 милиона долара към октомври 2022 г. За съжаление, той вече не е сред нас, но можем да съобщим, че е живял изключително охолен и проспериращ начин на живот през цялото си време на тази планета.

  Фернандо Чиангероти Диас нетна стойност

Фернандо Чангероти Диас

Фернандо Чангероти Даз Съпруга, брак

Той беше женен мъж. Преди това той се жени за Адриана Пара. За съжаление двойката се раздели по лични причини. Той обаче се жени няколко пъти за много дами. След това той се срещна с Марта Мариана Кастро и двамата се запознаха. Прекрасната двойка се ожениха и останаха заедно.

Имаха късмета да имат едно дете, Паоло. Актьорът е баща на десет деца, пет дъщери и пет сина, от няколкото си брака. Единствените разкрити деца са Фернандо Канек, Франко Паоло, Фернандо, Ванеса и Касандра. За щастие, те също имат обучаваща се актриса внучка на име Вайта, зет на име Роберто Соса и племенниците Алехандро III, Алексис и Алън.

Популярни Публикации